ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μπαρτσελόνα: Στέλνει στην έξοδο τον Αραούχο με… τρόπο
Πήρε ανάποδες ο Μαρινάκης και μηνύει τον Γκάρι Νέβιλ
Βγαίνει από τη «ναφθαλίνη» ο Ντε Χέα και επιστρέφει στη La Liga
Μετά τον Κλοπ… το χάος – Θλίψη με τον προπονητή που κυνηγά η Λίβερπουλ
Η Ίντερ πάει για… δυναστεία – Οι δύο παιχταράδες που έχει κλείσει για του χρόνου
Επιβραβεύει με τον καλύτερο τρόπο τον Λούκας Βάσκεθ η «Βασίλισσα»
Σήκωσε το Scudetto ο Μάρκους Τουράμ – Η αφιέρωση στον Τιερί Ανρί (vid)
Ο Ρούμπεν Αμορίμ ταξίδεψε στο Νησί αλλά όχι για τη Λίβερπουλ
Λούκας Βάσκεθ: Ο «ελβετικός σουγιάς» της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ίντερ: Έξαλλα πανηγύρια από τους Πρωταθλητές μέσα στο Σαν Σίρο! (vids)
Η Ίντερ πανηγύρισε το Πρωτάθλημα μέσα στην έδρα της Μίλαν! (vids)
Μίλαν – Ίντερ: Ο Τουράμ «τελειώνει» τη Μίλαν και το Πρωτάθλημα! (vid)
Τέλος η σεζόν για τον αστέρα της Μπάγερν – Χάνει και το EURO 2024!
Γκολ τίτλου για την Ίντερ, με τον Ατσέρμπι να «καρφώνει» τη Μίλαν! (vid)
Αστεράτη Μπολόνια, ξέρανε τη Ρόμα μες στο «Ολίμπικο»!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπάγερν Μονάχου

Με Σανέ η επίθεση της Μπάγερν γίνεται ασταμάτητη!

Ο Λερόι Σανέ είναι εδώ και καιρό ο νούμερο ένα μεταγραφικός στόχος της Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί είναι έτοιμοι για μια μεταγραφή που τους αλλάζει επίπεδο.

Με Σανέ η επίθεση της Μπάγερν γίνεται ασταμάτητη!

Εδώ και μερικά χρόνια η Μπάγερν Μονάχου βρίσκεται σε μια δύσκολη μεταβατική φάση. Η σταδιακή αντικατάσταση μιας φουρνιάς παικτών που έφερε πολλές επιτυχίες στο κλαμπ δεν είναι απλή υπόθεση. Σβαινστάιγκερ, Λάμ, Ρόμπεν, Ριμπερί ήταν επί χρόνια στυλοβάτες της ομάδας. Στη νέα εποχή η Μπάγερν προσπαθεί να δημιουργήσει νέες σταθερές στις οποίες θα βασίσει τις επιτυχίες του μέλλοντος. Ο Σανέ μπορεί να εξελιχθεί σε μια πολύ σημαντική φιγούρα για το παρόν και το μέλλον του κλαμπ. Ο 24χρονος Γερμανός είναι ένα από τα καλύτερα εξτρέμ στον κόσμο και στην Μπάγερν μπορεί να γίνει ο απόλυτος πρωταγωνιστής που δεν είναι στη Σίτι. Το φλερτ μεταξύ των δύο κρατάει από το προηγούμενο καλοκαίρι. Μάλιστα βρέθηκαν πολύ κοντά σε «γάμο» όμως ο σοβαρός τραυματισμός του Σανέ άλλαξε τα δεδομένα. Φέτος η Μπάγερν έχει επανέλθει δυναμικά και φαίνεται να είναι κοντά στη μεταγραφή. Μια μεταγραφής που αν τελικά πραγματοποιηθεί καθιστά την επιθετική γραμμή της Μπάγερν… παντοδύναμη!

Ακριβώς αυτός που θέλει

Η μεταγραφή Σανέ μοιάζει κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της Μπάγερν. Παίκτης κορυφαίας κλάσης, Γερμανός, σε εξαιρετική ηλικία και σε μια θέση που η ομάδα έχει ανάγκη. Ναι ήρθε ο καιρός να αποδεχτούν στο Μόναχο ότι το πείραμα Κομάν απέτυχε. Σαφώς και ο Γάλλος είναι ένας εξαιρετικός παίκτης όχι όμως αρκετός για να αποτελέσει αναντικατάστατο πυλώνα σε μια ομάδα επιπέδου Μπάγερν.

Η αστάθεια στις εμφανίσεις του και κυρίως η ευπάθεια του στους τραυματισμούς δεν έχουν επιτρέψει στον Κομάν να βρει ρυθμό και να είναι σταθερά παίκτης διαφοράς. Σαφώς και υπάρχει χώρος στο ρόστερ για αυτόν δεν είναι όμως ο παίκτης που μπορείς να βασιστείς πάνω του. Μπάγερν Γκνάμπρι Κομάν

Αντίθετα στο άλλο άκρο της επίθεσης ο Σερζ Γκνάμπρι είναι ακριβώς αυτό! Ο 25χρονος Γερμανός εξελίχθηκε στην απόλυτη αποκάλυψη της περσινής σεζόν. Φέτος συνέχισε ακριβώς στους ίδιους ρυθμούς και πλέον λογίζεται ως ένας από τους καλύτερους ακραίους στον κόσμο! Στο πρόσωπό του η Μπάγερν έχει βρει ακριβώς αυτό που χρειαζόταν. Πίστεψε στον Γκνάμπρι, τον εμπιστεύτηκε και αυτός δεν έχει σταματήσει να τη δικαιώνει.

Στο πρόσωπο του Σανέ τώρα οι Βαυαροί βλέπουν μια ανάλογη περίπτωση. Με τη μόνη διαφορά ότι ο Σανέ δεν έχει τίποτα να αποδείξει. Οι εμφανίσεις του με τη φανέλα της Σίτι δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για την αξία του. Στη Μπάγερν μάλιστα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο Σανέ να εκτοξευτεί!

Βλέπετε στους «Πολίτες» υπάρχουν μπροστά του παίκτες όπως οι Στέρλινγκ και Μπερνάρντο Σίλβα που μπλοκάρουν κάπως το δρόμο του. Στη Μπάγερν τα πράγματα θα είναι αλλιώς. Ο Σανέ προορίζεται όχι απλά για βασικός, αλλά για παίκτης που θα ανεβάσει επίπεδο όλη την ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι μια επιθετική τριάδα αποτελούμενη από τους Σανέ, Λεβαντόφσκι και Γκνάμπρι φαντάζει ικανή για μεγάλα πράγματα.

Ο ορισμός του win win

Μια ενδεχόμενη μετακίνηση του Σανέ στη Μπάγερν θα βρει κερδισμένες και τις δύο πλευρές. Αρχικά η Μπάγερν θα βάλει στη μηχανή της έναν παίκτη ο οποίος μπορεί της προσφέρει πάρα πολλά. Ίσως το γεγονός ότι ο Γερμανός εξτρέμ δεν λογίζεται σαν βασικός στη Σίτι να μας έχει κάνει να υποτιμήσουμε κάπως την αξία του.

Βέβαια σε μια ομάδα με τέτοιο βάθος η έννοια του βασικού και του αναπληρωματικού είναι κάπως σχετική. Ο Σανέ για παράδειγμα που δεν θεωρείται βασικός τις δύο προηγούμενες χρονιές κατέγραψε 45+ συμμετοχές με 14 γκολ και 19 ασίστ και 16 και 18 ασίστ αντίστοιχα! Μιλάμε λοιπόν για έναν παίκτη ο οποίος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια ομάδα όπως η Μάντσεστερ Σίτι με διψήφιο αριθμό σε γκολ και σε ασίστ στις δύο από τις τρεις χρονιές του στην ομάδα.

Αποδεδειγμένα μπορεί να προσφέρει στους Βαυαρούς τόσο στη δημιουργία όσο και στο σκοράρισμα. Η λογική μάλιστα λέει ότι αριθμοί θα ανέβουν, αφού το επίπεδο της Μπουντεσλίγκα δεν είναι ίδιο με αυτό της Πρέμιερ Λιγκ. Ο Γερμανός είναι ένα γνήσιο εξτρέμ που διακρίνεται για την ταχύτητά του. Ο γρήγορος ρυθμός και το ανοιχτό παιχνίδι της Μπουντεσλίγκα ταιριάζουν γάντι στα χαρακτηριστικά του.

Από την άλλη μεριά και η Μπάγερν μπορεί να προσφέρει στον Σανέ ένα περιβάλλον που θα τον βοηθήσει να αλλάξει στάτους σαν παίκτης. Αρχικά του δίνει την ευκαιρία επιστροφής στην πατρίδα του. Για έναν Γερμανό ποδοσφαιριστή τέτοιου επιπέδου η Μπάγερν είναι μονόδρομος αν επιθυμεί τον επαναπατρισμό. Μπάγερν Σανέ

Στο Μονάχο έχουν τη νοοτροπία να στηρίζουν τους παίκτες στους οποίους επενδύουν και να τους κρατάνε για χρόνια. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για έναν γηγενή ποδοσφαιριστή κορυφαίου επιπέδου! Η Μπάγερν βλέπει στο πρόσωπο του Σανέ έναν παίκτη που θα αποσυρθεί με τη φανέλα της. Οι άνθρωποι του κλαμπ έχουν καταλήξει. Αυτός και ο Γκνάμπρι είναι οι διάδοχοι των Ρόμπεν και Ριμπερί.

Σχεδόν μηδενικό ρίσκο

Μέσα σε όλα τα άλλα η συγκεκριμένη μεταγραφή εμπεριέχει σχεδόν μηδενικό ρίσκο. Ο μοναδικός λόγος που χρησιμοποιούμε το σχεδόν έχει να κάνει με τον σοβαρό τραυματισμό που οδήγησε τον Σανέ στο να χάσει ουσιαστικά όλη τη φετινή σεζόν. Βέβαια δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος παίκτης που τραυματίζεται και αναγκάζεται να μείνει εκτός για ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Ο Σανέ χτύπησε τον Αύγουστο στο 13ο λεπτό του τελικού του Σούπερ Καπ κόντρα στη Λίβερπουλ. Στην αρχή οι εκτιμήσεις τον θέλανε εκτός για όλο το χρόνο ωστόσο επέστρεψε στα τέλη Φλεβάρη. Λίγο μετά προέκυψε όλη αυτή η τρέλα με την πανδημία και τα πάντα σταμάτησαν. Προφανώς δεν είχε προλάβει να καταγράψει ακόμη κάποια συμμετοχή προπονούνταν όμως σε κανονικούς ρυθμούς.

Στα 24 του ένας τέτοιος τραυματισμός δύσκολα θα τον επηρεάσει. Ίσως του πάρει λίγο χρόνο στην αρχή της σεζόν για να βρει ρυθμό αλλά μέχρι εκεί. Κατά τα άλλα δεν υπάρχει κανένας άλλος παράγοντας που εμπεριέχει κάποιο ρίσκο. Ο Σανέ έχει αποδείξει από πολύ μικρή ηλικία ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει. Όταν στα 20 του έφευγε από τη Σάλκε με μία μόλις γεμάτη χρονιά για να πάει στη Σίτι όλοι έλεγαν ότι βιάστηκε. Ότι θα ήταν καλύτερο να μείνει στη Γερμανία άλλον έναν χρόνο γιατί με τόσο μικρή εμπειρία θα «καεί» σε ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Καμία σχέση.

Από την πρώτη του χρονιά στην Αγγλία έδειξε ότι όλα αυτά δεν του λένε τίποτα. Κάθε χρόνο παρουσιάζεται και καλύτερος και το ταβάνι του φαίνεται πανύψηλο. Η Σίτι ουσιαστικά αναγκάζεται να τον χάσει αφού εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να του προσφέρει αυτά που θέλει. Η Μπάγερν έχει μπροστά της μια τεράστια ευκαιρία την οποία δεν πρέπει με τίποτα να αφήσει να πάει χαμένη.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ