ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Μπέλινγχαμ βάζει παντού… γκολάρες – Η «καυτή» σύντροφος του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης (pics)
Σιγά που θα άφηνε η Μπάγερν Μονάχου – Βρήκε ποιον θα αρπάξει από τη Λεβερκούζεν
H Ρεάλ Μαδρίτης έχει στα… χέρια της την καλύτερη «σκούπα» της La Liga (stats)
Μπαρτσελόνα: Οι τρεις εγγυήσεις του Λαπόρτα που άλλαξαν την απόφαση του Τσάβι
Κλοπ: «Τα κάναμε όλα λάθος με Έβερτον, συγνώμη από τους οπαδούς μας»
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

MVP: Τρία γράμματα για λίγους και… καλούς!

Η μπάλα έχει σταματήσει. Εμείς πονάμε και γι’ αυτό θυμόμαστε τους MVP των πέντε κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων μέχρι στιγμής.

MVP: Τρία γράμματα για λίγους και… καλούς!

MVP ή αλλιώς ο πιο πολύτιμος παίκτης. Ένας τίτλος που κάθε ποδοσφαιριστής ονειρεύεται μια μέρα να δει δίπλα στο όνομά του. Υπόθεση καθόλου εύκολη. Βλέπετε για να είσαι ο MVP σημαίνει ότι ξεπέρασες τους… πάντες. Ο κορωνοιός έχει σταματήσει κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα εδώ και 22 μέρες. Όλο αυτό έσκασε εκεί που ετοιμαζόμασταν να μπούμε στο πιο κρίσιμο και ενδιαφέρον σημείο της σεζόν. Παρόλα αυτά έχει παιχτεί πάνω από μισή χρονιά μέχρι στιγμής. Στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα πολλοί ξεχώρισαν. Κανείς όμως όσο αυτοί οι πέντε κύριοι.

Πρέμιερ Λιγκ: Κέβιν Ντε Μπρούιν

Εδώ θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται κάποιος παίκτης της Λίβερπουλ. Η διαστημική χρονιά των «Κόκκινων» προφανώς και έχει πρωταγωνιστές. Σαλάχ, Μανέ, Φαν Ντάικ ακόμα και ο καταπληκτικός φέτος Χέντερσον θα μπορούσαν κάλλιστα να θεωρηθούν MVP της φετινής Πρέμιερ Λιγκ. Ωστόσο θα μου επιτρέψετε να επιλέξω τον Κέβιν Ντε Μπρούιν. Το τρένο που ονομάζεται Λίβερπουλ έχει επισκιάσει την απίστευτη χρονιά του Βέλγου. MVP Αγγλίας

Ο Ντε Μπρούιν παίζει φέτος το καλύτερο ποδόσφαιρο της ζωής του. Έχοντας αφήσει πίσω του τραυματισμούς που του έκοβαν τη φόρα τα προηγούμενα χρόνια, φέτος ο Βέλγος είναι ασταμάτητος. Ο καλύτερος play-maker στον κόσμο έχει ανεβάσει το παιχνίδι του ακόμη ένα επίπεδο. Κι αν αναλογιστεί κανείς πόσο καλός ήταν έτσι κι αλλιώς μπορεί να καταλάβει που το έχει φτάσει πλέον.

Λίγο πριν την διακοπή είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε μια μοναδική παράστασή του στο Μπερναμπέου.  Και μπορεί αυτή η εμφάνιση να έγινε εκτός Αγγλίας, ήταν ωστόσο το κερασάκι στην τούρτα μιας απίθανης -μέχρι στιγμής- χρονιάς. 35 εμφανίσεις με 9 γκολ και 20(!!!) ασίστ είναι απλά οι αριθμοί που αντικατοπτρίζουν τα όργια του Ντε Μπρούιν μέσα στο γήπεδο. Το πρωτάθλημα μπορεί να θεωρείται τελειωμένη υπόθεση για τη Σίτι, όμως αυτό της επιτρέπει να δώσει τα πάντα για το Τσάμπιονς Λιγκ. Και με τον Ντε Μπρούιν σε αυτή την ημιάγρια κατάσταση κανείς δεν θέλει να την βρει στο δρόμο του.

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Λιονέλ Μέσι

Ποιος άλλος; Μέσι και MVP είναι δύο έννοιες ταυτόσημες. Ειδικά από τη στιγμή που ο Κριστιάνο έφυγε για την Ιταλία η Πριμέρα Ντιβιζιόν έχει έναν και αδιαμφισβήτητο βασιλιά. Τον Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντίνος για ακόμη μια χρονιά κρατάει την απόδοσή του σε δυσθεώρητα ύψη. Μπορεί να το κάνει τόσα χρόνια που πλέον θεωρείται κάτι… απλο όμως μόνο απλό δεν είναι. MVP Ισπανίας

Η Μπαρτσελόνα μπορεί να είναι πρώτη αυτή τη στιγμή όμως σε κανένα σημείο της χρονιάς δεν έχει πείσει. Η απόλυση Βαλβέρδε χειροτέρεψε τα πράγματα αντί να τα βελτιώσει, ο Γκριεζμάν δεν είναι αυτός που περιμέναμε να είναι, ο Ντεμπελέ πέταξε άλλη μια χρονιά στα σκουπίδια, ο Σουάρεζ μεγαλώνει και γενικά τα προβλήματα είναι πολλά. Προβλήματα που ξεχνιούνται μονομιάς όταν η μπάλα φτάνει στα πόδια του Λιονέλ Μέσι.

Ο μάγος με το νούμερο 10 στην πλάτη έχει μια λύση για κάθε πρόβλημα της Μπαρτσελόνα. 24 γκολ και 16 ασίστ σε 31 εμφανίσεις είναι… μέτρια νούμερα για τα δεδομένα του Μέσι παραμένουν όμως εξωπραγματικά για οποιονδήποτε άλλον ποδοσφαιριστή στο ισπανικό πρωτάθλημα. Ο άνθρωπος που έχει κατακτήσει τα πάντα σε συλλογικό επίπεδο έχει πάρει -και- φέτος τους «Μπλαουγκράνα» από το χέρι και τους οδηγεί προς τον τίτλο.

https://www.youtube.com/watch?v=e-6nDOAGRgA

Οι κακές γλώσσες λένε ότι η εξάρτηση της Μπαρτσελόνα από το Μέσι είναι μεγαλύτερη από ποτέ και μάλλον έχουν δίκιο. Από την άλλη πλευρά πώς να μην είναι μια ομάδα εξαρτημένη από έναν παίκτη σαν τον Μέσι; Η Ρεάλ που βιώνει τις επιπτώσεις της απεξάρτησης από τον Κριστιάνο είναι το καλύτερο παράδειγμα για να καταλάβει κανείς.

Σέριε Α: Τσίρο Ιμόμπιλε

Το μεγαλύτερο αουτσάιντερ που βρίσκεται σε αυτή τη λίστα. Ο Ιμόμπιλε είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της εκτός κάθε προγνωστικού φετινής πορείας της Λάτσιο. Η σεζόν ξεκίνησε με τη Γιουβέντους απόλυτο φαβορί για το Σκουντέτο και την Ίντερ μοναδική υποψήφια να την αμφισβητήσει. Παρόλα αυτά η Λάτσιο έχει μπει σφήνα ανάμεσά τους και με την εικόνα της έχει κερδίσει να αναφέρεται ως μια ισάξια διεκδικήτρια του τίτλου. MVP Ιταλίας

Ο βασικότερος λόγος γι’ αυτό έχει ονοματεπώνυμο και ονομάζεται Τσίρο Ιμόμπιλε. Ο 30χρονος Ιταλός έχει βρει στους «Λατσιάλι» το κατάλληλο περιβάλλον και κάνει σπουδαία πράγματα με αποκορύφωμα τη φετινή σεζόν. Με 30 γκολ και 7 ασίστ σε 33 συμμετοχές είναι ο αρχισκόρερ της ομάδας της Ρώμης και ο απόλυτος ηγέτης. Ο τίτλος του MVP του αξίζει δικαιωματικά πόσο μάλλον από τη στιγμή που είχε να τα βάλει με ονόματα όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Ντιμπάλα, ο Λουκάκου και πολλοί άλλοι πολύ πιο διαφημισμένοι σταρ των ιταλικών γηπέδων.

Αν τελικά η Λάτσιο καταφέρει και ολοκληρώσει την μεγάλη έκπληξη και κατακτήσει το τρόπαιο τότε πιθανότατα θα φτιάξει ένα άγαλμα για τον Τσίρο Ιμόμπιλε. Με την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία λόγω της πανδημίας κανείς δεν ξέρει αν θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Αν λοιπόν το Καμπιονάτο κατεβάσει ρολά αύριο ο πολυτιμότερος παίκτης του θα ήταν ο Τσίρο Ιμόμπιλε.

Μπουντεσλίγκα: Τζέιντον Σάντσο

Η Μπάγερν παραμένει το απόλυτο αφεντικό στη Γερμανία όμως ο πιτσιρικάς της Ντόρτμουντ είναι όλα τα λεφτά στη φετινή Μπουντεσλίγκα και κατ’ επέκταση ο MVP της διοργάνωσης. Ο 20χρονος Άγγλος μέσα σε δύο χρόνια από τότε που πρωτοσυστήθηκε σαν επαγγελματίας παίκτης έχει εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους εξτρέμ στον κόσμο. MVP Γερμανίας

Μαζί με τον Κιλιάν Εμπαπέ αναμένεται να αποτελέσουν τα δύο πιο λαμπρά αστέρια της νέας εποχής. Πραγματικός δυναμίτης μέσα στον αγωνιστικό χώρο ο Σάντσο έχει σχεδόν 20 γκολ και 20 ασίστ σε 35 συμμετοχές (17 και 19 για την ακρίβεια) και είναι από τους πιο παραγωγικούς παίκτες των ευρωπαϊκών γηπέδων. Ο μικρός αποτελεί τον απόλυτο πρωταγωνιστή της Ντόρτμουντ και είναι ήδη μήλον της έριδος για όλες τις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης.

Το καλοκαίρι αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν σε μια μεταγραφή με πολλά μηδενικά. Μέχρι τότε όμως είναι η μεγαλύτερη ελπίδα των Βεστφαλών να «κλέψουν» το πρωτάθλημα. Το ταλέντο και η ποιότητα του Άγγλου βγάζουν μάτια. Η περσινή εντυπωσιακή χρονιά ήταν το ορεκτικό για τη φετινή ραψωδία του Σάντσο, ο οποίος μόνο θα βελτιώνεται από δω και πέρα.

https://www.youtube.com/watch?v=HmjqG73K31U

Στη Ντόρτμουντ ελπίζουν να προλάβει να τους οδηγήσει στην κατάκτηση ενός τίτλου πριν τους αποφέρει ένα… καράβι λεφτά. Βέβαια με τη λογική όσα φάμε κι όσα βάλουμε πρωτάθλημα δεν πήρε κανείς αλλά όσο μπροστά υπάρχει ένας παίκτης σαν τον Σάντσο η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Λιγκ 1: Κιλιάν Εμπαπέ

Χωρίς αντίπαλο. Ο Εμπαπέ κάνει πλάκα στο γαλλικό πρωτάθλημα. Η ποιότητα του είναι τέτοια που το εγχώριο πρωτάθλημα δεν είναι καν ανταγωνιστικό για αυτόν. Ο μοναδικός παίκτης που θα μπορούσε να τον απειλήσει είναι ο -συμπαίκτης του- Νεϊμάρ. Επειδή όμως ο Βραζιλιάνος από τότε που πήγε στην Παρί δεν πήρε ποτέ σοβαρά ούτε το πρωτάθλημα ούτε τον ίδιο του τον εαυτό με αποτέλεσμα να χάσει και φέτος πολλά παιχνίδια ο Εμπαπέ δεν είχε καθόλου ανταγωνισμό. MVP Γαλλίας

Από τότε που ξεκίνησε η εποχή των Μέσι και Κριστιάνο ο 21χρονος Γάλλος είναι ο πρώτος παίκτης ο οποίος δείχνει ικανός να πιάσει ανάλογα στάνταρ. Για να φτάσει βέβαια σε αυτό το σημείο -εκτός από το ότι έχει πολύ δρόμο να διανύσει ακόμα- πρέπει να μεταφέρει τα πλούσια χαρίσματά του σε κάποιο ανώτερο πρωτάθλημα.

Στην Γαλλία υπάρχουν αρκετές καλές ομάδες και πολλές ενδιαφέρουσες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών όμως η Παρί με τα λεφτά της έχει διαλύσει κάθε ανταγωνισμό. Ο Εμπαπέ μοιάζει με έναν παίκτη video game ο οποίος έχει τερματίσει το συγκεκριμένο παιχνίδι και απλά κάνει χαβαλέ. Όπως και να ‘χει αυτή η συζήτηση ανήκει στο μέλλον. Στο παρόν ο Εμπαπέ βρίσκεται στη Γαλλία και εκεί τρομοκρατεί τις αντίπαλες άμυνες. Με 33 συμμετοχές, 30 γκολ και 17 ασίστ είναι το απόλυτο αφεντικό του Σαμπιονά. Και θα είναι για όσο βρίσκεται εκεί.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ