Αγγλία

Αγγλία: Κίνημα ομάδων για επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα!

Σύλλογοι μικρών κατηγοριών του αγγλικού ποδοσφαίρου ζητούν την σταδιακή επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα για λόγους επιβίωσης...

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει φέρει στο προσκήνιο ζήτημα επιβίωσης για πάρα πολλές ποδοσφαιρικές ομάδες σε όλο τον πλανήτη.

Η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη και το δίμηνο (και βάλε) lockdown στο ποδόσφαιρο, μεγαλώνει συνεχώς τα προβλήματα. Οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες μπορεί να μην έχουν θέμα επιβίωσης καθώς διαθέτουν δισεκατομμύρια ή εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο και για τους «μικρούς».

Ήδη οι σύλλογοι της 3ης και 4ης κατηγορίας (League 1 και League 2) του αγγλικού ποδοσφαίρου, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά την απουσία του κόσμου από τα γήπεδα. Σημειώνουν πως τα εισιτήρια είναι το σημαντικότερο έσοδό τους και χωρίς αυτό δεν θα καταφέρουν να επιζήσουν για μεγάλο διάστημα ακόμη.

H εφημερίδα Sun αναφέρει ότι η League One και η League Two έχουν απευθυνθεί στο υπουργείου Αθλητισμού και πιέζουν για να υπάρξει ένα πλάνο επιστροφής του κόσμου στα γήπεδα. Στην εξίσωση αναμένεται να προστεθεί σύντομα η Champioship, αφού και εκεί είναι ορατό το πρόβλημα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα λοιπόν, οι τρεις προαναφερθείσες κατηγορίες επεξεργάζονται ένα πλάνο με σταδιακό άνοιγμα των θυρών, αρχής γενομένης σε ποσοστό 25% της χωρητικότητας κάθε γηπέδου. Όσο για την Premier League, προς το παρόν δεν μετέχει στις συζητήσεις αλλά παρακολουθεί το ζήτημα στενά και δεν αποκλείεται στο μέλλον να πάρει και εκείνη θέση…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ