ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σήκωσε το Scudetto ο Μάρκους Τουράμ – Η αφιέρωση στον Τιερί Ανρί (vid)
Ο Ρούμπεν Αμορίμ ταξίδεψε στο Νησί αλλά όχι για τη Λίβερπουλ
Λούκας Βάσκεθ: Ο «ελβετικός σουγιάς» της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ίντερ: Έξαλλα πανηγύρια από τους Πρωταθλητές μέσα στο Σαν Σίρο! (vids)
Η Ίντερ πανηγύρισε το Πρωτάθλημα μέσα στην έδρα της Μίλαν! (vids)
Μίλαν – Ίντερ: Ο Τουράμ «τελειώνει» τη Μίλαν και το Πρωτάθλημα! (vid)
Τέλος η σεζόν για τον αστέρα της Μπάγερν – Χάνει και το EURO 2024!
Γκολ τίτλου για την Ίντερ, με τον Ατσέρμπι να «καρφώνει» τη Μίλαν! (vid)
Αστεράτη Μπολόνια, ξέρανε τη Ρόμα μες στο «Ολίμπικο»!
Αποκαλύφθηκε ο διάλογος των διαιτητών για τη μεγάλη φάση της Μπαρτσελόνα!
Άντζελο Σίνα, ο αφανής ήρωας του Ολυμπιακού με τις απίστευτες αποκρούσεις του! (vid)
Μόντριτς για επιστροφή στην Premier League: «Ποτέ δε ξέρεις»!
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗ ΜΙΛΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕ! (vids)
Ο Αρτέτα έδωσε μία μοναδική απάντηση όταν ρωτήθηκε ποιους παίκτες θα αγόραζε με 1 δις λίρες! (vid)
Φουλ για το τρόπαιο ο Ολυμπιακός με ΤΡΙΑ γκολ σε επτά λεπτά! Όνειρο το 3-0 με ψαλιδάκι! (vids)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Λίβερπουλ

Ο Τζόρνταν Χέντερσον δεν τα παράτησε ποτέ!

Ο Χέντερσον αναδείχτηκε παίκτης της χρονιάς στην Πρέμιερ Λιγκ στην ψηφοφορία που οργάνωσε το BBC. Ο Άγγλος χαφ είναι πολλά περισσότερα από απλά «τίμιος».

Ο Τζόρνταν Χέντερσον δεν τα παράτησε ποτέ!

Ο Χέντερσον βρίσκεται στη Λίβερπουλ από το 2011. Έχει περάσει από όλα τα στάδια. Από το να παίζει δίπλα και μαζί με όποιον «τυχαίο» πέρναγε από την ομάδα τα πρώτα χρόνια, μέχρι του να γίνει ο αρχηγός μιας εκ των πιο κυρίαρχων ομάδων που έχουν δει τα αγγλικά γήπεδα. Από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του στο Άνφιλντ μέχρι και σήμερα ο «Χέντο» χαρακτηρίζεται ως «τίμιος». Στο ποδόσφαιρο αυτός ο όρος χρησιμοποιείται πολύ συχνά για παίκτες που υστερούν σε ποδοσφαιρική κλάση αλλά παίζουν πάντα στα κόκκινα δίνοντας παραπάνω από αυτό που μπορούν. Έχω την εντύπωση ότι ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός δεν αρμόζει πια στον αρχηγό της Λίβερπουλ. Όχι ότι δεν είναι τίμιος. Το κάθε άλλο. Αλλά ο MVP της Πρέμιερ Λιγκ δεν μπορεί να είναι παρά ένας top class ποδοσφαιριστής. Κι αυτό είναι ο Τζόρνταν Χέντερσον.

Οι Άγγλοι μάλλον το κατάλαβαν

Ακόμη κι αν δεν έχεις ανοίξει ποτέ τηλεόραση ή υπολογιστή στη ζωή σου το όνομα BBC σίγουρα σου είναι γνωστό. Το μεγαλύτερο αγγλικό τηλεοπτικό δίκτυο είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένο και ένα από τα κορυφαία ειδησεογραφικά πρακτορεία στον κόσμο. Στην ψηφοφορία που διοργάνωσε δεν ψήφισαν πέντε νοματαίοι αλλά ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων. Αυτοί λοιπόν ανέδειξαν τον Τζόρνταν Χέντερσον ως τον κορυφαίο παίκτη στης Πρέμιερ Λιγκ για τη σεζόν 2019/20!

Προφανώς ο Άγγλος κέρδισε αυτή τη διάκριση αποκλειστικά με την αξία του αφού το τελευταίο πράγμα που μπορείς να τον πεις είναι εμπορικό. Ένας παίκτης από αυτούς που λέμε «αθόρυβους» χωρίς εντυπωσιακές ενέργειες και περίτεχνα ζογκλερικά. Για τον λόγο αυτό το ότι το βραβείο προκύπτει από τη γνώμη του απλού κόσμου έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία. Οι «ειδικοί» με τις ατελείωτες αναλύσεις και τα υπερ-λεπτομερεί στατιστικά θα μπορούσαν να αναδείξουν MVP έναν παίκτη όπως ο Χέντερσον. Όταν όμως ο απλός κόσμος αψηφά παικταράδες και παικταράδες για να δώσει αυτή την πρωτιά στον Χέντερσον τότε αυτό λέει πολλά.

Σε ένα πρωτάθλημα στο οποίο αγωνίζονται τα περισσότερα από τα μεγάλα αστέρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου ο κόσμος επιλέγει τον καθόλου λαμπερό Χέντερσον. Γιατί; Μα γιατί ο άνθρωπος έχει πραγματοποιήσει μια αδιανόητη χρονιά! Μπορεί σε μια ομάδα όπως η Λίβερπουλ παίκτες σαν τους Μανέ, Σαλάχ, Βαν Ντάικ, Άλισον, Άρνολντ κ.α να συγκεντρώνουν πάνω τους όλα τα φώτα, όμως υπάρχει ένας τύπος στο κέντρο που κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά.

Ο Κλοπ βασίζει πολλά στον αρχηγό και αυτός φροντίζει πάντα να τον βγάζει ασπροπρόσωπο. Από τα 26 ματς στα οποία ήταν διαθέσιμος στο Πρωτάθλημα ο Χέντερσον ξεκίνησε στα 22. Τα πράγματα που δίνει στο παιχνίδι της ομάδας είναι πολλά και σημαντικά μα κυρίως απαραίτητα για το ποδόσφαιρο που παίζει ο Κλοπ. Ο Γερμανός δεν θέλει ντελικάτα χαφ που να ξέρουν «μπαλίτσα». Στο κέντρο θέλει σκυλιά του πολέμου που να βγάζουν τόνους ενέργειας γιατί του προφέρουν κάτι πολύ σημαντικό. Ισορροπία

Εκφράζει τη φιλοσοφία όλης της Λίβερπουλ

Ναι το ξέρω ότι έχει καταντήσει γραφικό να λέμε ότι η ισορροπία είναι το παν στο ποδόσφαιρο. Τι να κάνουμε όμως που ισχύει. Κι αν έχουμε κουραστεί να το λέμε αρκεί να δούμε τη φετινή Λίβερπουλ να παίζει. Υπάρχουν ομάδες με ποιοτικότερους παίκτες, με πιο πλήρη ρόστερ, με περισσότερο ταλέντο. Καμία όμως δεν έχει την ισορροπία της Λίβερπουλ.

Η ομάδα του Κλοπ παίζει τόσο δεμένα και συγχρονισμένα σαν σύνολο που είναι εντυπωσιακό να το παρακολουθείς. Γρήγορο τέμπο με διαρκή κίνηση και χωρίς να θέλει τη μπάλα στα πόδια της αν δεν έχει τι να την κάνει. Ο Κλοπ έχει έντεκα κομάντο μέσα στο γήπεδο και μόνο ο Σαλάχ έχει το ελεύθερο για το κάτι παραπάνω. Το περίφημο gegenpress του Γερμανού απαιτεί παίκτες με πολύ ενέργεια. Τα χαφ της Λίβερπουλ είναι όλα στο ίδιο στυλ. Μπορεί άλλοι να είναι περισσότερο επιθετικογενείς και άλλοι πιο αμυντικογενείς όμως όλοι τρέχουν πρεσάρουν και μοιράζουν ακατάπαυστα.

Σε αυτό το κέντρο λοιπόν που είναι ο σημαντικότερος πυλώνας της ισορροπίας του παιχνιδιού της Λίβερπουλ ο πιο ισορροπημένος παίκτης είναι ο Χέντερσον. Αυτός που θα παίξει μπροστά από τον Φαμπίνιο και πίσω από τον Βαινάλντουμ ή τον Τσάμπερλεϊν αλλά θα βρίσκεται παντού. Εξαιρετικά υποτιμημένος πασέρ με ικανότητα στο κάθετο παιχνίδι και στη δημιουργία. Ναι δεν είναι ο απόλυτος playmaker αλλά σίγουρα δεν είναι ένας παίκτης που απλά τρέχει μέσα στη γήπεδο.

Αν κάποιος άλλος χαφ στα κορυφαία πρωταθλήματα έκανε τη χρονιά που κάνει φέτος ο Χέντερσον ο ντόρος γύρω από το όνομα του θα ήταν πολύ μεγαλύτερος. Για έναν παίκτη που έχει αμφισβητηθεί όσο λίγοι -ακόμα και από οπαδούς της ίδιας της Λίβερπουλ- όλο αυτό είναι μια τεράστια δικαίωση. Ποτέ δεν είναι μια κακή ώρα για αναγνώριση.

Respect man… respect

Φέρνοντας στο μυαλό την επική στιγμή με τον Ζοζέ Μουρίνιο να ζητάει σεβασμό από τους δημοσιογράφους σε μια συνέντευξη τύπου όταν ήταν ακόμη στη Γιουνάιτεντ, ζητάμε το ίδιο για τον Χέντερσον. Σεβασμό. Γράφαμε πέρυσι μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ της Λίβερπουλ ότι έχει έρθει η ώρα ο αρχηγός της να λάβει τον σεβασμό που του αξίζει. Είχαμε μάλιστα κάνει και μια πρόβλεψη ότι αυτός θα είναι ο αρχηγός που θα σηκώσει τον τίτλο του Πρωταθλήματος και θα σπάσει την κατάρα 30 χρόνων για την ομάδα. Ένα χρόνο μετά φαίνεται ότι θα πραγματοποιηθούν και τα δύο.

Αν η φετινή σεζόν του Χέντερσον δεν διάλυσε τις αμφιβολίες σχετικά με το αν κάνει ή όχι για τη Λίβερπουλ και για το αν αξίζει να φοράει ένα τόσο βαρύ περιβραχιόνιο τότε σηκώνω τα χέρια ψηλά! Βέβαια στην ίδια την ομάδα καμία τέτοια αμφιβολία δεν υπάρχει. Ο Χέντερσον εξελίσσεται σε μια εμβληματική μορφή για το κλαμπ.

Είναι ο αρχηγός που επί των ημερών του η ομάδα ξαναβρήκε την χαμένη της αίγλη που για τόσα χρόνια έψαχνε. Κατά κάποιο τρόπο μάλιστα οι ιστορίες Χέντερσον και Λίβερπουλ ταυτίζονται. Οι δυο τους γνωρίζονται καλά. Ξέρουν ότι ο δρόμος μέχρι εδώ μόνο στρωμένος με ροδοπέταλα δεν ήταν. Κοιτώντας πίσω βλέπουν μια διαδρομή δύσκολη και με πολλές άσχημες στιγμές. Κοιτάζοντας μπροστά όμως όλα αυτά μοιάζουν τόσο μακρινά. Τα πράγματα για τη Λίβερπουλ πάνε από το καλό στο καλύτερο. Πέρυσι το Τσάμπιονς Λιγκ, φέτος το Πρωτάθλημα.

Οι «Κόκκινοι» δεν δείχνουν καμία διάθεση να σταματήσουν. Όσο έχουν στην ομάδα τους και στα αποδυτήρια παίκτες όπως ο Χέντερσον ξέρουν ότι βαδίζουν στο σωστό δρόμο. Γιατί ο αρχηγός δεν τα παράτησε ποτέ και ξέρει ότι το μονοπάτι προς την κορυφή δεν έχει γυρισμό.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ