Βαλένθια

«Βιολογική βόμβα το Αταλάντα – Βαλένθια»

Ο δήμαρχος της Αταλάντα εκτιμά πως το παιχνίδι της Αταλάντα με τη Βαλένθια στο Μιλάνο ήταν κατά πάσα πιθανότητα ο κύριος λόγος της εξάπλωσης του κορωνοϊού στο Μπέργκαμο.

Η Ιταλία δοκιμάζεται περισσότερο από κάθε άλλη χώρα στον πλανήτη από το σκληρό «πρόσωπο» του κορωνοϊού. Η φονική πανδημία έχει στοιχίσει μόνο στη γείτονα χώρα τη ζωή περισσότερων από 6.800 ανθρώπων. Άπαντες προσπαθούν να καταλάβουν τι μπορεί να έφταιξε και η Ιταλία να μετρά τόσα κρούσματα. Ο δήμαρχος του Μπέργκαμο σε συνέντευξή του δίνει μια εκδοχή. Στο μυαλό του είναι ξεκάθαρα το παιχνίδι της Αταλάντα με τη Βαλένθια στο Μιλάνο.

Η ομάδα από το Μπέργκαμο υποδέχθηκε στις 19 Φεβρουαρίου τις «Νυχτερίδες» στο Μιλάνο. Η αναμέτρηση που έγινε στα πλαίσια της φάσης των ομίλων του Τσάμπιος Λιγκ ίσως να ήταν και αυτή που καταδίκασε μια ολόκληρη πόλη. Αυτό υποστηρίζει ο δήμαρχος του Μπέργκαμο, Τζόρτζιο Γκόρι στον ισπανικό σταθμό Cadena CER.

Οι φίλοι της Αταλάντα πιθανόν μόλυναν άθελά τους μια ολόκληρη πόλη

«Το Αταλάντα – Βαλένθια ήταν μια βιολογική βόμβα. Εκείνες τις ημέρες ουδείς γνώριζε το φαινόμενο. Ο πρώτος ασθενής στην Ιταλία εμφανίστηκε στις 23 Φεβρουαρίου. Εάν ο ιός κυκλοφορούσε ήδη τότε 40000 που πήγαν στο Μιλάνο και το Σαν Σίρο μολύνθηκαν. Πολλοί παρακολούθησαν ανά παρέες εκείνο το παιχνίδι. Ο ιός μεταδόθηκε από τον έναν στον άλλον» ανέφερε ο δήμαρχος του Μπέργκαμο.

Η Ιταλία καθημερινά ανακοινώνει μακροσκελή λίστα με νέους νεκρούς από την επέλαση του ιού. Οι θάνατοι έχουν αγγίξει τις 7.000 ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τα 54.000. Το Μπέργκαμο είναι η πόλη που έχει χτυπηθεί όσο καμία άλλη στη γείτονα χώρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ