ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ατλέτικο Μαδρίτης

Καβάνι και Ατλέτικο είναι πλασμένοι ο ένας για τον άλλο!

Τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Καβάνι να συνεχίζει στην Ατλέτικο όλο και πληθαίνουν. Ευχή όλων ο γάμος αυτός να γίνει πραγματικότητα.

Καβάνι και Ατλέτικο είναι πλασμένοι ο ένας για τον άλλο!

Ο Έντισον Καβάνι στα 33 του παραμένει ένα από τα κορυφαία σέντερ φορ στην Ευρώπη. Ο κύκλος του στην Παρί έχει κλείσει εδώ και καιρό. Η νοοτροπία των Παριζιάνων δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία ενός παίκτη όπως ο Ουρουγουανός. Η αγωνιστική του περιθωριοποίηση για χάρη του Μάουρο Ικάρντι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Τη νέα σεζόν ο Καβάνι θα αγωνίζεται αλλού. Το ρεπορτάζ παρουσιάζει την Ατλέτικο Μαδρίτης ως τον πιθανότερο προορισμό του. Η ομάδα του Σιμεόνε ταιριάζει γάντι στο χαρακτήρα και στο στυλ του Καβάνι. Την ίδια στιγμή οι «Ροχιμπλάνκος» ψάχνουν επιτέλους ένα… πραγματικό φορ. Γιατί όχι λοιπόν;

Θέλει ένα φορ με… cojones

Η Ατλέτικο κατάφερε με την πορεία της τα τελευταία χρόνια να εδραιωθεί ως ένα τοπ κλαμπ. Έχει πλέον το μέγεθος να απευθύνεται σε παίκτες του ανώτερου επιπέδου. Με τον δικό της τρόπο και το δικό της στυλ είναι εν δυνάμει διεκδικήτρια μεγάλων τίτλων. Ο Σιμεόνε έχει χτίσει μια ομάδα με συγκεκριμένο προσανατολισμό η οποία μπορεί να μην αρέσει στο μάτι τα αποτελέσματα όμως -μέχρι ένα σημείο- τον δικαιώνουν. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο η Ατλέτικο έχει βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής.

Η αντικατάσταση της παλαιάς φρουράς αποδεικνύεται μια εξαιρετικά δύσκολη και σύνθετη υπόθεση. Ειδικά από τη μέση και μπροστά. Οι μεσοεπιθετικοί και επιθετικοί παίκτες που έρχονται στην Ατλέτικο δυσκολεύονται ιδιαίτερα να προσαρμοστούν στο σύστημα και τα θέλω του Σιμεόνε. Όλα αυτά τα χρόνια η Ατλέτικο παίζει ως επί το πλείστων με δυάδα στην κορυφή. Από την -προ Σιμεόνε- εποχή των Αγκουέρο-Φορλάν μέχρι το σημερινό Μοράτα-Φέλιξ οι «Ροχιμπλάνκος» πορεύονται με ένα συγκεκριμένο μοτίβο στην επίθεση. Δύο παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά και διαφορετικούς ρόλους στην επίθεση.

Ένα κλασσικό σέντερ φορ και έναν παίκτη λίγο πιο πίσω που λειτουργεί σαν δεύτερο φορ. Ο Σιμεόνε ανέκαθεν βάσιζε πολλά στην χημεία και την αποτελεσματικότητα αυτού του διδύμου. Από τη στιγμή όμως που ο Ντιέγκο Κόστα έφυγε για την Τσέλσι στη θέση του σέντερ φορ υπάρχει θέμα. Γιατί μπορεί ο Βραζιλιάνος να έχει επιστρέψει στη Μαδρίτη όμως δεν έχει καμία σχέση με τον παίκτη που είδαμε τη σεζόν 13/14. Ο Μοράτα από την άλλη είναι πιο σοφτ και από βούτυρο και παλεύει να δικαιολογήσει την αγωνιστική του μετριότητα με δηλώσεις αγάπης και αφοσίωσής στο κλαμπ.

Αλλά και πιο πριν σε περιπτώσεις όπως ο Μάντζουκιτς που δεν κόλλησε και έκατσε μόλις ένα χρόνο και ο Φερνάντο Τόρρες που είχε σταματήσει να είναι ποδοσφαιριστής εδώ και χρόνια στη θέση του φορ κάτι λείπει. Μπορεί η παγκόσμια κλάση του Γκριεζμάν να καλούπωνε σε μεγάλο βαθμό αυτή την αδυναμία όμως ο Γάλλος είναι πλέον κάτοικος Βαρκελώνης.

Άρα θέλει έναν… Καβάνι

Ο Ζοάο Φέλιξ που ήρθε να αντικαταστήσει τον Γάλλο ήταν πολύ δύσκολο από την πρώτη χρονιά να πιάσει ανάλογα στάνταρ απόδοσης. Ο Πορτογάλος αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες -λογικό- στην πρώτη του σεζόν στην Ατλέτικο και όλοι στην ομάδα ελπίζουν η επένδυση των 120 εκατομμυρίων να αποδώσει τα αναμενόμενα από τη νέα σεζόν.

Αυτό λοιπόν που χρειάζεται όσο τίποτα η ομάδα του Σιμεόνε είναι ένα φορ που θα μασάει σίδερα. Που θα μπαίνει δυνατά στις φάσεις, δεν θα κρύβεται, θα βγάλει ψυχή και πάθος. Σα να λέμε δηλαδή Έντισον Καβάνι! Ο Ουρουγουανός είναι ένα φορ που βασίζει τον παιχνίδι του στην ενέργεια και την ένταση που βγάζει μέσα στο γήπεδο. Πριν γίνει «πειραματόζωο» στην Παρί διέπρεψε στη Νάπολι ως κλασσικό σέντερ φορ με τον Λαβέτσι να παίζει πίσω του σαν δεύτερο φορ. Ακριβώς όπως παίζει και ο Σιμεόνε δηλαδή!

Βέβαια ο Καβάνι δεν είναι πια 25άρης και όπως είναι λογικό έχει χάσει σε εκρηκτικότητα αυτό όμως δεν αλλάζει το ότι κάνει μια χαψιά τα τωρινά φορ της Ατλέτικο. Όντας τόσα χρόνια σε μια ομάδα που ουσιαστικά έχει κερδίσει το πρωτάθλημα πριν καν αρχίσει και που στο Τσάμπιονς Λιγκ πάει από τη μια φάπα στην άλλη ο 33χρονος Καβάνι χρειάζεται μια νέα πρόκληση που θα τον ανανεώσει. Η πρόκληση αυτή θα μπορούσε κάλλιστα να ονομάζεται Ατλέτικο Μαδρίτης.

Στους «Ροχιμπλάνκος» ο Καβάνι θα νιώσει ξανά σημαντικός. Θα έχει πίσω του μια σκληροτράχηλη ομάδα που θα παίζει για αυτόν ενώ θα αναλάβει και το ρόλο του μέντορα για τον Φέλιξ. Στην Ατλέτικο ο Καβάνι θα είναι το Α και το Ω της επίθεσης. Σε ένα πρωτάθλημα κλάσεις ανώτερο από το Γαλλικό και σε μια ομάδα που σε αντίθεση με την Παρί δεν γουστάρει ούτε ανέχεται τα σταριλίκια. Ένας τέλειος προορισμός για τον «Ματαντόρ»

Τα βήματα μέχρι τον γάμο

Για να φτάσουμε λοιπόν στο σημείο να πραγματοποιηθεί αυτή η μετακίνηση μεσολαβούν κάποια βήματα. Άλλα αρκετά εύκολα και άλλα πιο σύνθετα. Το πρώτο και κυριότερο είναι να δούμε πότε θα μείνει ελεύθερος ο Καβάνι. Η πανδημία διέκοψε ξαφνικά όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα. Κανείς δεν ξέρει πότε και πως ακριβώς θα ολοκληρωθεί η σεζόν και πότε θα ξεκινήσει η μεταγραφική περίοδος. Μπορεί στη Γαλλία η σεζόν να τελείωσε οριστικά όμως δεν γνωρίζουμε τι θα ισχύσει με τα συμβόλαια των παικτών. Όπως δεν γνωρίζουμε και τι θα γίνει στα υπόλοιπα πρωταθλήματα και πότε η Ατλέτικο για παράδειγμα θα μπορεί να κλείσει κάποιον παίκτη. Υπομονή λοιπόν.

Το επόμενο βήμα είναι να ξεδιαλύνουν τα θέλω του ποδοσφαιριστή. Το ότι θα φύγει από την Παρί το ξέρουμε. Το ότι η Ατλέτικο είναι μια επιλογή που του αρέσει το ξέρουμε επίσης. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι αν τον ενδιαφέρει κάποια προοπτική εκτός Ευρώπης. Ο Καβάνι στα 33 υπάρχει πιθανότητα να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό του με βάση το ύψος του συμβολαίου. Δεν του μένουν ακόμη πολλά χρόνια μπάλας όποτε ενδέχεται να ψάξει ένα τελευταίο μεγάλο -τεράστιο- συμβόλαιο. Από αυτά που δίνουν στην Κίνα ή στο Κατάρ.

Η αλήθεια είναι ότι το προφίλ του Ουρουγουανού δεν δείχνει ότι είναι κάποιος που σκοπεύει να πάει κάπου απλά για να… κοροϊδέψει. Ωστόσο τα μάτια μας έχουν δει πολλά και το χρήμα δυστυχώς ή ευτυχώς πάντα παίζει το ρόλο του.

Το τρίτο και πιο περίπλοκο βήμα έχει να κάνει με το πως θα καταφέρει η Ατλέτικο να ξεφορτωθεί έναν εκ των Μοράτα και Ντιέγκο Κόστα. Μοιάζει απίθανο για την ομάδα του Σιμεόνε να υπογράψει τον Καβάνι διατηρώντας και τους δύο στο ρόστερ της. Ο Ισπανός και ο Βραζιλιάνος κόστισαν 60 εκατομμύρια ο καθένας και δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα. Καλά ξεμπερδέματα. Φαίνεται λοιπόν πως η υπόθεση αυτή έχει κάποια επεισόδια ακόμα  Το μόνο σίγρουρο είναι ότι η προοπτική να δούμε τον Καβάνι υπό τις οδηγίες του Σιμεόνε δεν μπορεί παρά να μας εξιτάρει!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ