Ντόρτμουντ

Προειδοποίηση προς τους φίλους της Ντόρτμουντ: “Μην μαζευτείτε έξω από το γήπεδο”!

Το ντέρμπι μεταξύ Ντόρτμουντ και Σάλκε ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της Μπουντεσλίγκα το Σαββατοκύριακο. Ωστόσο, οι νέες συνθήκες που έχει φέρει ο κορωνοϊός, αναγκάζουν την Πολιτεία να πάρει τα μέτρα της για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα

Η Μπουντεσλίγκα επιστρέφει το Σάββατο μετά από δύο μήνες, ευρισκόμενη όμως σε μια νέα πραγματικότητα. Όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών, λόγω των μέτρων που πρέπει να τηρηθούν για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού.

Μάλιστα, το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει και ένα παραδοσιακό ντέρμπι, μεταξύ Ντόρτμουντ και Σάλκε. Υπό άλλες συνθήκες, το Signal Induna Park θα ήταν κατάμεστο, όπως άλλωστε και σε κάθε παιχνίδι της Ντόρτμουντ.

Ωστόσο, τα πράγματα πλέον θα είναι διαφορετικά. Γνωρίζοντας την τρέλα των φιλάθλων της Ντόρτμουντ για τα παιχνίδια κόντρα στη Σάλκε, ο δήμαρχος της πόλης έσπευσε να προειδοποιήσει τον κόσμο.

“Οι φίλαθλοι οφείλουν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τους γύρω τους. Δεν πρέπει να μαζευτούν όλοι μαζί για να δουν το ντέρμπι. Δεν επιτρέπεται να πάνε στο γήπεδο, ούτε μέσα ούτε έξω από αυτό. Signal Iduna Park, home of Borussia Dortmund

Υπάρχει ακόμα απαγόρευση των συναθροίσεων στο κέντρο της πόλης. Αυτές τις στιγμές, όλοι πρέπει να σεβαστούμε τους κανόνες. Οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολο, όμως όλοι πρέπει να τηρούμε τις αποστάσεις. Οπότε, είναι καλύτερο ο κόσμος να μείνει σπίτι και να παρακολουθήσει το ντέρμπι από την τηλεόραση. Κανένας δεν πρέπει να πάει στο γήπεδο”.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος της Αστυνομίας

“Οι φίλοι του ποδοσφαίρου πρέπει να αποδείξουν ότι η επανεκκίνηση του πρωταθλήματος δεν ήταν ένα λάθος. Όλοι πρέπει να σεβαστούν τους κανόνες και να μην μαζευτούν για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι. Η αστυνομία θα κάνει ότι χρειαστεί για να αποτρέψει φαινόμενα τέτοιου είδους.

Αυτή τη φορά ο στόχος δεν είναι μόνο η αποφυγή συγκρούσεων μεταξύ των φιλάθλων. Πρέπει επίσης να αποτρέψουμε την μετάδοση του κορωνοϊού μεταξύ των πολιτών”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ