Λίβερπουλ

Λίβερπουλ: Ιατρική βοήθεια στους παίκτες για την καταπολέμηση του… άγχους!

Το ενδεχόμενο να μην τελειώσει η Premier League λόγω του κορωνοϊού έχει προκαλέσει τεράστιο άγχος στους παίκτες, με τη διοίκηση να λαμβάνει μέτρα!

Αν κάποιος μας έλεγε, 2-3 μήνες πριν, ότι θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ελλάδα λόγω ενός ιού, θα τον περνούσαμε σίγουρα για τρελό. Αλλά η κατάσταση πλέον έχει αλλάξει άρδην.

Ο φονικός SARS-CoV-2, έχει σκοτώσει περισσότερους από 14.000 ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη και όπως είναι φυσικό, όλες οι αθλητικές δραστηριότητες στην Ευρώπη έχουν διακοπεί και είναι άγνωστο πότε θα επανεκκινήσουν.

Το ίδιο ισχύει προφανώς και με την Premier League, σε μία χρονιά όπου η Λίβερπουλ έκανε πραγματικά ό,τι ήθελε και βρισκόταν, πριν την αναβολή του πρωταθλήματος, στην κορυφή με διαφορά 25 βαθμών από τη 2η Μάντσεστερ Σίτι.

Όλα έδειχναν, ότι οι «reds» θα ανέβαιναν στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου για 19η φορά στην ιστορία τους και πρώτη μετά από 30 ολόκληρα χρόνια. Πλέον, είναι εξαιρετικά αβέβαιο το μέλλον της φετινής σεζόν και είναι αμφίβολο αν η Λίβερπουλ κατακτήσει το πρωτάθλημα. Φυσικό επακόλουθο όλων αυτών; Οι παίκτες πλέον έχουν αρκετό άγχος, καθώς… κουβαλούν στις πλάτες τους ένα βαρύ φορτίο. Την ευθύνη να ξαναφέρουν τη Λίβερπουλ στην κορυφή.

Η διοίκηση των «κόκκινων» λοιπόν, για να βοηθήσει τους παίκτες της ομάδας να ξεπεράσουν το στρες που έχουν αποκτήσει, έδωσε εντολή στον ψυχολόγο της ομάδας, Λι Ρίτσαρντσον, να δώσει τις σωστές συμβουλές σε όλους τους ποδοσφαιριστές.

Ο Ρίτσαρντσον, έχει καλέσει τους παίκτες να κάνουν ασκήσεις αναπνοής για να διώξουν το όποιο άγχος έχουν και να ηρεμήσουν, τους έχει δώσει συμβουλές για να περνάνε σωστά τον χρόνο τους κατά τη διάρκεια της καραντίνας και του προληπτικού περιορισμού, ενώ τους έχει πει πως με οποιονδήποτε τρόπο πρέπει να μειωθούν οι πιθανότητες να μολυνθούν από κορωνοϊό. Πώς αλλιώς; Μένοντας στο σπίτι και μόνο. Αυτό είναι το βασικό!

Επίσης, έχει δοθεί εντολή στους παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ να μην δημοσιεύουν τίποτα αυτόν τον καιρό στα social media, που θα μπορούσε να είναι αδιάκριτο ή να περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο, καθώς η περίοδος είναι αρκετά δύσκολη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ