Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Πογκμπά και Φερνάντες, κάντο όπως Ντε Μπρόινε – Σίλβα

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αν μπορέσει να κάνει λειτουργικό το δίδυμο Μπρούνο Φερνάντες - Πογκμπά, θα μπορέσει να αλλάξει επίπεδο.

Στην Αγγλία είναι σχεδόν δεδομένο ότι ο Πολ Πογκμπά το καλοκαίρι θα αποτελέσει παρελθόν από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δικαίως, καθώς εκτός από το κομμάτι του ρεπορτάζ, ο Γάλλος είναι πραγματικά ξένο σώμα για την ομάδα. Δεν έχει αποδώσει ούτε στο ελάχιστο τα αναμενόμενα. Δεν έχει επαναφέρει την ομάδα στις επιτυχίες. Και αποκορύφωμα, έχει χάσει ολόκληρη την φετινή σεζόν για έναν τραυματισμό που ακόμα δεν έχουμε μάθει ακριβώς τι είναι, ούτε και πόσο διάστημα χρειάζεται για να αποθεραπευτεί εντελώς.

Η Γιουνάιτεντ έκανε το μπαμ του χειμώνα, φέρνοντας στο Ολντ Τράφορντ τον αντικαταστάτη του Γάλλου. Έναν παίκτη με τρομερές προδιαγραφές που μάλιστα με το καλημέρα προσαρμόστηκε και απέδωσε σαν να ήταν καιρό στο Νησί. Ο Μπρούνο Φερνάντες ήρθε για να γίνει ο νέος ηγέτης της ομάδας και να μπορέσει να αποκόψει το σύλλογο από το “βάσανο” που λέγεται Πογκμπά.

Παρόλα αυτά, υπάρχει ένα μεγάλο αλλά. Ναι μεν ο Φερνάντες είναι ο αντικαταστάτης του Γάλλου. Ναι μεν, έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι τους. Ναι μεν η άμυνα και με τους δύο θα “μπάζει”. Παρόλα αυτά δε, αν η Γιουνάιτεντ θέλει πραγματικά να αλλάξει επίπεδο, θα πρέπει να βρει τρόπο να τους ταιριάξει και τους δύο. Σχεδόν ανέφικτο με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα με τον Πογκμπά, αλλά μία πραγματικά μεγάλη ευκαιρία. Θα πρέπει να αλλάξουν πολλά. Να μπει νερό στο ήδη νερωμένο κρασί και τον δύο πλευρών, αλλά σίγουρα αξίζει μπροστά στην προοπτική που υπάρχει. Και Μπρούνο Φερνάντες και Πογκμπά!

Κάντο όπως ο Πεπ

Ο Σόλσκιερ μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμα του Πεπ Γκουαρντιόλα. Το να παίξει με Ντε Μπρόινε και Νταβίντ Σίλβα, κάποτε φαινόταν ανέφικτο. Ο Καταλανός όμως, όχι απλά το έκανε εφικτό, το μετέτρεψε και σε κάτι απολύτως παραγωγικό. Μπόρεσε να ταιριάξει την δημιουργικότητα των δύο και παράλληλα να μην έχει αμυντικά προβλήματα. Κάτι ανάλογο πρέπει να κάνει και ο Σόλσκιερ. Κι αν το καταφέρει…τότε πραγματικά η Γιουνάιτεντ θα έχουν ένα πυραβλοκίνητο κέντρο με απίστευτες δυνατότητες. Απλά σκεφτείτε  τι θα μπορεί να κάνει μία ομάδα, με ένα εξάρι που να να είναι ο πυλώνας της ομάδας και μπροστά του, τους Μπρούνο Φερνάντες και Πογκμπά. Υπάρχει μεγάλη απόσταση για να συμβούν όλα αυτά, αλλά ιστορία στο ποδόσφαιρο γράφει μόνο όποιος έχει όραμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ