ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρίχνει… μπουρλότο η Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν αναλαμβάνει την Μπάγερν Μονάχου»
Ο «πυραυλοκίνητος» Γκιρασί ετοιμάζεται για απόβαση στη Μαδρίτη
Guardian: «Η Άρσεναλ αντεπιτίθεται με 180 εκατ. ευρώ για δύο παιχταράδες»
Αξία ανεκτίμητη: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του (pics)
«Άδειασε» την Μπάγερν ο Νάγκελσμαν – Είπε το «ναι» στην Εθνική Γερμανίας
Παρουσιάστηκε η νέα φανέλα – κόσμημα της Εθνικής Ελλάδος (pic)
Λαπόρτα: «Πάμε στη Μαδρίτη για να νικήσουμε τη Ρεάλ»
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν… νιώθει από κούραση – Θέλει να διαλύσει την Μπαρτσελόνα
Μπάγερν Μονάχου: Η UEFA τιμωρεί τους οπαδούς της και η Ρεάλ… χαμογελάει
H πανηγυρική selfie του Μαρινάκη με τα τρία δάχτυλα μέσα στην Πόλη (pic)
Αλλάζει στάση η Μπαρτσελόνα με Αραούχο – Το ποσό που ξετυλίγει τη μεταγραφή
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ευρώπη

Τσεφέριν: “Το 80% των πρωταθλημάτων θα ολοκληρωθούν”

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, εξέφρασε την πίστη του για την ολοκλήρωση των περισσότερων πρωταθλημάτων και σχολίασε το ευρωπαϊκό τοπίο.

Τσεφέριν: “Το 80% των πρωταθλημάτων θα ολοκληρωθούν”

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, τοποθετήθηκε σε μία σειρά από ζητήματα για ποδόσφαιρο μιλώντας στο Bein Sports. Αρχικά, τόνισε τη βεβαιότητά του ότι θα ολοκληρωθεί κανονικά η συντριπτική πλειοψηφία των εθνικών πρωταθλημάτων.

“Έχουμε ένα σχέδιο για να τερματίσουμε την ευρωπαϊκή σεζόν. Νομίζω ότι τα περισσότερα πρωταθλήματα θα τελειώσουν τη σεζόν. Όσοι δεν το κάνουν και είναι επιλογή τους, θα πρέπει να παίξουν στα προκριματικά εάν θέλουν να συμμετάσχουν σε αγώνες UEFA. Πρέπει να περιμένουμε να επιβεβαιώσει η εκτελεστική επιτροπή της UEFA τις ημερομηνίες, αλλά μπορώ να πω ότι η ευρωπαϊκή σεζόν θα ολοκληρωθεί, αν όλα παραμείνουν όπως είναι, τον Αύγουστο. Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε την ευρωπαϊκή σεζόν. Τα εθνικά πρωταθλήματα είναι ξεχωριστό πράγμα και θα αποφασίσουν ξεχωριστά πώς θέλουν να προχωρήσουν, αλλά όπως είπα και πριν, νομίζω ότι τουλάχιστον το 80% θα τελειώσει τη σεζόν”.

Για τα προκριματικά που θα αφορούν τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης χρονιάς δήλωσε τα εξής: “Προς το παρόν, το προγραμματισμένο ημερολόγιο φαίνεται να μην επηρεάζεται. Ειδικά αυτό που αφορά τις διοργανώσεις της UEFA. Το ημερολόγιο είναι γεμάτο και δεν έχουμε πολύ χώρο να αλλάξουμε ημερομηνίες. Θεωρώ ότι θα παραμείνει το ίδιο. Για τα εθνικά πρωταθλήματα είναι δύσκολο να μιλήσω. Κάποια λένε ότι θα ξεκινήσουν την επόμενη σεζόν αργότερα και κάποια στην ώρα τους. Για το επόμενο Γιουρόπα και Τσάμπιονς Λιγκ πιστεύουμε ότι δε θα αλλάξουν οι ημερομηνίες που είχαμε προγραμματίσει. Ίσως μία ή δύο αλλαγές αλλά όχι κάτι παραπάνω”.

Το σχόλιο για τη γαλλική διακοπή και το FFP

Μεταξύ άλλων, o Τσεφέριν σχολίασε και την απόφαση της γαλλικής ομοσπονδίας να διακόψει οριστικά το πρωτάθλημα αναδεικνύοντας πρωταθλήτρια Γαλλίας την Παρί και επικυρώνοντας τη βαθμολογία ως έχει

«Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι κακώς ακυρώθηκε η σεζόν τόσο νωρίς. Δεν είναι ιδανικό, γιατί τα πράγματα μπορούν να βελτιωθούν πολύ και όλοι να μπορούν να παίξουν. Εκτός ίσως από λίγα πρωταθλήματα. Αλλά και πάλι στη Γαλλία, είναι κυβερνητική απόφαση, και τι μπορούν να κάνουν οι σύλλογοι, εκτός από το να τη σεβαστούν

Ο πρόεδρος τη UEFA, επιβεβαίωσε, επίσης, την προσαρμογή του Financial Fair Play στα δεδομένα της εποχής: “Η κατάσταση είναι εξωπραγματική και δε θα συμπεριφερθούμε σαν να μη συμβαίνει. Θα προσαρμόσουμε το FFP. Ακόμα δεν έχουμε αποφασίσει πως το θα το διαμορφώσουμε. Είναι σημαντικό να το κάνουμε, γιατί η κατάσταση για τους συλλόγους δεν είναι εύκολη και βρισκόμαστε όλοι στην ίδια μεριά”.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ