ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
Γιουνάιτεντ, χάνεις και τους… τέσσερις – Ξεπουλάει όλη την άμυνα!
Επίσημο: Η πρώτη χώρα της Ευρώπης που είπε «ΟΧΙ» στο VAR! (pic)
Μπαρτσελόνα: Φέρνει τον… ξεχασμένο για την μεσαία γραμμή – Μεταγραφή από το Κατάρ!
Ο Ποτσετίνο έβγαλε στην σέντρα τους… ηγέτες – «Σοβαρά, μόνο εγώ φταίω;»
Ράγισε καρδιές ο Φερνάντες: «Πονούσα για έξι μήνες! Ήμουν με ενέσεις και φάρμακα, δεν άντεξα…»
Premier League για τις παραβάσεις της Σίτι: «Ετοιμαστείτε! Θα λυθεί άμεσα…»
Ο Κλοπ διέλυσε το πλάνο της Τσέλσι – Είπε «όχι» και τον κράτησε στο Άνφιλντ!
Μπαρτσελόνα: Ο αρχηγός της αποχωρεί για… μικρομεσαία ομάδα της La Liga!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Η μπάλα στην εξέδρα

Μπουντεσλίγκα: Δείγμα αποφασιστικότητας ή βιασύνης;

Η Μπουντεσλίγκα επιστρέφει στη δράση παρά τις όποιες αντιδράσεις και κάνει το δυσάρεστο πλην αναγκαίο test drive για την επόμενη σεζόν.

Μπουντεσλίγκα: Δείγμα αποφασιστικότητας ή βιασύνης;

Η Μπουντεσλίγκα ανοίγει ξανά τις πόρτες της το προσεχές Σαββατοκύριακο (16-17/5) και όλοι αναρωτιούνται αν πράγματι θα πετύχει το εγχείρημα των υπευθύνων του πρωταθλήματος. Και αυτό γιατί ο κορωνοϊός συνεχίζει να «χτυπά» την Γερμανία, προκαλώντας ανησυχία για τη διεξαγωγή των αγώνων.

Δεν είναι άλλωστε παράλογη η ύπαρξη φόβου και ανησυχίας για το μέλλον του πρωταθλήματος. Τι θα συμβεί αν κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών διαγνωσθεί κάποιος με τον ιό; Θα μπει σε καραντίνα; Θα μπει «λουκέτο» ξανά στη Μπουντεσλίγκα;

The show must go on

Σαφώς και υπάρχουν ερωτηματικά. Θα ήταν παράξενο αν δεν υπήρχαν. Μπορεί να φαντάζει βιαστική η απόφαση της επανέναρξης του πρωταθλήματος αλλά κάποια στιγμή δεν θα έπρεπε να γίνει; Δεν θα έπρεπε να συνεχιστεί η καθημερινότητα όπως πριν; Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό τον ιό μέχρι να βρεθεί ο τρόπος που θα τον αντιμετωπίσουμε.

Δεν μπορούμε να κάτσουμε αιωνίως μέσα στο σπίτι και αν γίνει αυτό δεν θα υπάρχουν πολύ σύντομα δυνατές οικονομίες. Και αυτό ισχύει και για το ποδόσφαιρο. Δεν είναι θέμα απληστίας των ιθυνόντων. Ενδεχομένως το αντιμετωπίζουν πολλοί έτσι αλλά δεν είναι. Η οικονομική ζημιά για το ποδόσφαιρο και τις ομάδες έχει γίνει ήδη και είναι μεγάλη. Δεν υπάρχει κάποιο ενδεχόμενο να την «ισοφαρίσουν». Θα μπορούσαν να στέψουν πρωταθλήτρια την πρωτοπόρο όπως σε άλλα πρωταθλήματα και να λήξουν τη σεζόν για φέτος. Οι παίκτες, των οποίων τα συμβόλαια λήγουν, να αποχωρήσουν, να πραγματοποιηθεί ο σχεδιασμός της επόμενης χρονιάς και να υπάρξει δράση από το φθινόπωρο.

Αλλά τι θα γινόταν τότε αν ο κορωνοϊός ήταν ακόμα εκεί; Αν δεν είχε βρεθεί εμβόλιο ή θεραπεία; Δεν θα έθετε κανείς τότε το ζήτημα της επανέναρξης των αγώνων; Ή μήπως και την επόμενη χρονιά θα έμπαινε «λουκέτο» στο πρωτάθλημα; Η επανέναρξη μπορεί να φαντάζει «ωμή» και βιαστική απόφαση στο βωμό του χρήματος, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι ακριβώς έτσι. Είναι ένα αναγκαίο test drive για να φανεί το κατά πόσο είναι εφικτό να παιχτεί στο εξής ποδόσφαιρο τόσο στη Γερμανία όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Η Γερμανία αποφάσισε να ρισκάρει μεν, αλλά να μην σπρώξει τα ψίχουλα κάτω από το χαλί. Το αν θα της βγει εν τέλει θα το δείξει ο χρόνος.

Που είχαμε μείνει, κυρία Μπουντεσλίγκα;

Πρωτοπόρος της βαθμολογίας παραμένει η Μπάγερν Μονάχου με 55 βαθμούς μόλις στο +4 από τη δεύτερη Ντόρτμουντ και στο +5 από τη Λειψία. Από κοντά ακολουθεί η Γκλάντμπαχ στους 49β. ενώ η Λεβερκούζεν (5η με 47β.) δεν διεκδικεί με αξιώσεις κάτι πέραν ενός εισιτηρίου για το Champions League.

Το ενδιαφέρον όλων, ωστόσο, στρέφεται στο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ μεταξύ Ντόρτμουντ και Σάλκε. Δύσκολο έργο έχουν και οι Λειψία (εντός με Φράιμπουργκ) και η Γκλάντμπαχ (εκτός με Άιντραχτ). Η μοναδική «άνετη» είναι η Μπάγερν που φιλοξενείται στο Βερολίνο από την Ουνιόν.

Σε περίπτωση που στραβοπατήσουν οι Ντόρτμουντ, Λειψία και Γκλάντμπαχ, το «μαξιλαράκι» της Μπάγερν θα πάει στην καλύτερη στο +7. Μία διαφορά που αναμφίβολλα μία ομάδα σαν τη Μπάγερν μπορεί να διατηρήσει στις 8 εναπομείνασες αγωνιστικές.

Το ερωτηματικό βέβαια που πλανάται αφορά αν μη τι άλλο την αγωνιστική κατάσταση των ομάδων. Θα μπορέσουν να αποδώσουν οι παίκτες; Στον απόλυτο βαθμό όχι. Πως θα μπορούσαν, άλλωστε, μετά από τέτοια αποχή; Η ανάκαμψή τους θα είναι άμεση, σίγουρα. Το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι τέτοιο που και αυτό των παικτών είναι ανάλογο. Ωστόσο, μέχρι να γίνει αυτό στην πράξη είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν βαθμολογικές απώλειες. Σε τι βαθμό, είδομεν. Πάντως ενδιαφέρον θα υπάρξει και μάλιστα μεγάλο.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ