Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ρέντναπ: «Σε άλλο επίπεδο από τον Καντονά ο Ανρί»

Οι δύο Γάλλοι ποδοσφαιριστές ήταν σημεία αναφοράς στις ομάδες τους, ωστόσο ο Χάρι Ρέντναπ δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στον «Τιτί»

Στη σύγχρονη ιστορία του Αγγλικού ποδοσφαίρου και την περίοδο της Πρέμιερ Λιγκ, Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχαν αμφότερες τις περιόδους κυριαρχίας τους. Η πρώτη στις αρχές του νέου αιώνα και η δεύτερης στις αρχές της δεκαετίας του 90′. Κοινό σημείο των δύο ομάδων η ύπαρξη μιας ηγετικής μορφής μπροστά από το αντίπαλο τέρμα.

Από τη μια οι «κανονιέρηδες» είχαν τον Τιερί Ανρί, ενώ η ομάδα του Μάντσετερ είχε επίσης έναν Γάλλο, τον Ερίκ Καντόνα. Πλέον και οι δύο θεωρούνται θρύλοι της Πρέμιερ Λιγκ, ενώ οι συγκρίσεις των δύο είναι συχνό φαινόμενο. Ωστόσο ο Άγγλος προπονητής, Χάρι Ρέντναπ θεωρεί πως δεν τίθεται θέμα σύγκρισης, καθώς θεωρεί πως ο γκολτζής της Άρσεναλ «βρίσκεται σε άλλη κατηγορία» από τον Καντονά, όπως ανέφερε στο «Skysports».

«Μέρος του μύθου του ο χαρακτήρας του»

«Ο Ερίκ είχε τις σπουδαίες στιγμές του στην Πρέμιερ, ήταν διαφορετικός. Ωστόσο όλα αυτά προέρχονταν και από τις φήμες που είχαν δημιουργηθεί, αλλά και τον μυστήριο χαρακτήρα του. Ήταν εξαιρετικός, αλλά αν κάνεις σύγκριση με κάποιον σαν τον Ανρί, νομίζω βρίσκεται σε άλλη κατηγορία».

Στη συνέχεια όμως ο Άγγλος τεχνικός αναφέρθηκε στον αντίκτυπο που είχε ο Γάλλος στη Γιουνάιτεντ μέσα σε μόλις 4 χρόνια: «Η επιρροή που είχε όμως στους οπαδούς της ομάδας ήταν τεράστια, καθώς μετά από τόσα χρόνια αυτοί ακόμη τραγουδούν το όνομά του. Αυτό είναι ενδεικτικό του πόσο πολύ τον αγαπούν στην ομάδα».

Ο Καντονά κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Μάντσεστερ κατέκτησε 4 πρωταθλήματα και 2 FA Cup, ενώ ο συμπατριώτης του στους «κανονιέρηδες» 2 πρωταθλήματα και 2 FA Cup.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ