ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
Τονάλι, διαλύεται η καριέρα σου – Νέα κατηγορία για παράνομο στοιχηματισμό (pic)
Η Μπαρτσελόνα είναι κοντά στο να πάρει… τσάμπα τον «εγκέφαλο» της Άρσεναλ!
Οριστική απόφαση – «Ακύρωσε» την Μπάγερν και θέλει μόνο Ρεάλ!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα έχει βρει ποιοι επιθετικοί τον ενδιαφέρουν από τώρα!
Μπαρτσελόνα, τον έδιωξες σαν άχρηστο – Τώρα γίνεται μάχη για την απόκτηση του!
Μπαρτσελόνα: Γιαμάλ… η εκτόξευση – Τα δύο στοιχεία που δείχνουν την εξέλιξη του!
Ποτσετίνο: «Είναι τέρμα λυπημένος! Δώσαμε τόσα χρήματα και έπαιξε μόλις 30’»
Οι δέκα πιο ακριβοί ποδοσφαιριστές στον κόσμο – Λείπουν οι… GOAT (pic)
Φελίπε Μέλο προς Άλβες- Ρομπίνιο: «Αν είχατε βιάσει τη δική μου κόρη θα σας είχα σκοτώσει»
Ο Ντάνι Άλβες μόλις βγήκε από τη φυλακή έκανε το πάρτι της ζωής του!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

Ψάχνοντας την λογική στην επιλογή Λαουτάρο για τη Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί για την απόκτηση του Λαουτάρο Μαρτίνεζ. Είναι όμως ο Αργεντίνος ο παίκτης που πραγματικά χρειάζονται οι «Μπλαουγκράνα»;

Ψάχνοντας την λογική στην επιλογή Λαουτάρο για τη Μπαρτσελόνα

Ο Λαουτάρο Μαρτίνεζ με τις φετινές του επιδόσεις έχει δικαίως στρέψει την προσοχή πάνω του. Ο επιθετικός της Ίντερ απέδειξε ότι έχει όλα τα φόντα για να θεωρείται παίκτης της ελίτ. Στα 23 του έχει τόσο παρόν όσο και μέλλον αφού όπως όλα δείχνουν σε μερικά χρόνια θα είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο. Η Μπαρτσελόνα ενδιαφέρεται ανοικτά για την απόκτησή του. Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ από Ιταλία και Ισπανία οι «Μπλαουγκράνα» έχουν προχωρήσει αρκετά το θέμα και έχουν πολλές πιθανότητες να κλείσουν τον παίκτη. Το ερώτημα που γεννάται εδώ έχει να κάνει με τη λογική που υπάρχει πίσω από μια τέτοια κίνηση. Αν κοιτάξει κανείς τις επιλογές της Μπαρτσελόνα στην επίθεση καταλαβαίνει ότι με την έλευση Λαουτάρο δημιουργείται ένας συνωστισμός κάπως… επικίνδυνος. Η μεταγραφική πολιτική των «Μπλαουγκράνα» μετά τη φυγή Νεϊμάρ μοιάζει αρκετά μπερδεμένη.

Εξίσωση για δυνατούς λύτες

Έτσι όπως έχουν αυτή τη στιγμή τα πράγματα στη επίθεση της Μπαρτσελόνα για τρεις θέσεις υπάρχουν τέσσερεις πρωτοκλασάτες επιλογές. Μέσι, Σουάρεζ, Γκριεζμάν και Ντεμπελέ. Ο Μπρεϊθγουέιτ και οι πιτσιρικάδες Φατί και Τρινκάο είναι ξεκάθαρα πιο πίσω στην ιεραρχία. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι με μια ενδεχόμενη έλευση του Λαουτάρο οι επιλογές για την τριάδα της επίθεσης θα γίνουν πέντε και τα πράγματα θα μπλέξουν αρκετά. Λαουτάρο

Ειδικά αν συνυπολογίσει κανείς ότι ο Αργεντίνος αγωνίζεται ως επί το πλείστων στην κορυφή της επίθεσης. Θεωρούμε δεδομένο ότι ο Λαουτάρο αποκλείεται να έρθει στην Μπαρτσελόνα για να κάτσει στον πάγκο. Δεν υπάρχει καμία λογική για έναν παίκτη που στα 23 του βρίσκεται σε κατακόρυφη άνοδο να πάει κάπου που δεν θα παίζει βασικός. Ποιος θα φύγει λοιπόν;

Για τον Μέσι δεν υπάρχει καν συζήτηση. Ο Σουάρεζ στα 33 του πλέον μπορεί να μην είναι ο παίκτης που ήταν στα 27 όμως παραμένει ένα εξαιρετικό φορ. Η σχέση του με τον Μέσι τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου θα παίξει και αυτή το ρόλο της. Ο Γκριεζμάν διανύει μια μέτρια πρώτη χρονιά και δεν έχει δικαιολογήσει τα 120 εκατομμύρια που δόθηκαν για αυτόν. Βέβαια ο Γάλλος έκανε τη διαφορά στην Ατλέτικο παίζοντας στην κορυφή της επίθεσης, ενώ στη Μπαρτσελόνα παίζει αποκλειστικά στα άκρα. Όπως και να χει βρίσκεται μόλις μερικούς μήνες στην ομάδα και η επένδυση που έγινε σε αυτόν είναι πολύ μεγάλη για να εγκαταλειφθεί τόσο γρήγορα.

Στην περίπτωση Ντεμπελέ η Μπαρτσελόνα πιθανότατα θα ήθελε να τον ξεφορτωθεί. Στην Βαρκελώνη πίστεψαν πολύ στον Γάλλο όμως ο ίδιος φαίνεται να μην παίρνει ιδιαίτερα στα σοβαρά ούτε τον ίδιο του τον εαυτό. Έτσι κι αλλιώς φαντάζει δύσκολο να βρεθεί μια ομάδα που θα πληρώσει για να πάρει τον Ντεμπελέ μετά από τέτοιο ιστορικό συμπεριφοράς και τραυματισμών. Συν ότι είναι ο μοναδικός καθαρόαιμος εξτρέμ από όλους αυτούς. Χάος.

Θυμίζει νοοτροπία «Γκαλάκτικος»

Το να ενδιαφέρεται ένα κλαμπ όπως η Μπαρτσελόνα για έναν παίκτη σαν τον Λαουτάρο Μαρτίνεζ είναι λογικό. Αυτό που δεν είναι λογικό είναι ο τρόπος που κινείται μεταγραφικά η Μπαρτσελόνα από τη φυγή του Νεϊμάρ και μετά. Οι «Μπλαουγκράνα» φαίνεται σαν να έχουν ένα πληγωμένο πρεστίζ που προσπαθούν να το καλύψουν περισσότερο επικοινωνιακά παρά ουσιαστικά.

Όχι ότι οι παίκτες που έχουν έρθει για να καλύψουν το κενό του Βραζιλιάνου ήταν κακοί. Κάθε άλλο. Απλά δεν ήταν οι κατάλληλοι για τη δουλειά που τους ζητήθηκε. Γκριεζμάν και Κουτίνιο δεν είναι καν εξτρέμ! Η Μπαρτσελόνα έδωσε κοντά στα 300 εκατομμύρια ευρώ για να πάρει δύο παίκτες τους οποίους δεν είχε καν συγκεκριμένο πλάνο για το πώς θα χρησιμοποιήσει. Είναι σαν την ενδιέφερε περισσότερο ποιο όνομα θα φέρει πάρα το πώς ταιριάζει στην ομάδα. Κάπως έτσι η καριέρα του Βραζιλιάνου έχει πάρει την κατιούσα, ενώ ο Γάλλος πασχίζει να αποδείξει την αξία του.

Ο Ντεμπελέ μπορεί να είναι ο πιο εξτρέμ από τους τρεις ωστόσο τα περισσότερα ματς στη Ντόρτμουντ τα έπαιξε στον άξονα και όχι στα άκρα. Στην περίπτωσή του η Μπαρτσελόνα λειτούργησε σπασμωδικά ζητώντας από ένα 19χρονο παιδί με μόλις μια γεμάτη χρονιά στη Ντόρτμουντ να μπει στα παπούτσια του καλύτερου εξτρέμ στον κόσμο. Όπως τελικά αποδείχτηκε ο Ντεμπελέ δεν ήταν έτοιμος για αυτό το βήμα και ίσως έπρεπε να παραμείνει ακόμη μια χρονιά στη Γερμανία.

Τρία χρόνια και 400 εκατομμύρια ευρώ μετά η Μπαρτσελόνα έχει φέρει μερικά τεράστια ονόματα χωρίς όμως να έχει καταφέρει να καλύψει το κενό του Νεϊμάρ. Τώρα θέλει να φέρει ακόμη έναν κορυφαίο παίκτη μεν που δεν είναι εξτρέμ δε. Η νοοτροπία αυτή θυμίζει αρκετά τη Ρεάλ Μαδρίτης των «Γκαλάκτικος». Τότε που έδιωχνε το καλύτερο αμυντικό χαφ στον κόσμο -Μακελελέ- επειδή δεν ήταν εμπορικός και που στην επίθεση είχε Ραούλ και Ρονάλντο και έφερνε Όουεν.

Να πάρει τον Λαουτάρο μόνο αν ξέρει τι θα τον κάνει

Η Μπαρτσελόνα λοιπόν πρέπει κάποια στιγμή να αφήσει πίσω της αυτή την περίοδο μεταγραφικής… ταραχής. Να κοιτάξει τι θα κάνει με όλους αυτούς τους παίκτες που έχει μαζέψει μεσοπιθετικά και να δείξει ξανά ότι ξέρει που πατάει και που βρίσκεται. Η λογική όλοι οι καλοί χωρούν είναι ξεπερασμένη.

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο χρειάζονται ξεκάθαροι ρόλοι. Αν η Μπαρτσελόνα τελικά πάρει τον Λαουτάρο πρέπει να γνωρίζει από πριν ακριβώς πως και που θα τον χρησιμοποιήσει. Όχι έλα και βλέπουμε. Ο Αργεντίνος δεν πρέπει να μετακινηθεί στα πλάγια για να «χωρέσει». Πρέπει να αξιοποιηθεί στη θέση που αποδίδει καλύτερα. Διαφορετικά το πιθανότερο είναι να μη αποδώσει τα αναμενόμενα και να δημιουργηθεί ακόμη ένα μπλέξιμο για την Μπαρτσελόνα. Λαουτάρο Ίντερ

Βέβαια στο ρόστερ υπάρχει άλλος ένας παίκτης με ακριβώς τα ίδια θέματα. Ο Γκριεζμάν βρίσκεται ήδη σε αυτή την κατάσταση. Είναι φανερό ότι ο Γάλλος δεν νιώθει άνετα στο αριστερό άκρο. Αν δεν πουληθεί ίσως θα είναι αυτός που πρέπει να έρθει πιο κεντρικά και να γίνει μια δυνατή κίνηση για τα άκρα. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο βέβαια και με την προϋπόθεση ότι δεν θα φύγει κανείς από τους ήδη υπάρχοντες η περίπτωση Λαουτάρο θα πρέπει να εγκαταλειφθεί. Λαουτάρο Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα θέλει ένα πρωτοκλασάτο εξτρέμ για αντικαταστήσει επιτέλους τον Νεϊμάρ και όχι άλλες αλχημείες. Αν αυτό το εξτρέμ δεν είναι ο ίδιος ο Βραζιλιάνος τότε πρέπει να είναι ένας παίκτης που πάιζει αυτό που λέμε στον ασβέστη. Ο Λαουτάρο Μαρτίνεζ θα ήταν ο ιδανικός για διαδεχθεί το Λουίζ Σουάρεζ αλλά ουδείς γνωρίζει πότε ο Ουρουγουανός θα αποχωρήσει. Άλλο ένα ταραχώδες μεταγραφικό καλοκαίρι πλησιάζει στη Βαρκελώνη και το όνομα Λαουτάρο Μαρτίνεζ θα πρωταγωνιστήσει σίγουρα σε αυτό.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ