ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Το μεγάλο φαβορί για τον πάγκο της Λίβερπουλ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Retro Stories

Όταν ο Μπιέλσα αντιμετώπισε οπαδούς με… χειροβομβίδα!

Μέσα από ένα νέο βιβλίο για τη ζωή του Μαρσέλο «Ελ Λόκο» Μπιέλσα, αποκαλύπτονται τρομερές ανέκδοτες ιστορίες από τις μέρες της καριέρας του θρυλικού προπονητή.

Όταν ο Μπιέλσα αντιμετώπισε οπαδούς με… χειροβομβίδα!

Με το (εύστοχο) ψευδώνυμο «Ο Τρελός», με τον Μαρσέλο Μπιέλσα ξέρεις σίγουρα τι μπορείς να περιμένεις αν είσαι παίκτης που έχεις την τύχη (;) να σε προπονεί. Η επαναστατική ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα που ακούει στο όνομα του, έχει παράλληλα και μια από τις πιο… ιδιόρρυθμες συμπεριφορές που έχουν υπάρξει ποτέ σε προπονητή, με παίκτες και τεχνικό επιτελείο που έχουν συνεργαστεί μαζί του να μιλούν για μερικές ακραίες σκηνές.

«Πεθαίνω μετά από κάθε ήττα»

Στο νέο βιβλίο του Τιμ Ρίτς, «Η ποιότητα της τρέλας: Η ζωή του Μαρσέλο Μπιέλσα», αναφέρεται ένα τρομερό συμβάν που διαδραματίστηκε πίσω στο 1992. «Πεθαίνω μετά από κάθε ήττα» είχε αναφέρει κάποτε ο Αργεντινός, κάτι το οποίο έμαθαν με μάλλον άκομψο τρόπο μερικοί οπαδοί τις Νιούελς. Η τότε ομάδα του «Λόκο» είχε ηττηθεί με το τρομακτικό 6-0 από τη Σαν Λορένζο για το Κόπα Λιμπερταδόρες.

Με την παραπάνω ατάκα είχε συνδυάσει αυτή την ντροπιαστική συντριβή ο Μπιέλσα, συμπληρώνοντας πως «η εβδομάδα που ακολουθεί θα είναι σαν κόλαση». Ωστόσο οι εξαγριωμένοι οπαδοί της ομάδας δεν ήθελαν να αφήσουν τόσο εύκολα αυτή τη μέρα να περάσει. Περίπου 20 από αυτούς εμφανίστηκαν μπροστά στην πόρτα του σπιτιού του στο Ροζάριο, απαιτώντας να βγει έξω. Κάτι που λίγες στιγμές αργότερα θα μετάνιωναν πικρά.

«Αν δεν φύγετε αμέσως, θα τραβήξω την περόνη»

Άνθρωπος που δεν «μασάει», ο «Λόκο» βγήκε έξω. Μόνο που δεν βγήκε μόνος του. Στο χέρι του κρατούσε μια χειροβομβίδα. «Αν δεν φύγετε αμέσως από εδώ, θα τραβήξω την περόνη» είπε ο Μπιέλσα, και στιγμές αργότερα οι «μπάρας μπράβας» είχαν σκορπιστεί.

Ένας εκ των οπαδών δήλωσε αργότερα στην «Κάιζερ»: «Η τρέλα φαινόταν στα μάτια του. Κανένας ωστόσο δεν μπορούσε να τον κοιτάξει, όλοι κοίταγαν την χειροβομβίδα. Πιστεύαμε πως θα έβγαινε με καμία καραμπίνα, όχι με χειροβομβίδα.»

Ο ίδιος ο πατέρας του, φανατικός οπαδός της Ροζάριο Σεντράλ (σε αντίθεση με τον Μαρσέλο που αγαπάει τη Νιούελς) είχε πει σε μια συνέντευξη του 1998 μετά το τρίτο πρωτάθλημα του γιου του με τους «λεπρούς»: «Δεν τον έχω δει ποτέ να προπονεί ή να παίζει. Όχι επειδή δεν μου αρέσει το ποδόσφαιρο, αλλά επειδή αγαπάω τη Σεντράλ. Απλά  μου αρέσει διαφορετικός τρόπος παιχνιδιού» με τον Μπιέλσα να απαντά «Προπονώ ομάδες για να κερδίζω.»

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ