ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Τα πιο «καυτά» ονόματα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου!

Αρκετά τα μεγάλα ονόματα που μπλέκονται ήδη σε μεταγραφικά σενάρια. Το καλοκαίρι δεν αργεί και για μια ακόμη μια φορά αναμένονται εντυπωσιακές κινήσεις.

Τα πιο «καυτά» ονόματα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου!

Η μεταγραφική περίοδος είναι η χαρά του κάθε ποδοσφαιρόφιλου. Τα μεγάλα ονόματα όπως είναι λογικό βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο. Η διακοπή της αγωνιστικής δράσης λόγω πανδημίας δίνει χρόνο στις ομάδες να ασχοληθούν περισσότερο με τις μεταγραφικές τους υποθέσεις. Δεν είναι λίγοι οι αστέρες που αναμένεται να αλλάξουν ποδοσφαιρική στέγη αυτό το καλοκαίρι. Παρακάτω θα δούμε τις περιπτώσεις για τις οποίες υπάρχει ο περισσότερος καπνός μέχρι στιγμής.

Τζέιντον Σάντσο

Ο Σάντσο είναι ίσως ο παίκτης της λίστας με τις περισσότερες πιθανότητες να αλλάξει ομάδα. Η επιλογή του να παραμείνει στη Ντόρτμουντ και φέτος αποδείχθηκε σοφή. Ο 19χρονος Άγγλος συνέχισε να βελτιώνεται, παρουσιάστηκε ακόμη καλύτερος μετά την περσινή σούπερ χρονιά του και θεωρείται ήδη ένας από τους κορυφαίους εξτρέμ στον κόσμο. Καθόλου άδικα. Στα 19 του μετράει ήδη δύο χρονιές με διπλά νούμερα σε γκολ και ασίστ. Φέτος μάλιστα αναμένεται να τελειώσει τη χρονιά με +20 και στις δυο κατηγορίες! Το ταβάνι του Σάντσο είναι ακόμα άγνωστο. Ο εξτρέμ της Ντόρτμουντ αυτή τη στιγμή δείχνει σαν ένας μελλοντικός κάτοχος της Χρυσής Μπάλας που μαζί με τον Κιλιάν Εμπαμπέ θα κυριαρχήσουν στα ευρωπαϊκά γήπεδα για πολλά χρόνια.

Η Ντόρτμουντ δεν μπορεί να χωρέσει τις φιλοδοξίες ενός τέτοιου παίκτη. Ο Σάντσο δεν χρειάζεται άλλο χρόνο. Είναι έτοιμος να αναλάβει ηγετικό ρόλο σε οποιαδήποτε ομάδα. Η Αγγλία μοιάζει ο πιθανότερος προορισμός του. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι και Λίβερπουλ είναι οι τρεις ομάδες που έχουν την υπογραφή του Σάντσο σαν βασικότερο στόχο στο επερχόμενο μεταγραφικό παζάρι. Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» εμφανίζονται ως πρώτο φαβορί και η αλήθεια είναι ότι είναι και αυτοί που τον χρειάζονται περισσότερο. Στο πρόσωπο του Σάντσο βλέπουν τον ηγέτη μιας νέας εποχής που όλοι στο Μάντσεστερ ελπίζουν να είναι καλύτερη από την τελευταία πενταετία.

Προβλεπόμενο κόστος: +120 εκατ.

Λαουτάρο Μαρτίνεζ

Ο φορ της Ίντερ έδειξε φέτος ότι είναι ένας τοπ παίκτης. Ο Κόντε τον πέρασε στην κορυφή της επίθεσης μαζί με τον Λουκάκου και ο Λαουτάρο εκτοξεύτηκε. Πολύ κινητικός και γρήγορος ο Αργεντίνος είναι μπελάς για κάθε άμυνα. Μπορεί να κινηθεί με την ίδια ευκολία τόσο μέσα όσο και έξω από την περιοχή και να απειλήσει με κάθε τρόπο. Νωρίτερα μέσα στη σεζόν είχε δηλώσει απόλυτα ικανοποιημένος και πιστός στην Ίντερ μέχρι που έσκασε το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα. Οι «Μπλαουγκράνα» προορίζουν τον Λαουτάρο για αντικαταστάτη του Σουάρεζ στην κορυφή της επίθεσης. Ο Ουρουγουανός του χρόνου θα είναι 34 και δύσκολα θα συνεχίσει και μετά τα 35 στην Μπαρτσελόνα. Τουλάχιστον όχι σαν πρώτη επιλογή.

Τα πράγματα στην περίπτωση Λαουτάρο είναι σχετικά απλά. Στο συμβόλαιό του υπάρχει ρήτρα ύψους 110 εκατομμυρίων. Αν κάποια ομάδα καταβάλει το ποσό η Ίντερ δεν έχει κανένα λόγο στην υπόθεση. Αντίθετα έχει λόγο ο παίκτης. Ο Μαρτίνεζ είναι αυτός που θα επιλέξει αν θα παραμείνει στην Ίντερ ή όχι. Μια καθόλου εύκολη απόφαση. Η Ίντερ είναι μια μεγάλη ομάδα που δείχνει να επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο. Ο ίδιος έχει μόλις μια χρονιά σαν ποδοσφαιριστής του κορυφαίου επιπέδου. Ίσως η παραμονή του -προς το παρόν- στο Μιλάνο να είναι η πιο σοφή κίνηση. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν σπουδαίοι παίκτες που πήραν μεταγραφή στη Μπαρτσελόνα (Ντεμπελέ, Κουτίνιο, Γκριεζμάν). Όπως και το ότι ο Λουίς Σουάρεζ όσο βρίσκεται στην ομάδα δύσκολα θα κάτσει στον πάγκο. Από την άλλη μεριά ποιος λέει όχι στην Μπαρτσελόνα;

Προβλεπόμενο κόστος: 110 εκατ.

Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ

Ο Ομπαμεγιάνγκ είναι ο μοναδικός παίκτης της Άρσεναλ που δείχνει να μην καταλαβαίνει τι συμβαίνει γύρω του. Ο Γκαμπονέζος φορ «αδιαφορεί» για το ναυάγιο των «Κανονιέρηδων» και συνεχίζει να σκοράρει ακατάπαυστα. Ο Ομπαμεγιάνγκ είχε την ατυχία να βρεθεί στο Λονδίνο σε μια πολύ κακή περίοδο της Άρσεναλ. Έτσι περνάνε στα ψηλά οι φανταστικές εμφανίσεις που πραγματοποιεί στην Αγγλία. Στα δυόμιση χρόνια που βρίσκεται στην Αγγλία έχει σημειώσει 61 γκολ και έχει μοιράσει 13 ασίστ σε 97 συμμετοχές. Ο Ομπαμεγιάνγκ παραμένει σταθερά ένας από τους κορυφαίους φορ στον κόσμο, ο οποίος ποτέ δεν πήρε την αναγνώριση που του αναλογούσε εξαιτίας των ομάδων που αγωνιζόταν.

Όχι ότι η Ντόρτμουντ και η Άρσεναλ είναι τίποτα χωριά, απλά ο Γκαμπονέζος βρέθηκε εκεί σε περιόδους που οι ομάδες δεν κατακτούσαν τίτλους. Πολλές φορές δεν διεκδικούσαν καν με αξιώσεις. Στα 30 του χρόνια ο Ομπαμεγιάνγκ έχει ακόμη κάποια καλά ποδοσφαιρικά χρόνια μπροστά του αλλά όχι πολλά. Είναι ίσως η τελευταία του ευκαιρία να πάει σε μια ομάδα με περισσότερος πρωταγωνιστικές βλέψεις. Το δέσιμό του με την Άρσεναλ είναι μεγάλο -είναι αρχηγός της ομάδας- αλλά η κατάσταση της ομάδας δεν δείχνει να βελτιώνεται στο άμεσο μέλλον. Η Γιουνάιτεντ σχεδιάζει μια αλά Ρόμπιν Φαν Πέρσι αρπαγή του Ομπαμεγιάνγκ εκμεταλλευόμενη ότι το συμβόλαιό του τελειώνει το καλοκαίρι του 21. Στο κόλπο βρίσκεται και η Μπαρτσελόνα, η οποία όμως βλέπει αυτή την περίπτωση σαν εναλλακτική σε ενδεχόμενο που χαλάσει του Λαουτάρο.

Προβλεπόμενο κόστος: 50-70 εκατ.

Κάι Χάβερτς

Όσο κράτησε καλά ήταν για τη Λεβερκούζεν. Ο Χάβερτς μετά από δύο σεζόν με τις «Ασπιρίνες» είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα. Ο 19χρονος Γερμανός είναι ένας πολύ ξεχωριστός παίκτης που μπορεί να προσφέρει πολύπλευρα στον επιθετικό τομέα του παιχνιδιού. Παρά τις «σειρήνες» που ήχησαν γι’ αυτόν το περσινό καλοκαίρι τελικά παρέμεινε στις «Ασπιρίνες», όμως όλοι ήξεραν ότι ήταν θέμα χρόνου η μεταγραφή του. Ο Χάβερτς βρίσκεται στις μεταγραφικές λίστες σχεδόν όλων των μεγάλων ομάδων της Ευρώπης, οι οποίες αναμένεται να μονομαχήσουν για την υπογραφή του. Το που τελικά θα πάει θα εξαρτηθεί τόσο από το ποια ομάδα θα κάνει την καλύτερη πρόταση, όσο και από την επιθυμία του ίδιου του παίκτη. Βασική του επιδίωξη είναι να πάει σε μια ομάδα που θα τον βοηθήσει να εξελιχθεί και δεν θα του κόψει τη φόρα.

Η Μπάγερν Μονάχου είναι σχεδόν νομοτελειακά μέσα στους υποψήφιους προορισμούς. Η πολιτική των Βαυαρών να αγοράζουν ότι καλύτερο κυκλοφορεί εντός συνόρων παραμένει σταθερή. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για έναν 19χρονο Γερμανό που είναι ήδη διεθνής και έχει τόσο παρόν όσο και μέλλον. Δυνατά παίζει και το όνομα της Λίβερπουλ. Από πέρσι υπήρχε η ανάγκη για την προσθήκη ενός επιτελικού μέσου στην ομάδα του Κλοπ. Μπορεί με την καταπληκτική -εντός Αγγλίας- σεζόν των «Κόκκινων» να ξεχάστηκε οποιοδήποτε κενό του ρόστερ, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι σταμάτησε να υπάρχει. Αν το κενό αυτό καλυφθεί με την απόκτηση του Χάβερτς τρέμω στην ιδέα για το πώς θα μοιάζει η Λίβερπουλ της επόμενης σεζόν.

Προβλεπόμενο κόστος: 100-110 εκατ.

Φαμπιάν Ρουίθ και Καλιντού Κουλιμπαλί

Οι δύο παίκτες της Νάπολι αναφέρονται μαζί γιατί αγωνίζονται στην ίδια ομάδα. Η ομάδα του ιταλικού Νότου ξεκίνησε τη σεζόν με υψηλές προσδοκίες όμως σύντομα όλα πήγαν στραβά. Οι «Παρτενοπέι» βρίσκονται 9 βαθμούς πίσω από την τέταρτη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου και αυτό δημιουργεί τάσεις φυγής στα πρωτοκλασάτα ονόματα. Ρουίθ και Κουλιμπαλί είναι δύο ποδοσφαιριστές με ποιότητα να σταθούν σε οποιαδήποτε ομάδα. Δύο παίκτες τέτοιας κλάσης είναι λογικό να μη συμβιβάζονται με την μετριότητα. Το όνομα του Ρουίθ παίζει από πέρυσι δυνατά για τους δύο μεγάλους της Ισπανίας. Ρεάλ και Μπαρτσελόνα φέρονται να κοντράρονται για την υπογραφή του Ισπανού χαφ. Ο 23χρονος Ρουίθ είναι ο επόμενος μεγάλος χαφ του Ισπανικού ποδοσφαίρου και είναι λογικό οι δύο γίγαντες της χωράς να τον θέλουν στα ρόστερ τους. Τελευταία στο παιχνίδι μπήκε και η Λίβερπουλ, όμως τα πάτρια εδάφη παραμένουν ο πιθανότερος προορισμός για τον Ρουίθ.

Από την άλλη ο Καλιντού Κουλιμπαλί εμφανίζεται από το ιταλικό ρεπορτάζ να ζήτησε από τη διοίκηση της Νάπολι να τον αφήσει να πάρει μεταγραφή αυτό το καλοκαίρι. Το όνομα του Κουλιμπαλί παίζει έντονα σε μεταγραφικά σενάρια τα τελευταία χρόνια όμως με έναν μαγικό τρόπο η Νάπολι καταφέρνει και τον κρατάει. Ο κατά πολλούς δεύτερος καλύτερος αμυντικός στον κόσμο -πίσω μόνο από τον Φαν Ντάικ- θα αποτελούσε αναβάθμιση για οποιαδήποτε αμυντική γραμμή στον κόσμο. Τον περασμένο Γενάρη έφτασε μια ανάσα από τη Γιουνάιτεντ, αλλά η μεταγραφή χάλασε. Ο Σενεγαλέζος είναι διακαής πόθος του Πεπ Γκουαρντιόλα για το κέντρο άμυνας της Σίτι όμως αν ισχύσει η απαγόρευση συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις οι «Πολίτες» δεν έχουν πολλές πιθανότητες. Η Γιουνάιτεντ είναι δεδομένο ότι θα επανέλθει.

Προβλεπόμενο κόστος: Ρουίθ: 60-80 εκατ. – Κουλιμπαλί: 85-100 εκατ.

Υ.Γ: Τα ονότα του Νεϊμάρ και του Εμπαπέ έμεινας εκτός λίστας γιατί πρωταγωνιστούν έτσι κι αλλιώς σε κάθε μεταγραφική περίοδο και τα δεδομένα στις υποθέσεις τους είναι γνωστά

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ