Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ δεν αποζημίωσε 290 οπαδούς της Ατλέτικο

Η Λίβερπουλ αρνήθηκε να αποζημιώσει 290 οπαδούς της Ατλέτικο Μαδρίτης, οι οποία αν και είχαν εισιτήριο δεν ταξίδεψαν στην Αγγλία υπό το φόβο του ιού.

Η Λίβερπουλ τα τελευταία χρόνια αποθεώνεται από την ποδοσφαιρική κοινότητα με κάθε ευκαιρία.Τις τελευταίες μέρες, όμως, βρίσκεται στην επικαιρότητα για τους λάθος λόγους. Αρχικά, πριν λίγα 24ωρα ανακοίνωσε ότι θέτει τους υπαλλήλους της σε άδεια άνευ αποδοχών. Σύμφωνα με το BBC, το προσωπικό που θα παυθεί από τα καθήκοντά του, θα λάβει το 80% του μισθού του από το αγγλικό κράτος και η Λίβερπουλ θα καλύψει τη διαφορά. Οι “κόκκινοι” δηλαδή, εκμεταλλεύτηκαν το πρόσφατο νόμο της βρετανικής κυβέρνησης για να εξοικονομήσουν “ψίχουλα” σε σχέση με τα ετήσια τα κέρδη του συλλόγου.

Αυτό οδήγησε ακόμα και το φανατικό φίλο και παλαίμαχο άσο της ομάδας, Τζέιμι Κάραχερ, να ασκήσει έντονη κριτική. Έτσι, δημοσίευσε το εξής tweet στον προσωπικό του λογαριασμό: “Ο Κλοπ έδειξε συμπόνια από την αρχή της πανδημίας. Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ αναμείχθηκαν έντονα στις περικοπές μισθών για τους παίκτες της Πρέμιερ Λιγκ. Όλος ο σεβασμός, όμως, και η καλή θέληση χάθηκε μετά από αυτήν την απόφαση”.

To δεύτερο φάουλ των “κόκκινων”

Η διοίκηση του συλλόγου, όμως, πραγματοποίησε και δεύτερη γκάφα σύμφωνα με την ισπανική AS. Ειδικότερα, στη ρεβάνς του Άνφιλντ ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Ατλέτικο ταξίδεψαν πολλοί φίλοι των “ροχιμπλάνκος” παρά τις προειδοποιήσεις για την εξάπλωση του κορονοϊού. Ωστόσο, υπήρχαν 290 οπαδοί που επέλεξαν να μείνουν σπίτι τους παρά το γεγονός ότι είχαν αγοράσει εισιτήριο. Προφανώς φοβούμενοι τον κίνδυνο να προσβληθούν από τον COVID 19 έπραξαν το λογικό.

Έτσι, η Ατλέτικο Μαδρίτης ζήτησε από τους “κόκκινους” να αποζημιώσει τους φίλους των Μαδριλένων. Το κόστος για τη Λίβερπουλ θα έφτανε μόλις τα 17 χιλιάδες ευρώ. Ωστόσο, ο σύλλογος αρνήθηκε να ικανοποιήσει το συγκεκριμένο αίτημα. Έτσι, η διοίκηση της Ατλέτικο ανέλαβε η ίδια να αποζημιώσει τους οπαδούς της.

Το πιθανότερο είναι ότι όλη αυτή η συμπεριφορά της Λίβερπουλ θα τη ζημιώσει. Η εικόνα της ομάδας έχει φθαρεί μέσα σε λίγες μέρες και αυτό ίσως της κοστίσει σε επίπεδο εμπορικό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ