Μπαρτσελόνα

Ζήτησε ιατρική έκθεση για τον Ουμτιτί η Άρσεναλ

Η Άρσεναλ επιθυμεί να μάθει την κατάσταση του επιβαρυμένου γονάτου του Σαμουέλ Ουμτιτί προτού κινηθεί για την απόκτησή του.

Η Άρσεναλ είναι μία από τις πολλές ομάδες που ενδιαφέρονται για την απόκτηση του στόπερ της Μπαρτσελόνα, Σαμουέλ Ουμτιτί. Ωστόσο, το επιβαρυμένο του ιατρικό ιστορικό, τούς κάνει διστακτικούς όσον αφορά την κατάθεση επίσημης πρότασης. Γι΄αυτό το λόγο, ζήτησαν από τη Μπαρτσελόνα να συντάξει μία ιατρική έκθεση σχετικά με την κατάσταση του γονάτου του Γάλλου αμυντικού. Αν το ιατρικό δελτίο είναι ενθαρρυντικό, τότε οι “κανονιέρηδες” θα κινηθούν πιο σοβαρά για να εξασφαλίσουν την υπογραφή του.

Σύμφωνα με την As, μάλιστα, οι “μπλαουγκράνα” επιθυμούν την πώληση του Ουμτιτί για να αυξήσουν τα έσοδά τους. Η Μπαρτσελόνα, όμως, φοβάται ότι τα αποτελέσματα της έκθεσης θα αποθαρρύνουν τους υποψήφιους μνηστήρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από την Άρσεναλ και άλλοι σύλλογοι ενδιαφέρονται για τον 26χρονο ποδοσφαιριστή. Ειδικότερα, Τότεναμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν συνδεθεί με τον άσο της Μπάρτσα. Ωστόσο, και οι δύο ομάδες διατηρούν τις ίδιες επιφυλάξεις με την Άρσεναλ.

Η πτώση σε συμμετοχές

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Σαμουέλ Ουμτιτί όταν είναι υγιής αποτελεί κορυφαίας κλάσης κεντρικό αμυντικό. Γι΄ αυτό, άλλωστε, το 2018 η Μπαρτσελόνα του ανανέωσε το συμβόλαιο για 5 χρόνια ακόμα. Τοποθέτησε, μάλιστα, στο συμβόλαιό του ρήτρα αποχώρησης ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, από το 2018 έχει χάσει 34 παιχνίδια λόγω προβλημάτων στο γόνατό του. Την περσινή χρονιά ολοκλήρωσε τη σεζόν με 14 συμμετοχές στο ισπανικό πρωτάθλημα. Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο έχει πραγματοποιήσει 11 εμφανίσεις. Το χειρότερο γι΄αυτό είναι ότι ο τραυματισμός δεν υποχωρεί, καθώς κάθε μήνα χρειάζεται να αφαιρέσει υγρό από το γόνατό του. Γι αυτό το λόγο, η Μπαρτσελόνα γνωρίζει ότι για να τον πουλήσει θα χρειαστεί να ρίξει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις οικονομικές της απαιτήσεις.

Ας σημειωθεί ότι πέρα από τον Ουμτιτί η Μπαρτσελόνα επιθυμεί να βγάλει χρήματα από την πώληση και άλλων ποδοσφαιριστών. Έτσι, στο μυαλό του Κίκε Σετιέν προς πώληση είναι μεταξύ άλλων ο Ιβάν Ράκιτιτς, ο Κάρλος Αλενιά και ο Φελίπε Κουτίνιο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ