ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
Επίσημο: Μπαρτσελόνα και Τσάβι μαζί για άλλη μια σεζόν
H αδιανότητη «ποδιά» του Μπαπέ στον αμυντικό της Λοριάν (vid)
Αντσελότι για Τσάβι: «Πήρε τη σωστή απόφαση, έχει κάνει δουλειά στην Μπαρτσελόνα»
Η παραμονή του Τσάβι στέρησε από την Μπαρτσελόνα μια νέα… σούπερ αρχή
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα «κανόνια» ηχούν και η UEFA έθεσε το δίλημμα (pic)
Γιουνάιτεντ: O αρχηγός άργησε αλλά πήρε μπροστά (stats)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Λίβερπουλ

“Κορυφαίος αμυντικός στην ιστορία της Πρέμιερ ο Φαν Ντάικ”

O πρώην στόπερ της Μάντσεστερ Σίτι, Βινσέντ Κομπανί, ονόμασε τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ ως τον κορυφαίο αμυντικό στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ.

“Κορυφαίος αμυντικός στην ιστορία της Πρέμιερ ο Φαν Ντάικ”

Ο Φαν Ντάικ έχει καταφέρει να αλλάξει την ιστορία της Λίβερπουλ μετά την έλευσή του, το Γενάρη του 2018. Η Λίβερπουλ έχει συμμετάσχει σε 2 τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ κερδίζοντας τον ένα. Παράλληλα, ετοιμάζεται να στεφθεί πρωταθλήτρια Αγγλίας για πρώτη φορά μετά το 1990. Στο πλάι του έχουν μεταμορφωθεί παίκτες αμφιβόλου αξίας, όπως ο Ντέγιαν Λόβρεν. Την ίδια ώρα καλοί αμυντικοί, όπως ο Ζοέλ Ματίπ και ο Τζο Γκόμεζ πραγματοποιούν αψεγάδιαστες εμφανίσεις.

Έτσι, ένα άλλος εξαιρετικός στόπερ, ο Βίνσεντ Κομπανί, του απένειμε τον ανεπίσημο τίτλο του καλύτερου αμυντικού στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ μιλώντας στην Sporf.

“Θα έδινα τον τίτλο αυτό στον Φαν Ντάικ. Είναι περίεργο διότι δεν βρίσκεται στο προσκήνιο για τόσα χρόνια όσα βρίσκονταν ο Τζον Τέρι ή ο Ρίο Φερντιναντ. Τα σημάδια, όμως, που έδειξε τα τελευταία χρόνια το κάνουν προφανές ότι αν αγωνιζόταν στο κορυφαίο επίπεδο προηγουμένως, θα ήταν ακόμα πιο ψηλά. Η θέση του αμυντικού δεν έχει ποτέ να κάνει με τον εαυτό σου αλλά με το αντίκτυπο, την επικοινωνία με τους υπόλοιπους και πως κάνεις την ομάδα πιο σταθερή. Η Λίβερπουλ πριν τον Φαν Ντάικ και η Λίβερπουλ πριν από αυτόν είναι μία τελείως διαφορετική υπόθεση. Γι΄αυτό θα δώσω τον τίτλο αυτό σε εκείνον”.

O Captain Fantastic της Σίτι

Αυτά τα κολακευτικά λόγια προς τον Ολλανδό στόπερ προέρχονται από ένα θρύλο της Μάντσεστερ Σίτι. Ο Βινσέντ Κομπανί αγωνίστηκε στους “πολίτες” από το 2008. Στα 10 χρόνια που συμπλήρωσε στο σύλλογο μέτρησε 360 εμφανίσεις, 20 γκολ και 11 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Κατάφερε να γίνει αρχηγός της ομάδας και να κερδίσει μεταξύ άλλων 4 φορές την Πρέμιερ Λιγκ, 4 Λιγκ Καπ και 2 Κύπελλα Αγγλίας. Ήταν ο άνθρωπος, μάλιστα, που σκόραρε το νικητήριο γκολ κόντρα στη Λέστερ χαρίζοντας το πρωτάθλημα στη Σίτι.

Το περσινό καλοκαίρι αποχώρησε από το σύλλογο για να επιστρέψει στην πατρίδα του και την Άντερλεχτ. Στην αρχή δούλευε ταυτόχρονα ως προπονητής και παίκτης στην ομάδα. Ωστόσο, το συγκεκριμένο σχήμα αποδείχτηκε αναποτελεσματικό. Έτσι, μετά από λίγο διάστημα περιορίστηκε σε αυτό που ξέρει καλύτερα. Μέχρι την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος και παρά τους νέους τραυματισμούς κατάφερε να συμπληρώσει 18 συμμετοχές.

https://twitter.com/Sporf/status/1259091496919355393

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ