Γιουβέντους

Ατάκα… παράσημο του Φίγκο για Κριστιάνο

Το εγκώμιο του Κριστιάνο Ρονάλντο έπλεξε ο συμπατριώτης του και καλός του φίλος Λουίς Φίγκο, με τον παλαίμαχο άσσο να υποκλίνεται για ακόμη μία φορά στο μεγαλείο του επιθετικού της Γιουβέντους.

Δεν βρέθηκαν για πολύ μαζί στους αγωνιστικούς χώρους. Όταν το λαμπρό αστέρι του Λουίς Φίγκο έδυε σε Ρεάλ Μαδρίτης και εθνική Πορτογαλίας, ένα ακόμη φωτεινότερο σηκωνόταν δειλά δειλά στον ουρανό. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σήμερα έχει φθάσει αισίως τα 35 του χρόνια. Η πορεία που συνεχίσει να καταγράφει θα μείνει ανεξίτηλη στην ιστορία.

Για τους Πορτογάλους ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο απόλυτος. Πριν από αυτός υπήρχαν άλλοι. Εουσέμπιο, Ρουί Κόστα, Λουίς Φίγκο. Όλοι όμως ξέρουν πως ο σούπερ σταρ της Γιουβέντους ανήκει σε άλλη κατηγορία. Μία που έχει δημιουργηθεί μόνος για εκείνος. Στην κορυφή των κορυφαίων.

Βαθιά υπόκλιση του Λουίς Φίγκο στον Κριστιάνο

Ο Λουίς Φίγκο δηλώνει συχνά πυκνά φανατικός υποστηρικτής του 35χρονου άσσου των «Μπιανκονέρι». Η ατάκα του για το ταλέντο του Κριστιάνο τα λέει όλα. «Κάποιοι ποδοσφαιριστές χρειάζονται άλλους στο πλάι τους για να γίνει μεγάλοι, ο Κριστάνο απλά χρειάζεται μια μπάλα». Το μεγαλείο του ταλέντου του Πορτογάλου σούπερ σταρ επισκιάζει κάθε ομάδα. Έχοντας αγωνιστεί και σπουδαίους παίκτες στο πλάι του, ο Κριστιάνο απέδειξε πως όλα εξαρτώνται αποκλειστικά από τα δικά του πόδια.

Η άποψη του Λουίς Φίγκο έρχεται να δώσει απάντηση σε παίκτες που ναι μεν βρίσκονται στο πάνθεον του σήμερα, όμως ίσως να μην τα είχαν καταφέρει αν ήταν «μόνοι» τους. Η στήριξη πάνω σε υπερηχητικά σύνολα έπαιξε και παίζει καθοριστικό ρόλο στη πλούσια καριέρα τους. Ο Κριστιάνο από την άλλη καθορίζει εκείνος τη μοίρα του συνόλου. Υπάρχει μια διαφορά!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ