ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μάντσεστερ Σίτι: Οι πέντε ηχηρές απουσίες στο ντέρμπι με την Άρσεναλ
Επίσημο: Ο Τσάμπι Αλόνσο παραμένει στο τιμόνι της Λεβερκούζεν
H Ίντερ παραδίδει τα κλειδιά στον Ιντζάκι με συμβόλαιο μέχρι το 2027
To «χρυσό» συμβόλαιο της Puma έρχεται να σώσει την Μπαρτσελόνα
Το μεγάλο φαβορί για τον πάγκο της Λίβερπουλ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Champions League

Τσάμπιονς Λιγκ 2021: Δεύτερο κριτήριο πρόκρισης η «αθλητική αξία”

Η UEFA αποφάσισε με το κριτήριο της αθλητικής αξίας θα προκύψουν οι συμμετέχοντες στο επόμενο Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ από τα πρωταθλήματα που δεν θα ολοκληρωθούν.

Τσάμπιονς Λιγκ 2021: Δεύτερο κριτήριο πρόκρισης η «αθλητική αξία”

Οι κορυφαίοι ηγέτες της UEFA συναντήθηκαν την Πέμπτη για να συζητήσουν μεταξύ άλλων το πως θα διαμορφωθεί ο χάρτης του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ. Με τον κορονοϊό να μην σταματάει την επέλαση του, οι ιθύνοντες των κορυφαίων ποδοσφαιρικών διοργανώσεων ψάχνουν μία δίκαια λύση. Αρχικά, σύμφωνα με το Sky Sports κατέληξαν στην ισχυρή προτροπή προς για τη λήξη όλων των εγχώριων πρωταθλημάτων.

Αν αυτό δε συμβεί, τότε το κριτήριο της βαθμολογικής θέσης για την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης σεζόν θα ακυρωθεί. Έτσι, η UEFA αποφάσισε ότι το δεύτερο κριτήριο που θα ληφθεί υπόψιν θα είναι αυτός της “αθλητικής αξίας” (sporting merit). Κάθε λίγκα θα αποφασίσει πως ερμηνεύει το συγκεκριμένο όρο ενώ θα χρειαστεί να λάβει έγκριση από την αντίστοιχη ομοσπονδία. Τσάμπιονς

Η ερμηνεία της UEFA

Η κατεύθυνση της UEFA για το πως πρέπει να ερμηνευτεί ο όρος της αθλητικής αξίας είναι ο εξής: “Η αθλητική αξία θα πρέπει να βασιστεί σε αντικειμενικές και διαφανείς αρχές και να γίνει χωρίς διακρίσεις”.

H UEFA υποστήριξε, επίσης, ότι δικαιούνται να αρνηθούν ή να εξετάσουν τους προτεινόμενους από την εγχώρια ομοσπονδία συλλόγους για συμμετοχή στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Αν υπάρχει, δηλαδή, ένα δημόσιο αίσθημα αδικίας στην πρόκριση κάποιας ομάδας τότε η UEFA μπορεί να ακυρώσει τη συμμετοχή της.

Σε κάθε περίπτωση, το ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό κυβερνών σώμα είναι διατεθειμένο να ακούσει πιθανές λύσεις για τη λήξη των πρωταθλημάτων. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «θα ήταν προτιμότερο τα πρωταθλήματα να επανεκκινήσουν με μία διαφορετική μορφή. Μία μορφή που θα ευνοήσει την πρόκριση των συλλόγων με βάση την αθλητική τους αξία». Αυτή η πρόταση ενδεχομένως να υπονοεί τη διεξαγωγή play off. Σε αυτά οι ομάδες που έχουν καλύτερη θέση στην Ευρώπη ίσως να ξεκινάνε με κάποιο πλεονέκτημα.

Ας σημειωθεί ότι η UEFA επιβεβαίωσε και επισήμως ότι το EURO του 2020 θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 21΄. Παρ΄όλα αυτά θα παραμείνει η ονομασία του ως EURO 2020.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ