Ευρώπη

Liga Nos: Αποφασίστηκε η επανέναρξή της

Στην Πορτογαλία αποφάσισαν την επανέναρξη της Liga Nos στο πλαίσιο της αποκλιμάκωσης των μέτρων και της επαναφοράς στη μερική κανονικότητα.

Η Liga Nos ή αλλιώς το πρωτάθλημα Πορτογαλίας θα ξεκινήσει ξανά στις 4 του Ιούνη, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας. Η λίγκα ενημέρωσε τον κόσμο ότι τα παιχνίδια θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών. Όλα τα στάδια θα ελεγχθούν και οι παίκτες θα κάνουν το διαγνωστικό τεστ κορονοϊού για λόγους ασφάλειας και αποφυγής μετάδοσης του ιού. Η Liga Nos θα συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε. Στην 25η αγωνιστική δηλαδή. Με ανακοίνωσή της, η πρωταθλήτρια αρχή ευχήθηκε ο τρόπος που θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα να αποτελέσει μοντέλο επαναλειτουργίας και άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων.

Ας σημειωθεί ότι στην Πορτογαλία η υπόθεση τίτλου δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα. Ειδικότερα, με 10 αγωνιστικές να απομένουν η Πόρτο είναι πρώτη με 60 βαθμούς. Οι “δράκοι”, όμως, νιώθουν την καυτή ανάσα της Μπενφίκα, η οποία βρίσκεται 1 βαθμό πίσω της. Από εκεί και πέρα στις θέσεις που οδηγούν στο Γιουρόπα Λιγκ βρίσκονται η Μπράγκα (3η θέση) και η Σπόρτινγκ Λισαβόνας (4η θέση) με 46 και 42 βαθμούς αντίστοιχα.

Επιστρέφει το πρωτάθλημα και στην Αυστρία

Μία ακόμη χώρα η οποία αποφάσισε επιστροφή στην ποδοσφαιρική δράση είναι η Αυστρία. Η κυβέρνηση της χώρας έδωσε την επίσημη έγκρισή της στη διοργανώτρια αρχή της Bundesliga, αλλά και στην ομοσπονδία. Έτσι, στις 2 Ιουνίου θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα!

«Πράσινο φως, κι επιστροφή στη δράση! Η Κυβέρνηση, η ÖFB συμφώνησαν στους βασικούς όρους για τη συνέχιση των αγώνων της Bundesliga», Αυτό ήταν το μήνυμα της ομοσπονδίας στο twitter. Την ίδια ώρα οι παράγοντες του αυστριακού ποδοσφαίρου αναφέρθηκαν στην ανάγκη που υπάρχει για την άμεση επανέναρξη των διοργανώσεων.

«Εάν δεν ξεκινήσουμε τώρα, τότε το ποδοσφαιρικό τοπίο στην Αυστρία θα είναι μη αναγνωρίσιμο σε ένα χρόνο» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ