Λίβερπουλ

“Ο Τσάμπι Αλόνσο ‘πέθαινε’ για να έρθει στην Άρσεναλ”

Παρακάλια έκανε ο Τσάμπι Αλόνσο για να μεταγραφεί στην Άρσεναλ, όπως αποκάλυψε ο ηγέτης των "κανονιέρηδων" εκείνη την εποχή, Σεσκ Φάμπρεγας.

Πολύ κοντά στην Άρσεναλ είχε βρεθεί ο Τσάμπι Αλόνσο το 2008. Ο Ράφα Μπενίτεθ ήταν πρόθυμος να τον παραχωρήσει για να φέρει τον Γκάρεθ Μπάρι στο Άνφιλντ, ο Βενγκέρ επίσης ήθελε τον Ισπανό μέσο στους “κανονιέρηδες”, αλλά το ντιλ δεν έγινε ποτέ.

Σε δηλώσεις του μάλιστα ο Σεσκ Φάμπρεγκας αποκαλύπτει πόσο πολύ ήθελε και ο ίδιος παίκτης να έρθει στο Έμιρεϊτς. Τελικά, η επιθυμία του δεν υλοποιήθηκε, αλλά τελικά έφυγε το επόμενο καλοκαίρι για την Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν τον χάλασε με λίγα λόγια δηλαδή! Τσάμπι Αλόνσο

“Ήταν φτιαγμένος για την Άρσεναλ”

Η αλήθεια είναι πως ο παλαίμαχος μέσος θα ταίριαζε πολύ στην Άρσεναλ. Οι Λονδρέζοι άλλωστε έψαχναν έναν αμυντικό χαφ και ο Αλόνσο είχε όλα τα τεχνικά στοιχεία που χρειάζεται για να παίξει το παιχνίδι που ήθελε ο Βενγκέρ. Επίσης, είχε και την εμπειρία και την τακτική προσήλωση που έλειπε από την ενθουσιώδη εκείνη ομάδα, οπότε η άφιξη του ίσως άλλαζε την σύγχρονη ιστορία του συλλόγου.

“Ήμουν στο τηλέφωνο με τον Τσάμπι όλο το καλοκαίρι. “Πέθαινε να έρθει. Κυριολεκτικά παρακαλούσε τους πάντες να έρθει στην Άρσεναλ, ήθελε πραγματικά να έρθει”, ήταν η δήλωση του Σεσκ, ο οποίος προσέθεσε:

“Για να είμαστε ειλικρινείς έκανα ό,τι μπορούσα. Μίλησα με αυτούς που έπρεπε. Είπα την άποψή μου, σκεφτόμουν ότι θα ήταν φανταστική προσθήκη για εμάς τότε. Και για να είμαι ειλικρινής, τέτοιες στιγμές ήμουν αποητευμένος από την έλλειψη προσπάθειας από την ομάδα, το τελικό “σπρώξιμο”. Που είναι τόσο κοντά να γίνει η μεταγραφή, ο παίκτης “πέθαινε” να έρθει, είναι τόσο εύκολο να πραγματοποιηθεί.

Και ναι ο Τσάμπι Αλόνσο ήταν ένας από αυτούς. Εννοώ το ζούσα κάθε μέρα γιατί μου έστελνε. Θυμάμαι σε όλες τις διακοπές να μου στέλνει και να με ρωτάρι τι γίνεται. Αλλά είναι κρίμα γιατί πιστεύω ότι θα ήταν μία πολύ σπουδαία προσθήκη για αυτή την ομάδα.

Ήταν φτιαγμένος για την Άρσεναλ”.

Η ιστορία έδειξε πως μάλλον ο Σεσκ είχε ένα δίκιο που επέμενε!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ