ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν θέλουν… δίδυμο – φωτιά από την Ίντερ!
Κασεμίρο: «Όταν έφυγα από τη Ρεάλ ο Αντσελότι έκλαιγε και ο Πέρεθ δε μου μιλούσε»!
Γιουβέντους: Η νίκη στη δίκη του Ρονάλντο… σώζει τον Αλέγκρι!
Αρτέτα: «Καλό το ότι μείωσαν τους αγώνες του Κυπέλλου»!
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ολιμπίκ Λυών

Πρόεδρος Λυών: “Μας έκλεψαν μία ευρωπαϊκή θέση”

Ο πρόεδρος της Λυών, Ζαν Μισέλ Ολά, σχολίασε αρνητικά την απόφαση της γαλλικής ομοσπονδίας να διακόψει οριστικά το πρωτάθλημα της χώρας.

Πρόεδρος Λυών: “Μας έκλεψαν μία ευρωπαϊκή θέση”

Η Λυών είναι από τις πρώτες ομάδες που εξέφρασε τα παράπονά της για την οριστική διακοπή της Ligue 1. Η απόφαση αυτή σήμανε την απουσία της Λυών από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή διοργάνωση του χρόνου. Αυτό συνέβη τελευταία φορά πριν 23 χρόνια. Ειδικότερα, τα ευρωπαϊκά εισιτήρια θα δοθούν με την βάση την υπάρχουσα βαθμολογία του πρωταθλήματος. Έτσι, Παρί, Μαρσέιγ και Ρεν θα αγωνιστούν στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αν έχει μία πιθανότητα να αλλάξει αυτό είναι με 2 τρόπους αλλά δε συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Είτε με τη διεξαγωγή του Κυπέλλου Γαλλίας και την επικράτηση επί της Παρί Σεν Ζερμέν είτε με την κατάκτηση του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Η Λιλ προκρίνεται στους ομίλους του επόμενου Γιουρόπα Λιγκ με τη Νις και της Ρεμς να αγωνίζονται στα προκριματικά της επόμενης διοργάνωσης.

Η αντίδραση της Λυών

Ο πρόεδρος της Λυών, Ζαν Μισέλ Ολα προφανώς και είναι δυσαρεστημένος με τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Έτσι, εξήγησε τους 3 λόγους για τους οποίους θα κινηθεί νομικά κατά της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Γαλλίας (LFP)

“Αμφισβητούμε την υπόθεση για 3 λόγους. Η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος αποφασίστηκε από την LFP με βάση μία σειρά πληροφοριών που δεν διατάχθηκαν από τη γαλλική κυβέρνηση. Την ίδια ώρα η Υπουργός Αθλητισμού δήλωνε πρόσφατα ότι μπορεί να παιχτούν παιχνίδια είτε κεκλεισμένων των θυρών είτε με λιγότερο από 5 χιλιάδες κόσμο. Μάθαμε ότι η LFP κινήθηκε πολύ γρήγορα για να σταματήσει το πρωτάθλημα. Εμείς προτείναμε διάφορα σενάρια με playoff που θα ενδιέφερε πολλά τηλεοπτικά κανάλια. Δε θέλω να επιτεθώ σε ένα κλαμπ περισσότερο από ότι σε ένα άλλο. Η Νις, όμως, έπαιξε περισσότερα παιχνίδια στην έδρα της και μία φορά κόντρα στην Παρί ενώ εμείς 2. Δεν είναι μία απόφαση χωρίς επιπτώσεις, όπως για τους ερασιτεχνικούς συλλόγους. Τα τελευταία 10 χρόνια, η Λυών κάλυψε 3 φορές διαφορά 10 πόντων από τη δεύτερη στη βαθμολογία ομάδα”.

Ο Ζαν Μισέλ Ολα πρόσθεσε: “Αυτή η εξέλιξη μας κλέβει μία ευκαιρία πολύ μεγάλης αξίας. Θα επικαλεστούμε ζημιές αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Νοέλ Λε Γκρέ πρέπει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες. Η διαχείρισή του ήταν φτωχή. Ήταν φτωχές αποφάσεις. Η σχέση με τις εταιρείες που διαθέτουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα προκάλεσε έκπληξη. Η διακυβέρνηση αυτή την περίοδο αμφισβητείται και αυτό το πιστεύουν σχεδόν όλοι οι πρόεδροι. Υπάρχουν πράγματα που δεν έπρεπε να συμβούν και δε θα το αφήσουμε έτσι”.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ