ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπάγερν Μονάχου

Ο Μάνουελ Νόιερ είναι η Μπάγερν Μονάχου!

Η ανανέωση του Μάνουελ Νόιερ με τη Μπάγερν μπορεί να πέρασε από μερικά «κύματα» ωστόσο τίποτα δεν θα μπορούσε να χαλάσει μια σχέση… ζωής

Ο Μάνουελ Νόιερ είναι η Μπάγερν Μονάχου!

Ο Νόιερ ήρθε στο Μόναχο το 2011 κι ενώ είχε ήδη δείξει τις ικανότητες του με τη φανέλα της Σάλκε. Στη Μπάγερν ο Γερμανός πέρασε σε άλλο επίπεδο. Για την ακρίβεια δημιούργησε ένα νέο, δικό του επίπεδο. Κυριολεκτικά έφερε επανάσταση σε μια θέση η οποία στο μυαλό των περισσότερων δεν χωρούσε και πολλές… καινοτομίες. Μέχρι το 2017 όταν και τραυματίστηκε σοβαρά ήταν με χαοτική διαφορά ο καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο. Όλα αυτά τα χρόνια ο Νόιερ δέθηκε με τη Μπάγερν. Πανηγύρισε μαζί της τα πάντα, έγινε ο αρχηγός της. Θα ήταν το λιγότερο κρίμα οι δύο τους να μην τα βρουν στην ανανέωση. Οι Βαυαροί ωστόσο είναι ένα κλαμπ που έχει αποδείξει πολλάκις ότι ξέρει να σέβεται τους παίκτες του και ειδικά αυτούς που έχουν προσφέρει τα μέγιστα. Νόιερ και Μπάγερν λοιπόν συνεχίζουν μαζί μέχρι το 2023 και κάπως έτσι αποκαταστάθηκε η τάξη στο ποδοσφαιρικό σύμπαν.

Η σημαία στον ιστό της

Η Μπάγερν Μονάχου είναι ένα κλαμπ πρότυπο ως προς τον τρόπο λειτουργίας του. Οι Γερμανοί αν και είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στον κόσμο αρνούνται πεισματικά να ακολουθήσουν τους ρυθμούς των υπόλοιπων μεγαθηρίων. Δεν ξοδεύουν ακατάσχετα χρήματα δεξιά και αριστερά. Κάνουν μελετημένες κινήσεις και ψαγμένα deal. Χτίζουν τις ομάδες τους σταδιακά και προσεκτικά δείχνοντας εμπιστοσύνη στις επενδύσεις τους.

Σε μια τέτοια κίνηση αγόρασαν το 2011 τον Μάνουελ Νόιερ από τη Σάλκε έναντι μόλις 30 εκατομμυρίων ευρώ! Με αυτά τα χρήματα λοιπόν βρήκαν τον βασικό τους τερματοφύλακα επί -σχεδόν- μια δεκαετία. Το πράγμα γίνεται ακόμη καλύτερο αν σκεφτεί κανείς ότι αυτή ήταν μια μεταγραφή που στην πραγματικότητα είχε μηδενικό ρίσκο. Ο Νόιερ έβγαζε έτσι κι αλλιώς μάτια με τη Σάλκε και ήταν ήδη ο βασικός τερματοφύλακας της εθνικής Γερμανίας. Στο Μόναχο ξέρανε ακριβώς ποιον παίρνουν και σε τι θα εξελιχθεί. Νόιερ

Εντάξει ίσως να μην είχαν προβλέψει ότι ο Γερμανός κίπερ θα εφεύρε έναν νέο τρόπο για το πώς παίζεται η θέση αλλά σίγουρα ήξεραν ότι θα έχουν το κεφάλι τους ήσυχο για χρόνια. Όπως και έγινε. Ο Νόιερ εξελίχθηκε σε κομβική φιγούρα για την ομάδα. Ήταν καθοριστικός για όλες τις μεγάλες επιτυχίες του κλαμπ αυτά τα χρόνια. Μαζί κατακτήσανε εφτά σερί Πρωταθλήματα, τέσσερα Κύπελλα και φυσικά το Τσάμπιονς Λιγκ του 2013.

Από το 2017 μάλιστα όταν και ο εμβληματικός Φίλιπ Λαμ αποσύρθηκε από την ενεργό δράση πήρε το περιβραχιόνιο των Βαυαρών. Ο σοβαρός τραυματισμός στο μετατάρσιο τον ταλαιπώρησε πάρα πολύ. Έμεινε εκτός για περισσότερο από ένα χρόνο, έχασε τον ρυθμό του. Κι αν ο ρυθμός για έναν παίκτη είναι το Α και το Ω φανταστείτε πόσο ισχύει αυτό για τους τερματοφύλακες. Η απόκτηση του Νούμπελ από τη Σάλκε και οι υψηλές απαιτήσεις του Νόιερ για το νέο συμβόλαιο έφεραν κάποια σύννεφα που όμως αποδείχτηκαν προσωρινά. Η σημαία παραμένει κανονικά στον ιστό της. Νόιερ ανανέωση

Ο καλύτερος στον κόσμο (;)

Ο Νόιερ είναι ένας τερματοφύλακας με ακραία αυτοπεποίθηση. Πιστεύει πολύ στις ικανότητες τους και έχει ακόμη το attitude του καλύτερου στον κόσμο. Μπορεί τα τελευταία χρόνια αυτός ο τίτλος να μην του ανήκει όμως από το θρόνο δεν τον έριξε κανείς αγωνιστικά. Η φετινή χρονιά ήταν η πρώτη από τη σεζόν 2016/2017 την οποία ο Γερμανός έβγαλε κανονικά χωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα τραυματισμού.

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω και όπως ξέρετε έτσι κι αλλιώς όλοι η θέση του τερματοφύλακα είναι μια κατεξοχήν θέση ρυθμού. Για αυτό άλλωστε είναι και η θέση με το πιο περιορισμένο rotation. Ο τερματοφύλακας χρειάζεται να παίζει συχνά για να αποκτά ρυθμό και εμπειρία καθώς τα δικά του λάθη κοστίζουν συνήθως πολύ παραπάνω από οποιουδήποτε άλλου παίκτη.

Τόσο η Μπάγερν όσο και ο ίδιος ο Νόιερ θεωρούν ότι εξακολουθεί να είναι ο καλύτερος στον κόσμο και ότι όσο βρίσκει ρυθμό αυτό θα φαίνεται. Δεν μπορούμε να ξέρουμε κατά πόσο αυτό ισχύει όμως σε καμία περίπτωση δεν θα βιαστούμε να το αποκλείσουμε σαν σενάριο. Να θυμίσουμε απλά ότι πριν τον τραυματισμό του Νόιερ το -όχι και τόσο μακρινό 2017- δεν υπήρχε καν συζήτηση για το ποιος είναι ο κορυφαίος. Η μοναδική συζήτηση που υπήρχε είναι για το αν ο Γερμανός ήταν ο καλύτερος όλων των εποχών.

Μάλιστα οι περισσότερες γνώμες έκλειναν στο ότι μάλλον ήταν! Μπορεί μερικοί να το έχουν ξεχάσει αλλά ο Νόιερ δημιούργησε εντελώς νέα δεδομένα για το πώς παίζεται η θέση του τερματοφύλακα. Πέρα από την σταθερότητά του και τις εκπληκτικές του επεμβάσεις ο Γερμανός μας έδειξε πως ένας τερματοφύλακας μπορεί να συμμετάσχει στη δημιουργία του παιχνιδιού. Ήταν ο πρώτος που έπαιζε με τεράστια άνεση αρκετά μέτρα έξω από την ζώνη ασφαλείας της μεγάλης περιοχής και ο πρώτος και ίσως ο μόνος που τελειοποίησε το παιχνίδι με τα πόδια. Η υπεροχή υπήρξε τόσο καθολική που αξίζει το λιγότερο άλλη μια ευκαιρία.

Μόνο να κερδίσει έχει η Μπάγερν

Φυσικά η ανανέωση του Νόιερ σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί στοίχημα για τη Μπάγερν. Ακόμα κι αν ο Γερμανός δεν επανέλθει ποτέ στα προ τραυματισμού στάνταρ του παραμένει ένας top 5 τερματοφύλακας σε όλη την Ευρώπη. Δεν υπήρχε καμία πιθανότητα για την Μπάγερν αν τον έχανε του χρόνου να ξεκίναγε με κάποιον καλύτερο κάτω από τα γκολποστ.

Οι τερματοφύλακες που είναι καλύτεροι από τον Νόιερ αυτή τη στιγμή είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού.  Παίζουν όλοι σε κορυφαία κλαμπ και δεν είναι προς πώληση. Η απόκτηση του Αλεξάντερ Νούμπελ από τη Σάλκε έχει καλές προοπτικές να βγει όχι όμως τόσο άμεσα. Ο 23χρονος Γερμανός είναι καλός ωστόσο από τότε που οριστικοποιήθηκε η συμφωνία κάνει τη μια γκέλα μετά την άλλη. Στη Μπάγερν αυτά δεν επιτρέπονται.

Από τη στιγμή που δεν είναι ακόμη έτοιμος να κάνει τη διαφορά σε αυτό το επίπεδο θα του κάνει αρκετά καλό να δουλέψει για κάποιο καιρό μαζί και στη σκιά -προφανώς- του Νόιερ. Αν ο Νούμπελ χειριστεί την κατάσταση έξυπνα και κυρίως ώριμα μπορεί σε τρία χρόνια να διαδεχτεί τον Νόιερ. Με λίγα λόγια οι Βαυβαροί μπορούν να επωφεληθούν τόσο βραχυπρόθεσμα διατηρώντας έναν top class τερματοφύλακα κάτω από τα δοκάρια τους όσο και μακροπρόθεσμα με τον Νόιερ να αναλαμβάνει έναν ρόλο μέντορα για τον Νούμπελ.

Σε κάθε περίπτωση θα μας ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να φανταστούμε τον Νόιερ με τη φανέλα οποιασδήποτε άλλης ομάδας. Μια σχέση όπως αυτή του Νόιερ με την Μπάγερν είναι από αυτές που δημιουργούν τις πιο όμορφες ποδοσφαιρικές ιστορίες. Η απόλυτη ταύτιση παίκτη και ομάδας είναι ιερή και είναι κρίμα να «μουτζουρώνεται». Γιατί ο Μάνουελ Νόιερ και Μπάγερν Μονάχου είναι ένα και το αυτό και έτσι θα μείνουν για πάντα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ