Ευρώπη

FIFA: Αυτόματη ανανέωση των συμβολαίων λόγω κορωνοϊού

H FIFA προτείνει την αυτόματη ανανέωση των συμβολαίων των παικτών και των προπονητών μέχρι να τελειώσει η αγωνιστική περίοδος.

Το ποδόσφαιρο έχει μπει σε πολλούς μπελάδες λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Η νόσος έχει κλείσει σχεδόν 3 δισεκατομμύρια ανθρώπους στα σπίτια τους και όπως είναι φυσικό, όλες οι αθλητικές δραστηριότητες έχουν διακοπεί μέχρι νεωτέρας. Η FIFA επιθυμεί τα πάντα να συνεχιστούν όταν θα επανέλθει η πολυπόθητη ομαλότητα στη ζωή όλων μας. Για αυτό το λόγο έχει έτοιμες ορισμένες προτάσεις.

Ως γνωστόν τα επαγγελματικά συμβόλαια στο ποδόσφαιρο κατά 99% λήγουν 30 Ιουνίου. Αυτό αυτομάτως δημιουργεί κάποια προβλήματα. Αν οι διοργανώσεις συνεχιστούν κανονικά μετά την κρίση του κορωνοίού, τότε ενδεχομένως τα πάντα να τελειώσουν μετά τον Ιούνιο. Επομένως, υπάρχει το πρόβλημα όλων αυτών που τα συμβόλαιά τους θα έχουν λήξει μέχρι τότε.

Για να ξεπεραστεί αυτή η δυσκολία, η FIFA πρότεινε στην αρμόδια επιτροπή για τα θέματα κορωνοϊού να ανανεωθούν άμεσα τα συμβόλαια όλων των ποδοσφαιριστών και των προπονητών μέχρι να τελειώσει η αγωνιστική περίοδος. Όποτε κι αν τελειώσει. Η πρόταση θα εξεταστεί και πιθανό να υπάρξουν άμεσα εξελίξεις στο θέμα.

Έρχονται και άλλες αλλαγές

Η FIFA στο ίδιο πλαίσιο προτείνει και κάποιες άλλες αλλαγές. Αυτές έχουν να κάνουν με τις μεταγραφές της επόμενης περιόδου. Το καλεντάρι θα τροποποιηθεί έτσι ώστε όλα να μπορέσουν να εξελιχθούν “λογικά”. Η ομαλότητα έχει χαθεί, οπότε επόμενως στόχος, είναι οι κινήσεις και οι τροποποιήσεις να βασίζονται στη λογική.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ