ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Γιουβέντους

Ο Σάρι δεν πρέπει να κάνει το λάθος με τον Κριστιάνο!

Ο Σάρι έχει πολλές σκέψεις για την κατάρτηση του ρόστερ της νέας σεζόν, αλλά η αξιοποίηση του Κριστιάνο πρέπει να παραμείνει προτεραιότητα.

Ο Σάρι δεν πρέπει να κάνει το λάθος με τον Κριστιάνο!

Πολλά ακούγονται για τον επικείμενο σχεδιασμό της Γιουβέντους το ερχόμενο καλοκαίρι. Πολλά πλάνα και σενάρια για το πώς θα εμφανιστεί η ομάδα τη νέα σεζόν. Όλα όμως, στηρίζονται στον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον τρόπο που θα χρησιμοποιηθεί από τον Μαουρίσιο Σάρι. Μπορεί ο Πορτογάλος να είναι ένας ποδοσφαιριστής τοπ επιπέδου που κάνει πολλά και διαφορετικά πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ο προπονητής του όμως δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα.

Το λάθος σενάριο

Η Γιουβέντους δεν έχει μείνει ευχαριστημένη με την παρουσία του Γκονσάλο Ιγουαΐν τη φετινή σεζόν και ο Αργεντινός βρίσκεται κοντά στην πόρτα της εξόδου. Είτε μείνει στην Ευρώπη, είτε ακόμα κι αν γυρίσει στη Λατινική Αμερική, το πιθανότερο σενάριο φέρνει τον ποδοσφαιριστή εκτός Τορίνο. Αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό, καθώς πράγματι ο Ιγουαΐν δεν έχει αποδώσει τα μέγιστα και είναι σε μία ηλικία που δεν υπάρχουν πολλές προοπτικές.

Το κακό είναι ότι η απομάκρυνσή του συνδέεται με τη θέση του Κριστιάνο στον αγωνιστικό χώρο. Πολλά σενάρια θέλουν τον Σάρι να κάνει εσωτεική μεταγραφή και να βάζει τον Πορτογάλο σούπερ σταρ στην κορυφή της επίθεσης. Με αυτό τον τρόπο ελευθερώνεται η θέση στα αριστερά και έτσι η Γιουβέντους θα μπορέσει να κινηθεί για ένα πρωτοκλασσάτο εξτρέμ. Αλλά όχι! Ο Ρονάλντο δεν είναι ο παίκτης που πρέπει να προσαρμοστεί στην ομάδα. Η ομάδα πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτόν και τις αιρετές του στο παιχνίδι.

Φυσικά και είναι ένας δεινός σκόρερ που μπορεί να υποστηρίξει την κορυφή της επίθεσης μόνος του. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι και η καλύτερη επιλογή. Δεν αξιοποιείται έτσι στο 100%. Πάντα ο Κριστιάνο έπαιζε στην πλευρά και με αυτόν τον τρόπο γινόταν παραγωγικός. Όσο απλό και αν ακούγεται, η κίνηση στον χώρο, με τον τρόπο που εκτελείται από τον Κριστιάνο, είναι βασικό στοιχείο του παιχνιδιού του. Αυτή η κίνηση, όντας στην κορυφή, ακόμα κι αν δεν χάνεται εντελώς, τουλάχιστον ελαχιστοποιείται.

Ο Κριστιάνο χρειάζεται έναν παίκτη μπροστά να κάνει τη “βρώμικη δουλειά” και εκείνος να μπορεί να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες. Αυτό έκανε στη Ρεάλ με τεράστια επιτυχία. Αυτό κάνει στη Γιουβέντους αυτή τη διετία. Και αυτό θα πρέπει να συνεχίσει να κάνει. Τουλάχιστον αν ο Σάρι θέλει να πάρει από αυτόν το μάξιμουμ. Τα χρόνια περνάνε, αλλά η φυσική κατάσταση του Πορτογάλου δεν του στερεί με τίποτα τη δυνατότητα να πλαγιωκοπεί με τρομερή έκρηξη την αντίπαλη άμυνα, ακόμα και χωρίς τη μπάλα. Εξάλλου έτσι έφτασε στην κορυφή. Ο Σάρι δεν πρέπει να κάνει το λάθος με τον Κριστιάνο!

Κέιν η ιδανική επιλογή

Τα πρώτα μεταγραφικά σενάρια ήθελαν τον Χάρι Κέιν να είναι ο μεγάλος στόχος της Γιουβέντους. Μπορεί μετέπειτα να έσβησαν, αλλά σίγουρα είναι ο παίκτης που χρειάζεται η ομάδα. Το σκαρί του, η τεχνική του και ο τρόπος που βλέπει γήπεδο, θα τον κάνουν τον ιδανικό παρτενέρ του Κριστιάνο. Η περίπτωσή του κάθε άλλο παρά εύκολη είναι, αλλά αξίζει τον κόπο να την κυνηγήσουν μέχρι τέλους.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ