Τότεναμ

Ρόουζ: “Δε δίνω δεκάρα για το ηθικό της χώρας”

O αριστερός μπακ της Νιουκάστλ, Ντάνι Ρόουζ, σχολίασε με αρνητικό τρόπο το σκεπτικό πίσω από την απόφαση της κυβέρνησης να συνεχιστεί η Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Ντάνι Ρόουζ αποτελεί έναν από τους παίκτες της Πρέμιερ Λιγκ που είναι αντίθετοι με την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος. Ειδικότερα, η πανδημία έχει χτυπήσει τη Μ. Βρετανία όσο λίγες χώρες, με τους θανάτους από το νέο κορονοϊό να ξεπερνούν τις 32 χιλιάδες. Παρ΄όλα αυτά, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επιθυμεί την επανέναρξη της Πρέμιερ Λιγκ για να τονώσει το ηθικό του κόσμου. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι στην Αγγλία λατρεύουν το ποδόσφαιρο.

Ο Ρόουζ, πάντως, μέσω του instagram φρόντισε να τονίσει πόσο αντίθετος είναι με τη συγκεκριμένη απόφαση.

“Η κυβέρνηση λέει ότι επιστρέφουμε το ποδόσφαιρο στον κόσμο για να τονώσουμε το ηθικό του. Δε δίνω δεκάρα για το ηθικό της χώρας. Ανθρώπινες ζωές κινδυνεύουν. Η επιστροφή του ποδοσφαίρου δε θα έπρεπε να υπάρχει σαν ενδεχόμενο μέχρι να πέσει πάρα πολύ ο αριθμός των κρουσμάτων. Θα εξεταστώ την Παρασκευή, οπότε θα πρέπει να περιμένω να δω τα αποτελέσματα. Δεν άκουσα καν την ανακοίνωση που έλεγε ότι δε θα παιχτεί ποδόσφαιρο μέχρι της 1 Ιούνη νομίζω. Δε δίνω σημασία σε αυτά. Είμαι λυπημένος γιατί άνθρωποι αρρωσταίνουν. Το ποδόσφαιρο θα έπρεπε να ήταν από τα τελευταία πράγματα που θα λυθούν”.

Το σχέδιο επανεκκίνησης

Ολοένα και πιο κοντά στην επανέναρξή της είναι η Πρέμιερ Λιγκ. Οι ιθύνοντες των ομάδων έχουν συμφωνήσει προ πολλού ότι θέλουν να επανέλθουν στην αγωνιστική δράση και πλέον το “πράσινο φως” δίνει και η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της ανέφερε ότι δε θα παιχτεί ποδόσφαιρο μέχρι την 1η του Ιούνη.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν τα Μέσα στο “Νησί” , υπάρχουν συζητήσεις όλων των εμπλεκομένων για να ξεκινήσουν οι αγώνες από τον ερχόμενο μήνα. Το αρχικό πλάνο κάνει λόγο για 12 Ιουνίου, αλλά ασφαλώς θα εξετάζονται καθημερινά οι υπάρχουσες συνθήκες. Υπάρχει, μάλιστα, η πιθανότητα διεξαγωγής αγώνων σε ουδέτερες έδρες για να μη συνωστίζεται ο κόσμος σε γήπεδα που βρίσκονται σε πυκνοκατοικημένες περιοχές. Ωστόσο, σε αυτό το ενδεχόμενο εναντιώνονται οι ομάδες που βρίσκονται κοντά στις θέσεις του υποβιβασμού, όπως η Μπράιτον και η Γουότφορντ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ