Λίβερπουλ

Αλλάζει την στάση της μετά το “κράξιμο” η Λίβερπουλ

Δεν θα ζητήσει τελικά κρατική επιχορήγηση η διοίκηση της Λίβερπουλ όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας.

Την απόφαση της να μην μπει στο λεγόμενο “κυβερνητικό σχέδιο” γνωστοποίησε η Λίβερπουλ. Με την ένταξή της στο σχέδιο αυτό, ο σύλλογος θα απέλυε προσωρινά τους εργαζομένους της και η κυβέρνηση θα πλήρωνε το 80% της κυβέρνησης.

Αυτό είναι ένα πλάνο της κυβέρνησης που σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τις εγχώριες επιχειρήσεις που θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα. Η εξάπλωση του κορονοϊού έχει ήδη πλήξει οικονομικά πολλές εξ’ αυτών και η στήριξη τους από την κυβέρνηση είναι επιτακτική ανάγκη.

Με την Λίβερπουλ όμως να καταγράφει κέρδη δεκάδων εκατομμύριων χρόνο, η επιχορήγηση της κυβέρνησης δεν ήταν αναγκαία. Αντίθετα, θα ήταν ένα μεγάλο βάρος για το κράτος σε μία εποχή που θα πρέπει να υπάρξουν άλλες προτεραιότητες.

Η πρόθεσή της αυτή λοιπόν ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Κάτι που ουσιαστικά οδήγησε την Λίβερπουλ να αλλάξει την αρχική της απόφαση:

“Πιστεύουμε ότι ήταν πήραμε μία λάθος απόφαση την προηγούμενη βδομάδα όταν και γνωστοποιήσαμε την πρόθεσή μας να κάνουμε αίτηση για το κυβερνητικό σχέδιο. Απολογούμαστε γι’ αυτό. Κύριο μέλημα μας είναι να προστατεύσουμε το εργατικό μας δυναμικό από απολύσεις ή απώλειες εισοδήματος”, είπε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της αγγλικής ομάδας, Πίτερ Μουρ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ