ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Premier League

Ατζέντηδες ζητούν αποζημιώσεις από ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ

Οι κορυφαίοι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ θα κληθούν αργά ή γρήγορα να ανταποκριθούν στις οικονομικές δεσμεύσεις του απέναντι στους ατζέντηδες.

Ατζέντηδες ζητούν αποζημιώσεις από ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ

Οι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ βρίσκονται σε κρίση εν μέσω της πανδημίας του “κορωνοϊού”. Ο κίνδυνος απώλειας των τηλεοπτικών εσόδων σε περίπτωση οριστικής διακοπής του αγγλικού πρωταθλήματος αναμένεται να επιφέρει τεράστια οικονομική ζημιά.

Σαν να μην έφτανε αυτό οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ έχουν ένα ακόμη πρόβλημα να αντιμετωπίσουν. Ειδικότερα, πολλά κλαμπ δεν έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους δεσμεύσεις για τον περασμένο μήνα απέναντι στους ατζέντηδες με τους οποίους συνεργάζονται. Δεδομένου ότι σε αυτού του είδους της συμφωνίες δεν υπάρχει ρήτρα έκτακτης ανάγκης, οι ατζέντηδες θα κυνηγήσουν την αποζημίωσή τους παραβλέποντας την κρίση του κορωνοϊού. Σύμφωνα, με την Daily Mail οι οφειλές σε ατζέντηδες από ομάδες του νησιού φτάνουν τα 325 εκατομμύρια ευρώ. Έτσι, πολλοί μάνατζερ ποδοσφαιριστών έχουν συμβουλευτεί τους δικηγόρους τους και σκοπεύουν να κινηθούν νομικά για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους.

Ορισμένοι ατζέντηδες, βέβαια, αναμένεται να δείξουν ανοχή στους συλλόγους που παλεύουν για την οικονομική τους επιβίωση. Ωστόσο, δεν θα είναι τόσο ανεκτικοί με τις κορυφαίες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ. Από αυτές περιμένουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, καθώς διαθέτουν εναλλακτικές πηγές εσόδων. πρέμιερ

Οι υπέρογκοι μισθοί των ατζέντηδων

Τα ποσά που ξοδεύουν κάθε χρόνο οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ σε μάνατζερ ποδοσφαιριστών είναι εξωπραγματικά. Από τον Φλεβάρη του 2018 μέχρι το Γενάρη του 2019 πλήρωσαν 280 εκατομμύρια ευρώ. Για να καταλάβετε το μέγεθος, το αντίστοιχο ποσό που δόθηκε από τις υπόλοιπες ομάδες τον πλανήτη έφτανε τα 540 εκατομμύρια ευρώ. Τη φετινή χρονιά αναμένεται το ποσό να αυξηθεί ακόμα περισσότερο για τις αγγλικές ομάδες φτάνοντας τα 325 εκατομμύρια ευρώ. Την περσινή χρονιά, η Λίβερπουλ ξόδεψε τα περισσότερα (47 εκατ. ευρώ) για αυτό το σκοπό. Ακολούθησε η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Σίτι με 29 και 26 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα.

Ας σημειωθεί ότι ο ατζέντης δικαιούται το 5% της κάθε συναλλαγής. Είτε αυτή αφορά την ανανέωση συμβολαίου είτε μία μεταγραφή. Ωστόσο, οι μεσάζοντες είναι ελεύθεροι να διαπραγματευτούν όποιο ποσό θέλουν με τον εκάστοτε σύλλογο. Αυτό το 5% προέρχεται από δύο πλευρές. Από την πλευρά του παίκτη και το φόρο της πληρωμής του και από την πλευρά του συλλόγου που υπέγραψε την τριμερή συμφωνία με τον παίκτη και τον ατζέντη.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ