ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μάντσεστερ Σίτι: Οι πέντε ηχηρές απουσίες στο ντέρμπι με την Άρσεναλ
Επίσημο: Ο Τσάμπι Αλόνσο παραμένει στο τιμόνι της Λεβερκούζεν
H Ίντερ παραδίδει τα κλειδιά στον Ιντζάκι με συμβόλαιο μέχρι το 2027
To «χρυσό» συμβόλαιο της Puma έρχεται να σώσει την Μπαρτσελόνα
Το μεγάλο φαβορί για τον πάγκο της Λίβερπουλ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Παρί Σεν Ζερμέν

Κιλιάν Εμπαπέ: Ο μόνος που μπορεί να τα βάλει με τους… θεούς!

Ο Κιλιάν Εμπαπέ έχει πετύχει τόσα πολλά τόσο νωρίς. Αρκούν για να τον βάλουν στην ίδια κουβέντα με Μέσι και Κριστιάνο; Όχι και… ναι!

Κιλιάν Εμπαπέ: Ο μόνος που μπορεί να τα βάλει με τους… θεούς!

Ο Εμπαπέ συστήθηκε στο ευρύ κοινό με τη φανέλα της Μονακό το 2016. Από την πρώτη στιγμή που τον είδαμε στα γήπεδα ήταν φανερό ότι πρόκειται για έναν πολύ ξεχωριστό παίκτη. Μόνο που κανείς δεν μπορούσε τότε να αντιληφθεί πόσο ραγδαία θα ήταν η εξέλιξή του τα επόμενα χρόνια. Στα 21 του χρόνια ο Γάλλος επιθετικός θεωρείται ήδη τοπ 5 ίσως και τοπ 3 παίκτης παγκοσμίως και είναι ο μοναδικός που φαίνεται να μπορεί να κάνει το ακατόρθωτο. Να φτάσει στα ίδια επίπεδα απόδοσης των δύο εν ενεργεία θρύλων του ποδοσφαίρου. Του Λιονέλ Μέσι και του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Πολύ δρόμο ακόμα αλλά…

Η ταυτόχρονη συνύπαρξη του Λιονέλ Μέσι και του Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ευλογία για το ποδόσφαιρο. Μπορεί πολύ συχνά να αναλωνόμαστε σε αντιπαραθετικές συζητήσεις για το ποιος από τους δύο είναι ο καλύτερος, όμως η αλήθεια είναι ότι παρακολουθούμε την ιστορία να γράφεται με χρυσά γράμματα. Η αντιπαλότητα του Αργεντίνου και του Πορτογάλου έχει δώσει στο παιχνίδι τόσα πολλά που μόνο όταν αποσυρθούν θα το καταλάβουμε. Δύο παίκτες που έχουν κάνει το αδύνατο δυνατό και σημειώνουν επιδόσεις που καμία σχέση δεν έχουν με την κοινή λογική.

Ο ανταγωνισμός μεταξύ τους ωθεί τόσο τον έναν όσο και τον άλλο στο να γίνονται συνεχώς καλύτεροι. Μέσα σε αυτά τα 15 χρόνια που ο Μέσι και ο Κριστιάνο έχουν κάνει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο προσωπική τους αρένα κανείς δεν κατάφερε να τους κοιτάξει στα μάτια. Προφανώς πολλοί σπουδαίοι ποδοσφαιριστές πέρασαν ή παραμένουν στα γήπεδα μέσα σε αυτό το διάστημα όμως κανείς δεν έφτασε ούτε καν κοντά στο να συγκριθεί μαζί τους. Ο Κιλιάν Εμπαπέ είναι ο πρώτος παίκτης που μπαίνει σε αυτή τη συζήτηση με πραγματικές αξιώσεις.

Ο Γάλλος πραγματοποιεί εμφανίσεις και σημειώνει επιδόσεις που μόνο με αυτούς τους δύο μπορούν να συγκριθούν. Βέβαια αυτό δεν έχει να λέει τίποτα αν δεν συνοδευτεί από διάρκεια και από ανάλογη συνέπεια με τη φανέλα μιας πραγματικά μεγάλης ομάδας σε ένα κορυφαίο πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά στα 21 του ο Εμπαπέ έχει ήδη καταφέρει πολλά. Τα γκολ και οι ασίστ του μαζί είναι περισσότερα από τις συνολικές του εμφανίσεις σαν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής (117 γκολ και 66 ασίστ σε 181 εμφανίσεις). Εμπαπέ Παρί

Σε πέντε χρόνια καριέρας έχει κατακτήσει τέσσερεις φορές (μαζί με το φετινό) το γαλλικό πρωτάθλημα με δύο διαφορετικές ομάδες όντας πρωταγωνιστής σε όλες τις κατακτήσεις. Και το κυριότερο; Έχει κάτι που οι άλλοι δύο δεν έχουν και μάλλον δεν θα καταφέρουν να κατακτήσουν ποτέ. Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Όλα αυτά βέβαια μπορεί να μη λένε απολύτως τίποτα αλλά μπορεί να λένε και… πολλά.

Σωστή νοοτροπία

Ένα μεγάλο ατού το Εμπαπέ για να φτάσει στην κορυφή είναι και η νοοτροπία που μέχρι στιγμής επιδεικνύει. Το ταλέντο από μόνο του δεν αρκεί για να φτάσεις τόσο ψηλά. Η πνευματική δύναμη που χρειάζεται να έχει ένας ποδοσφαιριστής αυτού του επιπέδου είναι τεράστια. Γι΄ αυτός τους ανθρώπους ο ποδοσφαιρικός ανταγωνισμός είναι όλη τους η ζωή. Κυριολεκτικά. Δεν ασχολούνται με τίποτα άλλο. Το μόνο που σκέφτονται είναι πως θα γίνουν καλύτεροι και είναι διατεθειμένοι να κάνουν οποιαδήποτε θυσία γι’ αυτό. Αδιανόητες ώρες προπονήσεις, μηδέν καταχρήσεις, τεράστια προσοχή στη σωματική και φυσική τους κατάσταση. Μόνο έτσι φτάνεις τόσο ψηλά. Εμπαπέ

Ο Νεϊμάρ για παράδειγμα είναι ένας ποδοσφαιριστής που το ταλέντο του είναι ανάλογο των περιστάσεων όχι όμως και η νοοτροπία του. Ο Βραζιλιάνος θα μπορούσε και αυτός να βρίσκεται στην κουβέντα αλλά ποτέ δεν τον ένοιαξε πραγματικά. Ο Εμπαπέ έχει στραμμένη την προσοχή του αποκλειστικά στο ποδόσφαιρο και στο πως θα γίνεται καλύτερος. Κοιτάει να μάθει από τους πιο έμπειρους και προσπαθεί να κερδίζει κάτι με οποιαδήποτε αφορμή.

Στο Μουντιάλ της Ρωσίας και ενώ ο ντόρος γύρω από το όνομά του ήταν ήδη τεράστιος δεν επέδειξε το παραμικρό ίχνος βεντετισμού. Αναγνώρισε ότι τα πρώτα βιολιά στην ομάδα ήταν οι παλαιότεροι παίκτες με μεγαλύτερη εμπειρία και συμβιβάστηκε πλήρως με ρόλο του. Μετά τον εντός έδρας αποκλεισμό από τη Ρεάλ στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ του 2018 η δήλωσή του σημαίνει πολλά.

‘’Η Ρεάλ ήρθε εδώ σήμερα και μας έδειξε πως παίζουν οι πραγματικοί πρωταθλητές. Αν θέλουμε να γίνουμε κι εμείς πρωταθλητές πρέπει να μάθουμε από αυτή την ήττα’’. Ένα 19χρονο -τότε- παιδί είχε την ωριμότητα μετά από έναν αποκλεισμό να κάνει αυτή τη δήλωση. Αυτό εκτός από σωστή νοοτροπία δείχνει ότι πραγματικά τον ενδιαφέρει να κερδίσει.

Επειγόντως μεταγραφή

Η συζήτηση λοιπόν για τον αν ο Εμπαπέ μπορεί να μπει στην ίδια κουβέντα με τον Μέσι και τον Κριστιάνο έχει ήδη ξεκινήσει. Για να συνεχιστεί όμως υπάρχει μια βασική προϋπόθεση. Ο Εμπαπέ να φορέσει τη φανέλα μιας πραγματικά μεγάλης ομάδας. Μέχρι εδώ καλά ήταν. Η Παρί είναι μια κορυφαία ομάδα της Ευρώπης με ένα από τα ακριβότερα ρόστερ. Στη Γαλλία είναι το απόλυτο αφεντικό και δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να την αμφισβητήσει. Εμπαπέ

Στην Ευρώπη  -τουλάχιστον στη θεωρία- είναι κάθε χρόνο στα φαβορί για το Τσάμπιονς Λιγκ.  Ο Εμπαπέ επέλεξε να πάει εκεί όταν τον ήθελε όλη η Ευρώπη. Είτε συμφωνεί κανείς είτε όχι η απόφαση εκείνη σίγουρα είχε μια λογική. Μετά από μια σούπερ χρονιά με τη Μονακό προτίμησε να παραμείνει εντός συνόρων, στην πόλη από όπου κατάγεται και σε μια τοπ ομάδα. Η Παρί κινήθηκε γρήγορα και έξυπνα και κατάφερε να τον κλείσει νωρίς.

Στα τρία χρόνια που βρίσκεται στο Παρίσι ο Εμπαπέ συνέχισε να εξελίσσεται. Κάθε χρόνο παρουσιάζεται καλύτερος, εδραιώθηκε ανάμεσα στους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο και άλλαξε επίπεδο. Στη Γαλλία όμως δεν του μένε κάτι άλλο να πετύχει. Ναι σίγουρα η κατάκτηση ενός Τσάμπιονς Λιγκ με την Παρί θα είναι μεγάλο παράσημο για τον ίδιο όμως όχι κάτι που θα του προσδόσει πόντους στην κούρσα για να θεωρηθεί αντάξιος του Μέσι ή του Κριστιάνο.

Για να γίνει κάτι τέτοιο το επόμενο βήμα είναι η μεταγραφή σε μια πραγματικά μεγάλη ομάδα. Και σε ένα πρωτάθλημα με πραγματικό ανταγωνισμό. Στη Λιγκ 1 ο Εμπαπέ κάνει πλάκα. Οκ το καταλάβαμε. Καιρός να δούμε τι μπορεί να κάνει στην Πρέμιερ Λιγκ, στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, στο Καμπιονάτο ή ακόμη και στην Μπουντεσλίγκα. Προφανώς και δεν υπάρχει ομάδα στον πλανήτη που να μην τον ήθελε στο ρόστερ της. Το θέμα είναι ότι για να τον αποκτήσει θα πρέπει σίγουρα να σπάσει το ρεκόρ της πιο ακριβής μεταγραφής και μάλιστα κατά πολύ. Για τον Κιλιάν Εμπαπέ αξίζει τον κόπο.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ