ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
Τονάλι, διαλύεται η καριέρα σου – Νέα κατηγορία για παράνομο στοιχηματισμό (pic)
Η Μπαρτσελόνα είναι κοντά στο να πάρει… τσάμπα τον «εγκέφαλο» της Άρσεναλ!
Οριστική απόφαση – «Ακύρωσε» την Μπάγερν και θέλει μόνο Ρεάλ!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα έχει βρει ποιοι επιθετικοί τον ενδιαφέρουν από τώρα!
Μπαρτσελόνα, τον έδιωξες σαν άχρηστο – Τώρα γίνεται μάχη για την απόκτηση του!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Premier League

Νιουκάστλ: Η εκδίκηση της «Καρακάξας»!

Το ρητό «όπου φτωχός και η μοίρα του» όριζε πάντα την τύχη της Νιουκάστλ Γιουνάιτεντ. Απ’ ότι φαίνεται όμως όχι για πολύ ακόμα.

Νιουκάστλ: Η εκδίκηση της «Καρακάξας»!

Οι Άραβες επενδυτές που φαίνεται να είναι μια ανάσα από την απόκτηση της Νιουκάστλ δεν αστειεύονται. Για την ακρίβεια από τη στιγμή που θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία η Νιουκάστλ θα γίνει αυτόματα η πιο πλούσια ομάδα στον κόσμο! Η ιστορία της μπορεί να θυμίζει σε πολλούς τις περιπτώσεις των Τσέλσι και Σίτι έχει όμως κάποιες σημαντικές διαφορές. Για μια ομάδα η οποία εδρεύει σε μια πόλη που γνωρίζει καλά τι σημαίνει φτώχεια αυτή είναι μια ώρα εκδίκησης. Οι «Καρακάξες» είναι έτοιμες για μια απογείωση που έχει προορισμό μόνο μια κορυφή. Αυτή της Πρέμιερ Λιγκ!

Φτώχεια και φιλότιμο

Το Νιουκάστλ είναι η μεγαλύτερη πόλη του Αγγλικού Βορρά. Κι όταν λέμε Βορρά εννοούμε ότι πιο βόρεια δεν έχει. Σε απόσταση αναπνοής λοιπόν από τα σύνορα με τη Σκωτία βρίσκεται μια πόλη η οποία έχει μάθει εδώ και χρόνια να ζει στη φτώχια και στην αδικία. Γιατί ως γνωστόν όσο πιο φτωχός είναι κανείς τόσο πιο άδικα του συμπεριφέρεται το εκάστοτε σύστημα.

Στην Αγγλία όσο πιο βόρεια ανεβαίνεις και απομακρύνεσαι από το γκλάμουρ του Λονδίνου τόσο μεγαλύτερη είναι και η φτώχεια που συναντάς. Είχα την τύχη να επισκεφτώ την πόλη του Νιουκάστλ πριν από μερικά χρόνια και να δω με τα ίδια μου τα μάτια ένα κομμάτι της δική τους πραγματικότητας. Μια πόλη εργατών και πιο συγκεκριμένα ανθρακωρύχων, η οποία έχασε πλήρως την ταυτότητα της όταν η Θάτσερ έκλεινε το ένα ανθρακωρυχείο μετά το άλλο και οι ντόπιοι έμεναν χωρίς δουλειά. Βλέπετε το συγκεκριμένο επάγγελμα ήταν ζήτημα παράδοσης στην περιοχή, περνώντας από γενιά σε γενιά. Βέβαια οι άνθρωποι εκεί ξέρουν να παλεύουν. Οι απεργίες των ανθρακωρύχων στα μέσα της δεκαετίας του 80 έχουν μείνει στην ιστορία για την ένταση και τη διάρκεια τους.

Γιατί τα αναφέρουμε όλα αυτά; Μα γιατί όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να το πλασάρουν αλλιώς το ποδόσφαιρο θα είναι πάντα συνδεμένο με την κοινωνία, την ιστορία και τις αξίες της. Έτσι λοιπόν η Νιουκάστλ Γιουνάιτεντ είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας στην οποία εδρεύει. Μιας κοινωνίας η οποία μέσα σε όλα τα άλλα ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο και τη Νιουκάστλ! Οι «Ανθρακωρύχοι» λοιπόν είναι μια ομάδα με πολύ και πιστό κόσμο. Τα περισσότερα χρόνια είχε μια δυναμική παρουσία στο Πρωτάθλημα χωρίς ποτέ να καταφέρει το κάτι παραπάνω.

Μπορεί να μετράει τέσσερεις τίτλους πρωταθλήτριας όμως κοντεύουν 95 χρόνια από  την τελευταία της κατάκτηση! Η Νιουκάστλ είχε μια εξαιρετική ομάδα στα μέσα της δεκαετίας του 90 με ηγέτη τον εμβληματικό Άλαν Σίρερ, η οποία έφτασε κοντά στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος το 1996 και το 1997 ωστόσο δεν τα κατάφερε.

Το μεγαλύτερο ψάρι στο παιχνίδι

Τα τελευταία χρόνια η ομάδα βρίσκεται σε ένα παρατεταμένο κακό διάστημα. Προφανώς πλέον δεν διεκδικεί κανέναν τίτλο. Αντίθετα βολοδέρνει στις τελευταίες θέσεις της Πρέμιερ Λιγκ και δεν μπορεί να ξεφύγει με τίποτα από τη μιζέρια. Οι οπαδοί βρίσκονται σε πόλεμο με τη διοίκηση και η ομάδα στην καλύτερη θα είναι αδιάφορη ενώ στη χειρότερη θα παλεύει για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Κι ενώ στον πλανήτη Νιουκάστλ δεν υπήρχε τίποτα το αξιοσημείωτο ξαφνικά εμφανίστηκαν υποψήφιοι νέοι επενδυτές. Και τι επενδυτές!

Οι Άραβες που βρίσκονται μια ανάσα από την αγορά της ομάδας έχουν αμύθητη περιουσία. Κι όταν λέμε αμύθητη εννοούμε ότι μπροστά τους οι ιδιοκτήτες της Σίτι φαίνονται σαν… δημόσιοι υπάλληλοι. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν προκύψει η περιουσία τους ξεπερνά τα 300 δις ευρώ! Αυτό καθιστά αυτόματα την Νιουκάστλ ως μια πανίσχυρη οικονομικά ομάδα. Για την ακρίβεια την καθιστά με τεράστια διαφορά την πλουσιότερη ομάδα στον κόσμο.

Οι Σαουδάραβες έχουν σκοπό με το που πάρουν τα ηνία να ρίξουν στη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας 300 εκατομμύρια ευρώ!  Τα ονόματα που παίζουν στο ρεπορτάζ της Νιουκάστλ τον τελευταίο μήνα είναι ονόματα κορυφαίων ποδοσφαιριστών που οι οπαδοί της ομάδας ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν θα μπορούσαν να φανταστούν. Από τον Καβάνι και του Βιντάλ μέχρι τον Χάρι Κέιν και τον Εμπαπέ! Βέβαια είναι σχεδόν απίθανο παίκτες όπως οι δύο τελευταίοι να έρθουν στη Νιουκάστλ… αύριο.

Με τα χρήματα που διαθέτουν ωστόσο οι «Καρακάξες» μπορούν κάλλιστα να χτίσουν μια ομάδα που θα πάει να χτυπήσει με αξιώσεις την τετράδα και τη έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σε ένα βάθος τριετίας, έχοντας μονιμοποιηθεί ως μια ομάδα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ η Νιουκάστλ θα μπορεί να προσεγγίζει πλέον παίκτες από την ελίτ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Όπως όλα δείχνουν το ΒIG 6 της Πρέμιερ Λιγκ ετοιμάζεται να γίνει BIG 7 και το νέο μέλος θα είναι η Νιουκάστλ. Ένα νέο μέλος με φιλοδοξίες χωρίς ταβάνι.

Υπάρχει η σωστή βάση

Η Νιουκάστλ είναι μια ομάδα που έχει ήδη τα βασικά προκειμένου μια οικονομική εκτόξευση να την αλλάξει επίπεδο. Έχει ένα μεγάλο γήπεδο με πιστούς οπαδούς που το γεμίζουν. Έχει εμβληματικές μορφές καθολικής αποδοχής όπως ο Σίρερ και ο Κίγκαν που μπορούν να αναλάβουν ρόλους διατήρησης ισορροπίας στη νέα εποχή της ομάδας. Πάνω απ’ όλα όμως έχει τεράστιο κίνητρο. Ο Αγγλικός Βορράς διψάει για διάκριση. Έχει ανάγκη όσο τίποτα να πρωταγωνιστήσει.

Η Νιουκάστλ μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα κύμα με τεράστια ορμή που δύσκολα θα μπορέσει κανείς να συγκρατήσει. Το ποδόσφαιρο και οι διακρίσεις της τοπικής ομάδας μπορεί να εξελιχθούν σε ένα μέσο εκτόνωσης για τους κατοίκους μιας πόλης που βλέπουν τις ζωές τους να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Η συσπείρωση γύρω από την ομάδα είναι έτσι κι αλλιώς πολύ μεγάλη. Φανταστείτε να αρχίσουν να καταφθάνουν σε αυτή πρωτοκλασάτοι παίκτες που θα την αλλάξουν επίπεδο.

Οι Άραβες έχουν μελετήσει πολύ προσεκτικά την ομάδα στην οποία θέλουν να επενδύσουν. Ξέρουν ότι η Νιουκάστλ έχει ήδη μια δυναμική η οποία τους γλυτώνει από πολλά βήματα. Θέλουν να προχωρήσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Όχι βιαστικά. Γρήγορα. Γι’ αυτό πριν καν οριστικοποιηθεί το ντιλ ψάχνουν τον επόμενο προπονητή της ομάδας. Ποτσετίνο και Αλέγκρι είναι τα δύο επικρατέστερα ονόματα και από αυτό και μόνο καταλαβαίνουμε τις προθέσεις τους.

Η υπόλοιπη Πρέμιερ Λιγκ δείχνει ήδη αρκετά τρομαγμένη από μια ενδεχόμενη εμπλοκή του ομίλου από τη Σαουδική Αραβία στα κοινά της ομάδας. Διαφορετικά δεν θα προσπαθούσε να χαλάσει τη συμφωνία με κάθε τρόπο. Απ’ ότι φαίνεται όμως τίποτα και κανείς δεν μπορεί να σταματήσει αυτόν τον «γάμο». Η Νιουκάστλ έρχεται με φόρα και όποιος δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει ας κάνει στην άκρη!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ