Λειψία

“Φευγάτος” ο Ουπαμεκανό, χαμογελάει η Μπάρτσα

Αισιόδοξες είναι οι εξελίξεις για την Μπαρτσελόνα στην προσπάθειά που κάνει για να αποκτήσει τον Νταγιό Ουπαμεκανό από την Λειψία.

Πέραν της ενίσχυσης της επίθεσης της που θεωρείται δεδομένη, η Μπαρτσελόνα θέλει να βελτιώσει και την αμυντική της λειτουργία. Με το γενικό ξεκαθάρισμα που επιχειρείται στην ομάδα, θα δημιουργηθούν κενά και στα μετόπισθεν.Ένα όνομα που εξετάζεται το τελευταίο διάστημα είναι αυτό του Ουπαμεκανό της Λειψίας και τα νέα που προκύπτουν ενισχύουν τις ελπίδες των Καταλανών.

Όπως αποκάλυψε λοιπόν η “Bild”, ο 22χρονος άσος δεν πρόκειται να επεκτείνει την συνεργασία του με τον γερμανικό σύλλογο. Κάτι που έχει ενεργοποιήσει την Μπάρτσα, αλλά και τους υπόλοιπους μνηστήρες του παίκτη. Ουπαμεκανό

Ο Γάλλος κλείνει το μάτι στην Μπάρτσα

Το συμβόλαιο του παίκτη με την Λειψία λήγει το 2021. Όπως αναφέρει η Sport, ο Ουπαμεκανό είναι ενήμερος για το ενδιαφέρον των “μπλαουγκράνα”. Ένας λόγος λοιπόν που δεν ανανεώνει είναι για να διευκολύνει την μεταγραφή του στο Καμπ Νου.

Θέλει δηλαδή να μειωθούν οι απαιτήσεις της ομάδας του, ώστε να μπορεί να μπει και η Μπάρτσα στο κόλπο για την απόκτησή του. Άλλωστε είναι γνωστό πως τα περισσότερα λεφτά θα τα σπρώξει για την επίθεσή της. Θέλει όμως να ενισχύσει και την ανασταλτική της λειτουργία με ποιοτικές λύσεις.

Αυτό που ψάχνει ο Κίκε Σετιέν, είναι να φέρει έναν νεαρό, ταλαντούχο αμυντικό που όμως δεν θα κοστίσει και πάρα πολύ. Ο Ουπαμεκανό είναι μία τέτοια περίπτωση, καθώς με τις εμφανίσεις του έχει αποδείξει ότι μπορεί να σταθεί στο κορυφαίο επίπεδο. Παράλληλα, το ποσό που θα χρειαστεί η μεταγραφή του πιθανώς να μην ξεφύγει πολύ.

Πάντως, οι Καταλανοί θα πρέπει να κινηθούν άμεσα εάν θέλουν να τον κάνουν δικό τους. Μπάγερν, Μονάχου, Λίβερπουλ και Άρσεναλ έχουν επίσης εκφράσει ενδιαφέρον για τον παίκτη. Μάλιστα, οι Λονδρέζοι τον έχουν ως νούμερο ένα στόχο στην μεταγραφική τους λίστα. Τα χρόνια προβλήματα της άμυνας τους είναι γνωστά και ο Αρτέτα έχει θέσει την απόκτηση του Γάλλου ως προτεραιότητα καθώς τον βλέπει ως την κολόνα που χρειάζεται στα μετόπισθεν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ