Μπαρτσελόνα

Λουίς Ενρίκε: “Τι να συμβουλέψω τον Μέσι – Είναι καλλιτέχνης”

Ο Λουίς Ενρίκε μίλησε για την συνεργασία του με τον Λιονέλ Μέσι και παραδέχτηκε ότι στις προπονήσεις δεν μπορούσε να τον συμβουλέψει για πολλά θέματα.

Ο Λουίς Ενρίκε ως προπονητής είχε ενα άκρως επιτυχημένο πέρασμα από την Μπαρτσελόνα. Κατάφερε να κατακτήσει τίτλους, να φτιάξει το θρυλικό MSN και φυσικά να προσθέσει στην συλλογή των Καταλανών το τελευταίου τους Τσάμπιονγ Λιγκ. Ο Ισπανός, που πλέον βρίσκεται ξανά στο τιμόνι της εθνικής ομάδας της χώρας του, μίλησε για τον παλιό καιρό. Για τότε που είχε να προπονήσει τον Μέσι.

Ο Λουίς Ενρίκε αναφέρθηκε στην συνεργασία του με τον Αργεντινό και αυτά που προσπαθούσε να κάνει μαζί του στην προπόνηση. Να θυμίσουμε ότι οι δυο τους είχαν άριστες σχέσεις όταν συνεργάστηκαν. Ο Ισπανός σχετικά με τον Μέσι, έκανε το αυτονόητο. Προσπάθησε να φτιάξει μία ομάδα που θα τον βοηθούσε να αναδείξει το πλούσιο ταλέντο του. Και σε μεγάλο βαθμό τα κατάφερε. Όσο για το τι προσπάθησε να δείξει στο Μέσι κατά την διάρκεια των προπονήσεων; Όχι και πολλά! Ο Μέσι δεν χρειάζεται καθοδήγηση και τα κάτι όλα τόσο καλά που οι υποδείξεις είναι περιττές. Το “καλλιτέχνης” που χρησιμοποίησε ο ίδιος  ο Λουίς Ενρίκε, μάλλον τα λέει όλα.

Λουίς Ενρίκε: "Τι να συμβουλέψω τον Μέσι - Είναι καλλιτέχνης"

Η ατάκα του Λουίς Ενρίκε

Πώς προπονούσαμε τον Λιονέλ Μέσι; Δεν μπορούσα να του πω ούτε πως να τριπλάρει, ούτε πως να πασάρει, ούτε πως να σουτάρει. Τα κάνει όλα αυτά καλύτερα από τον καθένα. Είναι καλλιτέχνης! Δεν μπορείς να του δείξει κάτι. Ήταν ξεκάθαρο ότι δεν μπορούσαμε να τον συμβουλέψουμε τίποτα πάνω σε αυτούς του τομείς του παιχνιδιού. Το μόνο που προσπαθούσα, είναι να τον βοηθήσω τακτικά”, είπε ο πρώην προπονητής των Μπλαουγκράνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ