ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Τσαλχάνογλου έβαλε τα κλάματα για το Scudetto της Ίντερ μέσα στο Σαν Σίρο (vid)
Η Αστον Βίλα δίνει τα «κλειδιά» στον δικό της Σερ Άλεξ Φέργκιουσον
Μπαρτσελόνα: Στέλνει στην έξοδο τον Αραούχο με… τρόπο
Πήρε ανάποδες ο Μαρινάκης και μηνύει τον Γκάρι Νέβιλ
Βγαίνει από τη «ναφθαλίνη» ο Ντε Χέα και επιστρέφει στη La Liga
Μετά τον Κλοπ… το χάος – Θλίψη με τον προπονητή που κυνηγά η Λίβερπουλ
Η Ίντερ πάει για… δυναστεία – Οι δύο παιχταράδες που έχει κλείσει για του χρόνου
Επιβραβεύει με τον καλύτερο τρόπο τον Λούκας Βάσκεθ η «Βασίλισσα»
Σήκωσε το Scudetto ο Μάρκους Τουράμ – Η αφιέρωση στον Τιερί Ανρί (vid)
Ο Ρούμπεν Αμορίμ ταξίδεψε στο Νησί αλλά όχι για τη Λίβερπουλ
Λούκας Βάσκεθ: Ο «ελβετικός σουγιάς» της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ίντερ: Έξαλλα πανηγύρια από τους Πρωταθλητές μέσα στο Σαν Σίρο! (vids)
Η Ίντερ πανηγύρισε το Πρωτάθλημα μέσα στην έδρα της Μίλαν! (vids)
Μίλαν – Ίντερ: Ο Τουράμ «τελειώνει» τη Μίλαν και το Πρωτάθλημα! (vid)
Τέλος η σεζόν για τον αστέρα της Μπάγερν – Χάνει και το EURO 2024!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ατλέτικο Μαδρίτης

Ατλέτικο: “Η οριστική διακοπή την αφήνει εκτός επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ”

Η Ατλέτικο Μαδρίτης θα μείνει εκτός του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ αν αποφασιστεί η μη ολοκλήρωση του ισπανικού πρωταθλήματος.

Ατλέτικο: “Η οριστική διακοπή την αφήνει εκτός επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ”

Η Ατλέτικο Μαδρίτης βρίσκεται στους “8” του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ μετά την πρόκριση επί της Λίβερπουλ. Ωστόσο, η παρουσία της στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ δεν πρέπει να θεωρείται σε καμία περίπτωση βέβαιη. Ειδικότερα, η Επιτροπή της ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου συνεδρίασε και αποφάσισε ότι σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα λόγω του κορονοϊού, τότε οι ομάδες που θα αγωνιστούν την επόμενη χρονιά στην Ευρώπη θα προκύψουν από τον τωρινό βαθμολογικός πίνακα, δεδομένου ότι όλες οι ομάδες έχουν παίξει 27 παιχνίδια.

Αυτό σημαίνει ότι στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ θα συμμετάσχουν η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ, η Σεβίλλη και η Ρεάλ Σοσιεδάδ. Παράλληλα, η πέμπτη Χετάφε, η έκτη Ατλέτικο Μαδρίτης και ο νικητής του Κυπέλλου Ισπανίας θα αγωνιστούν την επόμενη χρονιά στο Γιουρόπα Λιγκ. Αν η Μπιλμπάο κατακτήσει το Κύπελλο, τότε θα αποτελέσει την τρίτη ομάδα που θα παίξει στο Γιουρόπα Λιγκ. Εάν το κερδίσει η Σοσιεδάδ, η οποία έχει ήδη μία θέση στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, τότε το εισιτήριο θα καταλήξει ξανά στην φιναλίστ Ατλέτικ και όχι στην έβδομη Βαλένθια.

Ας σημειωθεί, πάντως, ότι σύμφωνα με το ισπανικό μέσο Cadena Cope, υπάρχει μία διέξοδος για τους “ροχιμπλάνκος”. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η UEFA θα δώσει τη δυνατότητα στο σύλλογο να αγωνιστεί στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μέσω wild card λαμβάνοντας υπόψιν τη συμμετοχή της σε 2 τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ.

Πρόθεση για επανέναρξη

Όλα αυτά, φυσικά, θα συμβούν με την προϋπόθεση ότι θα διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα. Το συγκεκριμένο ενδεχόμενο δε συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες αν αναλογιστεί κανείς ότι η ισπανική ομοσπονδία είναι διατεθειμένη να τελειώσει το πρωτάθλημα ακόμα και τον Σεπτέμβρη. Παράλληλα, η ομοσπονδία αποφάσισε να επεκτείνει την ημερομηνία ολοκλήρωσης του τωρινού πρωταθλήματος μετά την 30η μέρα του Ιούνη. Ας σημειωθεί ότι οι ηγέτες της La Liga δε συμφωνούν με τις αποφάσεις της ομοσπονδίας. Θεωρούν ότι οι αποφάσεις για τις 2 κορυφαίες κατηγορίες του πρωταθλήματος αφορούν αποκλειστικά αυτούς. Ωστόσο, η UEFA έχει ξεκαθαρίσει ότι για τις ομάδες που θα βγουν στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ θα συμβουλευτεί την ισπανική ομοσπονδία.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ