ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της πει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
Τονάλι, διαλύεται η καριέρα σου – Νέα κατηγορία για παράνομο στοιχηματισμό (pic)
Η Μπαρτσελόνα είναι κοντά στο να πάρει… τσάμπα τον «εγκέφαλο» της Άρσεναλ!
Οριστική απόφαση – «Ακύρωσε» την Μπάγερν και θέλει μόνο Ρεάλ!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα έχει βρει ποιοι επιθετικοί τον ενδιαφέρουν από τώρα!
Μπαρτσελόνα, τον έδιωξες σαν άχρηστο – Τώρα γίνεται μάχη για την απόκτηση του!
Μπαρτσελόνα: Γιαμάλ… η εκτόξευση – Τα δύο στοιχεία που δείχνουν την εξέλιξη του!
Ποτσετίνο: «Είναι τέρμα λυπημένος! Δώσαμε τόσα χρήματα και έπαιξε μόλις 30’»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Retro Stories

Η μέρα που ο Ζιζού «ζωγράφισε» το τέλειο έργο τέχνης (vid)

Μπορεί να πέρασαν 18 χρόνια από το έργο τέχνης του Ζιζού κόντρα στη Λεβερκούζεν, αλλά η ομορφιά του υπέροχου βολέ του μεγαλώνει σαν το παλιό καλό κρασί

Η μέρα που ο Ζιζού «ζωγράφισε» το τέλειο έργο τέχνης (vid)

Νέους τρόπους να μας αφήνει με το στόμα ανοικτό έβρισκε πάντοτε ο Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος κυριολεκτικά είχε ένα από τα πιο πλήρη ποδοσφαιρικά «ρεπερτόρια» που έχει δει ο πλανήτης. Ο Γάλλος από το ξεκίνημα της καριέρας του έβρισκε έναν νέο τρόπο να εκπλήξει τόσο το κοινό, όσο και τον εκάστοτε αντίπαλο που δεν έβλεπε σχεδόν ποτέ την επόμενη κίνηση του «Ζιζιού».

Ωστόσο, όσο απρόβλεπτος και αν ήταν ποδοσφαιρικά ο Ζιντάν, πιστεύουμε πως ακόμη και ο ίδιος δεν περίμενε ποτέ να πετύχει αυτό που έκανε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στις 15 Μαΐου 2002. Η Λεβερκούζεν αποδεικνυόταν «πολύ σκληρή για να πεθάνει» και είχε βάλει δύσκολα στη Ρεάλ. Αν και οι «γκαλάκτικος» είχαν προηγηθεί νωρίς με τον Ραούλ (8′), ο Λούσιο ισοφάρισε γρήγορα (13′) και η πίεση ήταν κυρίως στην μεριά των Μαδριλένων.

Το «σκουπίδι» που μετατράπηκε σε θησαυρός

Στιγμές πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Ρομπέρτο Κάρλος ανέβηκε από την αριστερή πτέρυγα και υπό την πίεση του Ζολτάν Σεμπεσκέν έβγαλε μια σέντρα προς την κορυφή της αντίπαλης μεγάλης περιοχής. Η μπάλα πήρε πολύ περίεργη τροχιά, ενώ είχε σηκωθεί πολλά μέτρα από το έδαφος. Με την μπάλα να κατεβαίνει προς το μέρος του Ζιντάν, ο Γάλλος δεν χρειάστηκε να το πολυσκεφτεί. Κάθε άλλος κοινός… θνητός θα προσπαθούσε να κάνει το κοντρόλ, το οποίο πιθανότατα θα κατέληγε σε αποτυχία λόγω της δύναμης με την οποία κατέβαινε η μπάλα.

Όμως ο «Ζιζού» δεν είναι ο κοινός θνητός. Κάθε άλλο. Παρότι η μπάλα ερχόταν από την αδύναμη πλευρά του, ο Γάλλος εξαπέλυσε ένα τρομακτικό βολέ με το αριστερό πόδι, «καρφώνοντας» τον Μπουτ με τους θεατές του «Χάμπνεν Παρκ» να μην πιστεύουν αυτό που μαρτύρησαν.

Λένε πως μερικές εικόνες δεν μπορείς να τις ακούσεις. Με εξαίρεση αυτή.

Αυτό το «έργο τέχνης» αποδείχθηκε το ωραιότερο «καρφί» που θα δεχόταν στο «φέρετρο» της η σπουδαία ομάδα της Λεβερκούζεν, η οποία είδε τα πάντα να χάνονται μέσα σε λίγες μέρες. Ακόμα και σήμερα, παρότι πολλοί προσπάθησαν να το μιμηθούν, το «παστέλι» του Ζιντάν απέναντι στις «ασπιρίνες» παραμένει αξεπέραστο.

Λαμβάνοντας υπόψιν τη δυσκολία της προσπάθειας, την κρισιμότητα του αγώνα, το σκορ, την ομορφιά και φυσικά το τελικό αποτέλεσμα, το τρομερό γκολ του «Ζιζού» παραμένει και θα παραμένει για πολλά χρόνια ακόμα το κορυφαίο τέρμα στην ιστορία των τελικών του Τσάμπιονς Λιγκ.

(σ.σ) Η όπερα του Τουραντό από τον Τζιάκομο Πουτσίνι που συνοδεύει το σπουδαίο «έργο τέχνης» του Ζιντάν στο επίσημο κανάλι της Ρεάλ Μαδρίτης στο Youtube, είναι μακράν η καταλληλότερη μουσική επιλογή που μπορούσε να υπάρξει.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ