Ρεάλ Μαδρίτης

Στη Ρεάλ δεν υπάρχει πλάνο επιστροφής στις προπονήσεις

Όσο ο κορονοϊός επεκτείνεται στον πλανήτη είναι εξαιρετικά δύσκολο για τη Ρεάλ Μαδρίτης να πραγματοποιήσει τον προγραμματισμό της.

Η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ειδικότερα, το χρονοδιάγραμμα της συνέχισης της σεζόν είναι στον αέρα, καθώς κανείς δε γνωρίζει πότε θα σταματήσει η πορεία αυτού του φονικού ιού. Έτσι, η “βασίλισσα” αδυνατεί να κάνει τον προγραμματισμό της αναφορικά με της επιστροφή των ποδοσφαιριστών της στις προπονήσεις.

Σύμφωνα, μάλιστα, με μία πηγή της AS, που βρίσκεται κοντά στην ομάδα, στο προπονητικό τιμ των “μερένχες” επικρατεί μεγάλη απαισιοδοξία. Θεωρείται σχεδόν απίθανη η επιστροφή στη δράση για την σεζόν που διανύουμε. Όχι μόνο πιστεύουν ότι δε θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα αλλά αμφιβάλλουν για τη δυνατότητα επιστροφής στις προπονήσεις. “Προς το παρόν το πλάνο για την επιστροφή στο προπονητικό κέντρο δεν υφίσταται. Μέχρι να υπάρχει ένα αποτελεσματικό εμβόλιο για την καταπολέμηση του ιού δε θα υπάρχει ποδοσφαιρική δράση. Υπάρχει μεγάλη κατήφεια στο σύλλογο.” ανέφερε η πηγή.

Παρόμοιος προβληματισμός στην υπόλοιπη Ισπανία

Πέρα από τη Ρεάλ Μαδρίτης, πάντως, και οι υπόλοιποι σύλλογοι ανησυχούν πολύ για την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Το ισπανικό πρωτάθλημα έχει αναβληθεί επ΄αόριστον. Η κατεύθυνση που έδωσαν οι ηγέτες του πρωταθλήματος ήταν ότι θα συνεχιστεί μόνο όταν δε θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων. Ξεκάθαρος στόχος της La Liga, βέβαια, είναι να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, καθώς η οικονομική ζημιά κάθε μέρα μεγαλώνει.

Η βιομηχανία του ποδοσφαίρου έχει πληγεί, διότι οι σύλλογοι και οι διοργανώτριες αρχές χάνουν τα τηλεοπτικά τους έσοδα και τα χρήματα από τα εισιτήρια που θα έκοβαν. Όπως υπολογίζεται, η Μπαρτσελόνα θα εμφανίσει στα ταμεία της απώλειες 100 εκατ. ευρώ μέσα στους επόμενους μήνες. Αυτό θα έχει άμεσο αντίκτυπο και στο έμψυχο δυναμικό του συλλόγου, με την διοίκηση να ψάχνει τρόπους να μειώσει την ζημιά.

Ακόμα, όμως, και αν αποφασιστεί η συνέχιση του πρωταθλήματος, ένα ερώτημα εγείρεται. Τι θα συμβεί σε περίπτωση που ένας παίκτης διαγνωστεί θετικός στον ιό; Θα διακοπεί ξανά το πρωτάθλημα; Και αν ναι για πόσο καιρό; Δυστυχώς, υπάρχουν πάρα πολλοί ανασταλτικοί παράγοντες που κάνουν τις ομάδες να πιστεύουν ότι θα αργήσουν πολύ να παίξουν ξανά ποδόσφαιρο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ