ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μπαρτσελόνα: Τα τρία «μεγάλα» ονόματα για τον πάγκο – Έτσι πάει για… αυτοκρατορία!
Ο Τσαλχάνογλου έβαλε τα κλάματα για το Scudetto της Ίντερ μέσα στο Σαν Σίρο (vid)
Η Αστον Βίλα δίνει τα «κλειδιά» στον δικό της Σερ Άλεξ Φέργκιουσον
Μπαρτσελόνα: Στέλνει στην έξοδο τον Αραούχο με… τρόπο
Πήρε ανάποδες ο Μαρινάκης και μηνύει τον Γκάρι Νέβιλ
Βγαίνει από τη «ναφθαλίνη» ο Ντε Χέα και επιστρέφει στη La Liga
Μετά τον Κλοπ… το χάος – Θλίψη με τον προπονητή που κυνηγά η Λίβερπουλ
Η Ίντερ πάει για… δυναστεία – Οι δύο παιχταράδες που έχει κλείσει για του χρόνου
Επιβραβεύει με τον καλύτερο τρόπο τον Λούκας Βάσκεθ η «Βασίλισσα»
Σήκωσε το Scudetto ο Μάρκους Τουράμ – Η αφιέρωση στον Τιερί Ανρί (vid)
Ο Ρούμπεν Αμορίμ ταξίδεψε στο Νησί αλλά όχι για τη Λίβερπουλ
Λούκας Βάσκεθ: Ο «ελβετικός σουγιάς» της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ίντερ: Έξαλλα πανηγύρια από τους Πρωταθλητές μέσα στο Σαν Σίρο! (vids)
Η Ίντερ πανηγύρισε το Πρωτάθλημα μέσα στην έδρα της Μίλαν! (vids)
Μίλαν – Ίντερ: Ο Τουράμ «τελειώνει» τη Μίλαν και το Πρωτάθλημα! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Χάρι Κέιν: Η ώρα των μεγάλων αποφάσεων…

Η ώρα της μεγάλης απόφασης πλησιάζει για τον Χάρι Κέιν. Στα 27 του χρόνια, ο αρχηγός της Τότεναμ πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στη λογική και το συναίσθημα

Χάρι Κέιν: Η ώρα των μεγάλων αποφάσεων…

Ο Χάρι Κέιν δεν θα μπορούσε να το πει πιο ξεκάθαρα. Όταν ρωτήθηκε για το αν θα μείνει για πάντα στην Τότεναμ απάντησε:

“Μου κάνουν συχνά αυτή την ερώτηση. Δεν μπορώ να πω ναι ή όχι. Αγαπώ την Τότεναμ. Αν όμως δεν νιώθω ότι η ομάδα προοδεύει, ότι βαδίζει στη σωστή κατεύθυνση, δεν είμαι το είδος παίκτη που θα μείνει για ασφάλεια σε έναν σύλλογο.

Είμαι φιλόδοξος, θέλω να βελτιωθώ, να γίνω ένας από τους κορυφαίους. Εξαρτάται από την ομάδα, δεν σημαίνει ότι θα πω όχι, ούτε ότι θα μείνω εδώ για πάντα”

Ο αρχηγός της Τότεναμ και της εθνικής Αγγλίας δεν είναι κάποιος…χθεσινός. Γνωρίζει ότι τα χρόνια περνούν. Δεν είναι πλέον ο νεαρός στράικερ που τρελαίνει κόσμο με τις εμφανίσεις του. Διανύει το 27ο έτος της ηλικίας του και ξέρει πως η ώρα των μεγάλων αποφάσεων είναι προ των πυλών.

Για αυτό επέλεξε να χτυπήσει το…καμπανάκι πριν να είναι αργά. Το ότι αγαπά την Τότεναμ το γνωρίζει ο κόσμος όλος κι αυτό το φανερώνει ο πρότερος βίος του.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη χρονιά που το μέλλον του Κέιν απασχολεί ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Το όνομά του έχει συνδεθεί στο παρελθόν με κάμποσες κορυφαίες ομάδες, με τις Ρεάλ και Μπαρτσελόνα να εκφράζουν έντονο ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Ωστόσο, ο ίδιος επέλεξε να μείνει στην ομάδα που ανδρώθηκε, επιχειρώντας να φτάσει μαζί της στην κορυφή. Kane sends emotional 'thank you' message to Pochettino after ...

Ο Ποτσετίνο δε μένει πια εδώ

Χωρίς αμφιβολία, το πέρασμα του Ποτσετίνο από την Τότεναμ ήταν απόλυτα πετυχημένο. Στα χέρια του Αργεντίνου κόουτς τα “σπιρούνια” μεγάλωσαν και καθιερώθηκαν στην πρώτη τετράδα της Πρέμιερ Λιγκ. Η ομάδα έπαιζε ελκυστικό ποδόσφαιρο, το οποίο συνοδευόταν με καλά αποτελέσματα.

Προφανώς η ομάδα δεν είχε φτάσει στο σημείο να κοιτάξει στα μάτια τη Μάντσεστερ Σίτι και τη Λίβερπουλ σε ένα μαραθώνιο 38 αγωνιστικών. Το έργο του Ποτσετίνο άλλωστε, δυσχέραινε και από την τακτική της διοίκησης εν όψει της κατασκευής του νέου γηπέδου. Η ομάδα του Λονδίνου είχε ξεκαθαρίσει πως οι μεταγραφές θα αποτελούσαν απαγορευμένη λέξη για κάποιο διάστημα, αφού το “Tottenham Hotspur Stadium” στοίχισε 1 δισεκατομμύριο ευρώ! Πού λεφτά λοιπόν για παίκτες…

Η Τότεναμ όμως είχε σταθερά ανοδική πορεία που την οδήγησε ένα βήμα πριν το όνειρο. Και μάλιστα χωρίς τον Κέιν. Η Λίβερπουλ μπορεί να της στέρησε το Τσάμπιονς Λιγκ, όμως η περσινή σεζόν ήταν η πιστοποίηση του πετυχημένου πρότζεκτ του “Πότσε” στην ομάδα. Football: Tottenham hire Jose Mourinho as new manager

Η νέα σελίδα με τον αινιγματικό Μουρίνιο

Ο τελικός της Μαδρίτης ισοδυναμούσε με ένα τέλος εποχής στην Τότεναμ. Ο Ποτσετίνο δήλωνε με κάθε ειλικρίνεια πως ο κύκλος του στην ομάδα έκλεισε, ο Έρικσεν ήθελε επίσης μια αλλαγή στην καριέρα του.

Η πρόσληψη του Μουρίνιο είχε σίγουρα πολλή λάμψη, όμως γεννούσε και πολλά ερωτηματικά. Το ποδόσφαιρο του Πορτογάλου είναι εκ διαμέτρου αντίθετο με εκείνο του προκατόχου του και αυτό από μόνο του ήταν ένα θέμα.

Η φετινή σεζόν βέβαια ήταν έτσι κι αλλιώς μεταβατική για τους Λονδρέζους. Εκτός από την αλλαγή σκυτάλης στον πάγκο, η ομάδα αντιμετώπισε πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς, με τους Κέιν και Σον να μένουν εκτός μάχης μια στροφή πριν την τελική ευθεία. Dele Alli apologises to fans as Tottenham crash out of Champions ...

Ρόστερ που δεν εμπνέει κανέναν

Ο Κέιν δεν έχει πρόβλημα να συνεχίσει στην Τότεναμ, παρόλο που θα κληθεί να υπηρετήσει ένα ποδόσφαιρο που δεν έχει συνηθίσει. Για να συμβεί όμως αυτό, το ρόστερ της ομάδας θα πρέπει να κάνει πολλά βήματα προς τα μπρος.

Το γήπεδο είναι πλέον έτοιμο και έχει έρθει η ώρα για μεταγραφές. Η Τότεναμ χρειάζεται πολλούς παίκτες πρώτης γραμμής, προκειμένου να κοιτάξει στα μάτια τους δύο μεγάλους της Πρέμιερ Λιγκ.

Καταρχάς, το μηδέν στην άμυνα αποτελεί εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο και η ομάδα δείχνει πως έχει ανάγκη από τον δικό της “Φαν Ντάικ”. Στο κέντρο, η προσθήκη του Λο Σέλσο ήταν μια ένεση ποιότητας, όμως πέραν αυτού και του -τραυματία- Σισοκό, κανένας άλλος δεν φαίνεται ικανός να σταθεί στο κορυφαίο επίπεδο.

Όσον αφορά την επίθεση, το κενό του Έρικσεν είναι απαραίτητο να καλυφθεί, ενώ κάποιες σκόρπιες εκλάμψεις των Άλι και Μόουρα δεν μπορούν να αποτελέσουν εχέγγυο επιτυχίας. Το ίδιο ισχύει και για το νεοσύλλεκτο Μπεργκβάιν, παρά το αρκετά δυναμικό του ξεκίνημα με την ομάδα.

Ο Κέιν λοιπόν θα χρειαστεί άξιους συμπαραστάτες στη γραμμή κρούσης, αφού από το σημερινό ρόστερ μόνο ο Σον λογίζεται ως ασφαλής επιλογή. Οι δυο δρόμοι του Χάρι Κέιν...

“Αν είναι να πάει στη Γιουνάιτεντ, ας μείνει στην Τότεναμ”

Με μια πρώτη ματιά, πολλοί μπορεί να εξέφραζαν αυτή την άποψη. Είναι όμως έτσι ;

Είναι γεγονός πως την τελευταία πενταετία η Τότεναμ έχει ξεπεράσει τους “κόκκινους διαβόλους”. Η Γιουνάιτεντ της μετά – Φέργκιουσον εποχής συνεχίζει να ψάχνεται. Μόγιες, Φαν Χάαλ και Μουρίνιο δεν κατάφεραν να ξαναφέρουν την ομάδα στις παλιές της δόξες, με τον Σόλσκιερ να έχει αναλάβει πλέον το ρόλο του αναμορφωτή.

Η μεταγραφή του Μπρούνο Φερνάντες δείχνει προς το παρόν ως μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο Πορτογάλος έχει ξεκινήσει φουριόζος, με μια παλιά δόξα της ομάδας μάλιστα, το Μπράιαν Ρόμπσον, να τον παρομοιάζει με τον Πολ Σκόουλς.

Ράσφορντ και Μαρσιάλ έχουν βρει τον εαυτό τους φέτος και λείπει ένας καθαρόαιμος σέντερ φορ για να…δέσει το γλυκό. Το πείραμα Λουκάκου απέτυχε, όμως ο Κέιν είναι μια πολύ πιο σίγουρη επιλογή από το Βέλγο.

Εκτός του Κέιν, η ομάδα του Σόλσκιερ ενδιαφέρεται και για το νέο μεγάλο ταλέντο του αγγλικού ποδοσφαίρου, τον Τζέιντον Σάντσο.

Όλες αυτές οι κινήσεις της ομάδας, οδηγούν στο συμπέρασμα πως το πρότζεκτ Γιουνάιτεντ δείχνει αυτή τη στιγμή πιο ενδιαφέρον από την αβεβαιότητα της νέας Τότεναμ. Οι δυο δρόμοι του Χάρι Κέιν...

Το κεφάλαιο Ρεάλ που δεν έχει κλείσει

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μια ομάδα που δεν σταμάτησε ποτέ να γλυκοκοιτάζει τον Κέιν. Ο Καρίμ Μπενζεμά μπορεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Ζιντάν, ωστόσο η “βασίλισσα” δείχνει πως έχει ανάγκη από έναν καλύτερο και νεότερο σέντερ φορ.

Ο Λούκα Γιόβιτς θα αποτελέσει άμεσα παρελθόν και η Ρεάλ κοιτάζει μια πιο ασφαλή λύση. Δια του λόγου το αληθές, Χάαλαντ και Ομπαμεγιάνγκ ήταν τα τελευταία ονόματα που ακούστηκαν για τη γραμμή κρούσης της “βασίλισσας”. Ο Κέιν βέβαια δεν έχει βγει από το κάδρο, παρόλο που το όνομά του έχει καιρό να ακουστεί για τη Ρεάλ.

Παρόλο που οι Μαδριλένοι δεν διανύουν την καλύτερή τους φάση και βρίσκονται σε στάδιο ανανέωσης, το όνομα της Ρεάλ σίγουρα κάνει γκελ και στον Κέιν. Το μέγεθος του συλλόγου επιτάσσει την ομάδα να διεκδικεί τίτλους κάθε χρόνο. Αναμφίβολα, το κίνητρο για το ρόλο του “επιθετικού της νέας εποχής” της Ρεάλ, είναι τεράστιο για οποιονδήποτε παίκτη τον αναλάβει. Οι δυο δρόμοι του Χάρι Κέιν...

Η λογική δείχνει “αντίο”

Συμπερασματικά, ο Κέιν είναι μπροστά σε μια απόφαση καριέρας. Γνωρίζει πως βρίσκεται στην καλύτερη ηλικία και πως ήρθε η ώρα να διεκδικήσει τίτλους επί ίσοις όροις. Η δήλωσή του ήταν πέρα για πέρα ειλικρινής.

Έχει στηρίξει όσο λίγοι την ομάδα, σκοράρει με απίστευτη συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια. Ωστόσο, γνωρίζει πως για να μείνει στην ιστορία δεν αρκούν μόνο τα γκολ. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και οι τίτλοι αποτελούν την ολοκλήρωση ενός ποδοσφαιριστή.

Στα 27 του χρόνια, ο Κέιν δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει για πολύ καιρό ακόμη την Τότεναμ. Εφόσον η ομάδα κάνει απανωτές υπερβάσεις και τον στηρίξει με παίκτες εγνωσμένης αξίας, τότε δηλώνει διατεθειμένος να ηγηθεί αυτής της νέας προσπάθειας.

Σε διαφορετική περίπτωση, που δείχνει και το πιθανότερο σενάριο, η αλλαγή σελίδας για τον Κέιν μοιάζει με μονόδρομο.

Και τότε, κανείς δεν θα έχει το δικαίωμα να τον κατηγορήσει.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ