ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Η μπάλα στην εξέδρα

Η ΟΥΕΦΑ δε χρειάζεται χαϊδέματα σε ό,τι κάνει

Η ΟΥΕΦΑ αντίθετα με το πνεύμα της εποχής αποφάσισε να απειλήσει τις βελγικές ομάδες με απουσία από την Ευρώπη αν διακοπεί το πρωτάθλημα της χώρας.

Η ΟΥΕΦΑ δε χρειάζεται χαϊδέματα σε ό,τι κάνει

«Η ΟΥΕΦΑ μου θυμίζει τον Τραμπ με αυτά που έλεγε πριν από λίγο καιρό. Έβαζε την οικονομία πάνω από τον κορωνοϊό και την ανθρώπινη ζωή. Εδώ πεθαίνουν 100 άτομα κάθε μέρα. Το πρωτάθλημα έχει πεθάνει, η ζωή είναι πιο σημαντική». Αυτά δήλωσε προ ολίγων ημερών ο Μαρκ Όφερμαρς για την ΟΥΕΦΑ.

Ένα δριμύ «κατηγορώ» του ποδοσφαιρικού διευθυντή του Άγιαξ που ήρθε ακριβώς τη στιγμή που έπρεπε. Εκείνη τη στιγμή που πρέπει όλοι να δουν και να κρίνουν τις κινήσεις της ΟΥΕΦΑ. Γιατί πρόκειται για κινήσεις προσβλητικές προς όλους. Όλους όσους παλεύουν με την καραντίνα, τον κορωνοϊό. Και ναι…

…η ΟΥΕΦΑ δε χρειάζεται χαϊδέματα

Όπως όλοι οι φορείς, δημόσιοι ή ιδιωτικοί, έτσι και η ΟΥΕΦΑ τίθεται στην κρίση του κοινού. Δεν έχει το αλάθητο του Πάπα, ούτε βρίσκεται στο απυρόβλητο. Ειδικά όταν σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο, που η δημόσια υγεία, η ίδια η ζωή βρίσκεται σε κίνδυνο, η ΟΥΕΦΑ μιλάει για ποδόσφαιρο.

Καλό το ποδόσφαιρο αλλά δε γίνεται κανείς και τίποτα να εκβιάζει τη διεξαγωγή αγώνων με το «έτσι θέλω». Να τελειώσουν, δηλαδή, τα πρωταθλήματα μόνο και μόνο προκειμένου να μη χαθούν χρήματα. Χρήματα από χορηγίες στις ομάδες, στους παίκτες, στους φορείς. Χρήματα που κάθε χρόνο προσθέτουν και ακόμα ένα μηδενικό στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Γίνονται όμως όλα για τα χρήματα; Σίγουρα δεν είμαστε αφελείς, προφανώς και γίνονται όλα για τα χρήματα. Αλλά έστω για το τυπικό της υπόθεσης, για το «φαίνεσθαι», δε μπορεί κάποιος τόσο μεγάλος φορέας να ξεφύγει λίγο από τα πάθη του;

Το πρόσωπο και το προσωπείο

Στο Βέλγιο, η διοργανώτρια αρχή της χώρας, πήρε την απόφαση να λήξει ως έχει το φετινό πρωτάθλημα, «στέφοντας» πρωταθλήτρια τη Μπριζ. Η απάντηση της ΟΥΕΦΑ; Ταχύτατη και απόλυτη. Με τις «πλάτες» της ομοσπονδίας ευρωπαϊκών συλλόγων (ECA) και της Ένωσης Ευρωπαϊκών Λιγκών απείλησε τις ομάδες πως θα χάσουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Τι σημαίνει εν ολίγοις αυτό; Θέλετε κύριοι να προστατεύσετε την υγεία ποδοσφαιριστών, οπαδών, επιτελείων; Πολύ καλά. Θα χάσετε τις θέσεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τουτέστιν, χρήματα. Χρήματα και χορηγίες όχι για έναν χρόνο. Αλλά για βάθος χρόνου. Γιατί αν επέλθει η πτώση στη λίστα των ομάδων της ΟΥΕΦΑ, αυτό συνεπάγεται τον κίνδυνο της παρουσίας στις διοργανώσεις.

Απειλές. Γιατί; Γιατί η βελγική ομοσπονδία αποφάσισε το «παράλογο» πως οι ανθρώπινες ζωές είναι πάνω από το ποδόσφαιρο. Πάνω από κάποιο τρόπαιο, από κάποια πρόκριση. Και προφανώς πάνω από χρήματα.

Αντί επιλόγου, θα κλείσουμε με τις δηλώσεις του Κάρλος Τέβεζ, ο οποίος είπε όσα πρέπει η UEFA και όλες οι ομάδες να ακούσουν.

«Δεν μπορεί να κερδοσκοπούν κάποιοι όταν οι άνθρωποι δεν έχουν χρήματα. Είναι σημαντικό να είμαστε μαζί και να προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που το χρειάζονται.

Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που είμαστε καλά και υγιείς. Ο ποδοσφαιριστής μπορεί να ζήσει έξι μήνες ή ένα χρόνο χωρίς να πληρωθεί. Δεν είναι στην απόγνωση που έχει εκείνος που ζει με τα παιδιά κάθε μέρα και πρέπει να φύγει από το σπίτι του στις 6 το πρωί και να επιστρέψει στις 7 το απόγευμα για να ταΐσει την οικογένεια. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο σε αυτή την περίπτωση»

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ