ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Forgotten Legends

Ζέεντορφ, «ιπτάμενος» αλά… Ιταλικά (pic&vid)

Κλάρενς Ζέεντορφ. Ένα πραγματικό ποδοσφαιρικό «διαμάντι», ένας ποδοσφαιρικός «θρύλος». Ο βασιλιάς σας «ταξιδεύει» στον βίο και τις πολιτιείες του Ολλανδού.

Ζέεντορφ, «ιπτάμενος» αλά… Ιταλικά (pic&vid)

Ο Κλάρενς Ζέεντορφ, γεννημένος 1η Απριλίου του 1976 στην Ολλανδία σίγουρα δεν αποτέλεσε «κακόγουστο» αστείο.

Ζέεντορφ, η αρχή ενός «θρύλου»

Μεγάλωσε στη κωμόπολη του Αλμέρε στη περιοχή του Φλέβολαντ. Η οικογένεια του Κλάρενς μεγάλωσε με την παρουσία της στρογγυλής «θεάς». Ο πατέρας του ήταν πρώην ποδοσφαιριστής και νύν σκάουτερ (εκείνη την περίοδο) ενώ τα αδέρφια του Γιούργκεν και Κέντρικ ακολούθησαν και αυτά τα βήματα του πατέρα τους. Ο Ζέεντορφ ξεκίνησε ως ερασιτέχνης στην τοπική ομάδα της Ρεάλ Αλμέρε. Δεν άργησε να εντοπιστεί το μοναδικό του ταλέντο. Ο σκάουτερ και κυνηγός ταλέντων Γιόχαν Κρόιφ για λογαριασμό του Άγιαξ ήταν ο άνθρωπος που εισηγήθηκε την απόκτηση του. Εκείνη την περίοδο ο Γιόχαν είχε «μάτι» και «ρέντα» καθώς είχε εισηγηθεί την απόκτηση των Ντε Μπόερ, Ντάβιτς και Κλάϊφερτ.

Η αρχή της επαγγελματικής του καριέρας δεν μπορούσε να καθυστερήσει. Στα 16 του χρόνια, θεωρούνταν ήδη ένα από τα πιο «hot» ποδοσφαιρικά προϊόντα της ακαδημίας του Άγιαξ. Έτσι το 1992 έκανε «ντεμπούτο» του απέναντι στη Γκρόνιγκεν.

Ζέεντορφ: ένα μαγικό ξεκίνημα!

Από την σεζόν 1993-94 με καθοδηγητή τον Λουίς Φαν Χαάλ, κατάφερε να θέσει τον εαυτό του στις βασικές επιλογές του προπονητή του. Ο Ζέεντορφ εκείνη την σεζόν κατέκτησε το εγχώριο «τρέμπλ» με πρωτάθλημα, κύπελλο και Ολλανδικό Σούπερ Κάπ.

Η επόμενη σεζόν προμήνυε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες με τον «Αίαντα». Ο Άγιαξ όχι μόνο επανέλαβε τις κατακτήσεις της προηγούμενης χρονιάς, αλλά βρέθηκε και στον τελικό του Uefa Champions League απέναντι στη Μίλαν. Εκεί κατέκτησε τον τίτλο με τον Ζέεντορφ να αγωνίζεται 56’ λεπτά. Τελικά το τέρμα του Πάτρικ Κλάιφερτ χάρισε την νίκη στον Άγιαξ. Ζέεντορφ

Οι επιτυχίες του Άγιαξ και η παραγωγικότητα της τριάδας Ντάβιτς, Κλάϊφερτ και Ζέεντορφ τους έδωσε το παρατσούκλι «Ντε Καμπέλ» (σ.σ. κλίκα).

Η διοίκηση του «Αίαντα» αποτυγχάνοντας να ανανεώσει το συμβόλαιο του Κλάρενς του έδωσε την ευκαιρία να αλλάξει περιβάλλον. Αποχώρησε με 65 συμμετοχές και 11 τέρματα σε 3 χρόνια.

Η μετάβαση σε ένα διαφορετικό περιβάλλον!

Υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο στο Ιταλικό πρωτάθλημα και την Σαμπντόρια. Αφού η τελευταία πλήρωσε 3,5 εκ. ευρώ για τον αποκτήσει. Εκεί δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί και η ομάδα δεν είχε κάποιο ιδαίτερο στόχο μέσα στη σεζόν. Παρά τα δεδομένα σημείωσε 32 συμμετοχές με τον σύλλογο και 3 τέρματα. Ζέεντορφ

Ίσως στάθηκε τυχερός, ίσως εμπιστεύτηκαν το ταλέντο του, αλλά η μετάβαση από την 8η -τότε- Σαμπντόρια στη Ρεάλ Μαδρίτης, μια ομάδα που πάντα πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημά της ήταν χαοτική. Όμως, ο Ζέεντορφ κατάφερε να προσαρμοστεί από την πρώτη του σεζόν και βοήθησε τα μέγιστα στην κατάκτηση του Ισπανικού πρωταθλήματος. Η σεζόν 1997-98 ήταν ακόμη καλύτερη αφού η Ρεάλ έφτασε στον τελικό του Uefa Champions League απέναντι στη Γιουβέντους, νικώντας με 1-0. Αυτό ήταν το δεύτερο ευρωπαϊκό κύπελλο για τον Κλάρενς μόλις στα 22 του!

Ζέεντορφ: Κατακτώντας την κορυφή της Ευρώπης!

Το επόμενο καλοκαίρι η Ρεάλ προσπάθησε να ανταλλάξει τον Κλάρενς με τον Ζινεντίν Ζιντάν της Γιουβέντους. Οι διαπραγματεύσεις «ναυάγησαν». Την σεζόν 1999-00 η Ίντερ θα καταθέσει πρόταση κοντά στα 23 εκ. ευρώ στην «Βασίλλισα» και θα τον αποκτήσει. Ο Ζέεντορφ σημείωσε 121 συμμετοχές με 15 τέρματα. Η Ρεάλ κατέκτησε εκείνη την περίοδο κατέκτησε ξανά το Uefa Champions League, με τον Κλάρενς να αγωνίζεται μέχρι και τους ομίλους. Τυπικά θεωρείται μέλος της κατάκτησης και αυτού του μεταλλίου!

https://www.youtube.com/watch?v=-HKeoa351lE Ζέεντορφ

Η επιστροφή στην Ιταλία!

Η επιστροφή του στο Ιταλικό πρωτάθλημα, αυτή τη φορά με τα χρώματα της Ίντερ, είχε παρόμοια «γεύση» με την εμπειρία στη Σαμπντόρια. Γλυκόπικρη. Ο λόγος ήταν ότι δεν κατέκτησε τίποτα με τα χρώματα της Ίντερ παρά την παρουσία σε έναν τελικό κυπέλλου απέναντι στη Λάτσιο. Η καλύτερη στιγμή του ήταν τα δύο απίστευτα τέρματα που πέτυχε απέναντι στη Γιουβέντους στο τελικό 2-2. Έπειτα από 2 σεζόν, 64 συμμετοχές και 8 τέρματα αποχωρεί από την Ίντερ για να εισέλθει στην άμεση ανταγωνιστή Μίλαν. Οι δύο ομάδες πραγματοποίησαν ανταλλαγή με τον Φραντσέσκο Κόκο να πηγαίνει στην Ίντερ.

Η «βασίλισσα» της καρδιάς του!

Η ομάδα που αντιμετώπισε ορισμένα χρόνια νωρίτερα, έμελλε να αποτελέσει και τον κορυφαίο σταθμό στην καριέρα του. Αφού σπατάλησε 23 εκ. ευρώ και μια παραχώρηση ποδοσφαιριστή. Στη Μίλαν ο Zέεντορφ, έδιωξε το «ξιόρκι» από πάνω του. Την πρώτη του κιόλας σεζόν κατέκτησε το κύπελλο Ιταλίας. Κατάκτηση έπειτα από 26 χρόνια για τους «ροσονέρι». Την ίδια όμως περίοδο η Μίλαν έφτασε και μέχρι τον τελικό του Uefa Champions League απέναντι στην Γιουβέντους. Ο Κλάρενς έχασε το πέναλτι, αλλά η Μίλαν κέρδισε στα πέναλτι! Ο Ζέεντορφ πλέον είχε 3 (+1) ευρωπαϊκές κατακτήσεις με ισάριθμες διαφορετικές ομάδες.

Την σεζόν 2003-04 η Μίλαν θα κατακτήσει το πρωτάθλημα με τον Ζέεντορφ βασικό πρωταγωνιστή. Εκείνη την σεζόν σημείωσε 29 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με 3 τέρματα και 7 ασίστ. Κατέκτησε επίσης και το Uefa Super Cup απέναντι στην Πόρτο.

Ο «καταραμένος» τελικός!

Την σεζόν 2004-05 η Μίλαν θα ξαναφτάσει στον τελικό του Uefa Champions League, αυτή την φορά αποκλείοντας τις Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, Ίντερ και Αϊντχόφεν αντίστοιχα. Στον «χιτσκοκικό» τελικό της Κωνσταντινούπολης, η Μίλαν παρ’ ότι προηγήθηκε με 3-0, οδηγήθηκε στην παράταση και έχασε στα πέναλτι. Η Μίλαν κατέληξε δεύτερη στο πρωτάθλημα, αλλά λόγω του σκανδάλου στημένων παιχνιδιών το κατέκτησε έναντι της Γιουβέντους.

Την επόμενη σεζόν «έσπασε» όλα τα κοντέρ σημειώνοντας 49 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με 6 τέρματα και 8 ασίστ. Η Μίλαν όμως αποκλείστηκε από την Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά του Uefa Champions League (σε δύο σκληροτράχηλες αναμετρήσεις) ενώ στο πρωτάθλημα κατέληξε 3η.

Ακόμη μια φορά κατακτώντας την κορυφή!

Η σεζόν 2006-07 είναι -ίσως- η πιο ένδοξη στην καριέρα του Ζέεντορφ. Αυτό προκύπτει από τις συνολικά 51 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με σχεδόν ποδοσφαιρικό «double-double», 10 τέρματα και 9 ασίστ. Η Μίλαν εκείνη την σεζόν αποκλείοντας ξανά τη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ και στη συνέχεια τη Μπάγερν Μονάχου, βρέθηκε στον τελικό του Uefa Champions League της Αθήνας και του Ολυμπιακού Σταδίου. Εκεί πήρε εκδίκηση για τον τελικό της Κωνσταντινούπολης απέναντι στη Λίβερπουλ (2-1). Ο Κλάρενς δικαιωματικά ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος μέσος του Uefa Champions League για εκείνη την σεζόν. Ζέεντορφ

Ζέεντορφ

Την επόμενη σεζόν η Μίλαν κατέκτησε το Σούπερ Καπ, αλλά δεν κατάφερε κάτι περισσότερο. Ο Κλάρενς σημείωσε 42 συμμετοχές με 10 τέρματα και 7 ασίστ.

Το τρίδυμο Ζέεντορφ, Πίρλο και Γκατούζο, θεωρείτο ένα από τα καλύτερα στην ευρώπη. Όμως, οι επόμενες δυο σεζόν δεν περιείχαν κάτι ιδιαίτερο για τους «ροσονέρι». Παρά ταύτα ο Ζέεντορφ σημείωσε 78 συμμετοχές 12 τέρματα και 13 ασίστ.

Ο τελευταίος τίτλος και τέλος μιας «γενιάς»!

Η σεζόν 2010-11, αποτέλεσε την τελευταία σημαντική στιγμή για τον Σέεντορφ, ίσως και για την Μίλαν των τεραστίων προβλημάτων τα τελευταία χρόνια. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος έπειτα από 6 άγονα χρόνια ήταν καίρια για το «πρεστίζ» του συλλόγου. Ο Ζέεντορφ, σημείωσε 30 συμμετοχές με 4 τέρματα και 6 ασίστ στο Ιταλικό πρωτάθλημα. Ζέεντορφ

Η επόμενη σεζόν, σήμανε και τέλος μιας γενιάς ταλαντούχων και ηγετικών ποδοσφαιρικών χαρακτηστικών για την Μίλαν. Ζέεντορφ στο τέλος της σεζόν αποχώρησε για την Βραζιλία και τη Μποταφόγκο. Ο Κλάρενς αποχώρησε από τους «ροσονέρι» με 432 συμμετοχές, 62 τέρματα και 73 ασίστ. Σαφώς και εισήχθη στην λίστα των «Hall of Fame»  για την Μίλαν, όπως και σε αυτή του Πελέ για τους 100 κορυφαίους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές του πλανήτη. Οι δηλώσεις του, ηλεκτρισμένες συναισθηματικά «Μετά από δέκα πανέμορφα χρόνια… αφήνω πίσω μου μια οικογένεια». Πράγματι με τόσα επιτεύγματα ήταν κάτι περισσότερο από δουλειά για τον Κλάρενς.

Ζέεντορφ: Ιδανικό τέλος στην Βραζιλία!

Στην Βραζιλία και την Μποταφόγκο, σημείωσε 59 συμμετοχές 17 τέρματα και 14 ασίστ. Μέσα σε δύο χρόνια κατέκτησε το «Campeonato Carioca» και το «Taça Guanabara».

Σε ηλικία 37 ετών αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο με σκόπο να ασχοληθεί με την προπονητική… και κατευθείαν ξεκίνησε από την Μίλαν! Ζέεντορφ

Άφησε το «στίγμα» του στην Εθνική του ομάδα Ζέεντορφ!

Ο Ζέεντορφ έχει αγωνιστεί 87 φορές με το εθνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ολλανδίας, σκοράροντας 11 τέρματα και μοιράζοντας 4 ασίστ. Ο Κλάρενς συμμετείχε σε 3 διοργανώσεις Euro (1996,2000,2004), αλλά μόλις σε δύο από αυτές κατάφερε να φτάσει με την Ολλανδία μέχρι τα ημιτελικά. Όσον αφορά το Παγκόσμιο Κύπελλο μετρά 4 συμμετοχές (1998), αλλά η Ολλανδία και πάλι αποκλείστηκε στα ημιτελικά, κατακτώντας τελικά την 4η θέση. Ο Ζέεντορφ δεν έχει πετύχει κανένα τέρμα σε τελική φάση διοργανώσεων. Ζέεντορφ

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ