ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Τέλος η γκρίνια – Έδωσαν τα χέρια Βινίσιους και Αλόνσο
Σέρχιο Ράμος: Επέλεξε την νέα του ομάδα – Εκεί ονειρεύεται να παίξει
Έκρηξη Σκόουλς: «Η Γιουνάιτεντ τον καταστρέφει! Σήκω και φύγε για το καλό σου»
O Μπρούνο Γκιμαράες και η υπέροχη συλλογή εμφανίσεων – Ανάμεσά τους και μια ελληνική (pic)
Μπαρτσελόνα: Προανήγγειλε το τέλος του ο Ζοάν Λαπόρτα
Κιλιάν Μπαπέ: Ό,τι πιο «καυτό» κυκλοφορεί στο άθλημα (vid)
Άτυχος ο Στέφανος Τζίμας: «Τον χάνει για μήνες η Μπράιτον»
Παρέλαση μεγαθηρίων για Μουζακίτη – Όλη η ελίτ στα πόδια του μικρού
Λίβερπουλ: Άνοιξε η πόρτα της εξόδου για Σαλάχ – Ο πιθανότερος προορισμός
Λαπόρτα: «Μπορούμε να αγοράσουμε top class παίκτη αλλά…»
Οι κορυφαίοι Γερμανοί φορ που έγραψαν ιστορία στην Premier League!
Λιονέλ Μέσι, 2025
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γουέστ Χαμ: 1-1 (Highlights)
Σε αυτό το «θέατρο» παίζει συνέχεια το ίδιο… έργο: Ακόμη μία εντός έδρας γκέλα για τη Γιουνάιτεντ! (vid)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: ΜΟΝΟ ο Μπρούνο προσφέρει θέαμα με το δοκάρι! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ατλέτικο Μαδρίτης

Ατλέτικο: “Η οριστική διακοπή την αφήνει εκτός επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ”

Η Ατλέτικο Μαδρίτης θα μείνει εκτός του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ αν αποφασιστεί η μη ολοκλήρωση του ισπανικού πρωταθλήματος.

Ατλέτικο: “Η οριστική διακοπή την αφήνει εκτός επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ”

Η Ατλέτικο Μαδρίτης βρίσκεται στους “8” του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ μετά την πρόκριση επί της Λίβερπουλ. Ωστόσο, η παρουσία της στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ δεν πρέπει να θεωρείται σε καμία περίπτωση βέβαιη. Ειδικότερα, η Επιτροπή της ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου συνεδρίασε και αποφάσισε ότι σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα λόγω του κορονοϊού, τότε οι ομάδες που θα αγωνιστούν την επόμενη χρονιά στην Ευρώπη θα προκύψουν από τον τωρινό βαθμολογικός πίνακα, δεδομένου ότι όλες οι ομάδες έχουν παίξει 27 παιχνίδια.

Αυτό σημαίνει ότι στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ θα συμμετάσχουν η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ, η Σεβίλλη και η Ρεάλ Σοσιεδάδ. Παράλληλα, η πέμπτη Χετάφε, η έκτη Ατλέτικο Μαδρίτης και ο νικητής του Κυπέλλου Ισπανίας θα αγωνιστούν την επόμενη χρονιά στο Γιουρόπα Λιγκ. Αν η Μπιλμπάο κατακτήσει το Κύπελλο, τότε θα αποτελέσει την τρίτη ομάδα που θα παίξει στο Γιουρόπα Λιγκ. Εάν το κερδίσει η Σοσιεδάδ, η οποία έχει ήδη μία θέση στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, τότε το εισιτήριο θα καταλήξει ξανά στην φιναλίστ Ατλέτικ και όχι στην έβδομη Βαλένθια.

Ας σημειωθεί, πάντως, ότι σύμφωνα με το ισπανικό μέσο Cadena Cope, υπάρχει μία διέξοδος για τους “ροχιμπλάνκος”. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η UEFA θα δώσει τη δυνατότητα στο σύλλογο να αγωνιστεί στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μέσω wild card λαμβάνοντας υπόψιν τη συμμετοχή της σε 2 τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ.

Πρόθεση για επανέναρξη

Όλα αυτά, φυσικά, θα συμβούν με την προϋπόθεση ότι θα διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα. Το συγκεκριμένο ενδεχόμενο δε συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες αν αναλογιστεί κανείς ότι η ισπανική ομοσπονδία είναι διατεθειμένη να τελειώσει το πρωτάθλημα ακόμα και τον Σεπτέμβρη. Παράλληλα, η ομοσπονδία αποφάσισε να επεκτείνει την ημερομηνία ολοκλήρωσης του τωρινού πρωταθλήματος μετά την 30η μέρα του Ιούνη. Ας σημειωθεί ότι οι ηγέτες της La Liga δε συμφωνούν με τις αποφάσεις της ομοσπονδίας. Θεωρούν ότι οι αποφάσεις για τις 2 κορυφαίες κατηγορίες του πρωταθλήματος αφορούν αποκλειστικά αυτούς. Ωστόσο, η UEFA έχει ξεκαθαρίσει ότι για τις ομάδες που θα βγουν στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ θα συμβουλευτεί την ισπανική ομοσπονδία.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ