ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ευρώπη

Απίστευτο: Οι οπαδοί της Άαρχους θα μπαίνουν στο γήπεδο… ψηφιακά!

Έστω και με αυτόν τον πρωτόγνωρο τρόπο, οι οπαδοί της Άαρχους θα μπορούν να βλέπουν την αγαπημένη τους ομάδα και να νομίζουν ότι βρίσκονται στο γήπεδο.

Απίστευτο: Οι οπαδοί της Άαρχους θα μπαίνουν στο γήπεδο… ψηφιακά!

Στην εποχή του κορωνοϊού νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα, αλλά δεν είναι έτσι!

Είναι γνωστό ότι για ένα διάστημα (τουλάχιστον για φέτος) δεν πρόκειται να δούμε φιλάθλους στα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Ευρώπης. Υπάρχουν αρκετές ομάδες σε κάποιες χώρες που πιέζουν να γεμίσουν ξανά τα γήπεδα ή τουλάχιστον να γίνει σταδιακά η επιστροφή των οπαδών σε αυτά. Με ποσοστό ανά χωρητικότητα γηπέδου ας πούμε.

Η Άαρχους, μέχρι να γίνει αυτό, έχει βρει μία άλλη άκρως πρωτοποριακή και έξυπνη λύση, για να μπορέσει να έχει την στήριξη των φιλάθλων της μία ώρα αρχύτερα.

Ο δανέζικος σύλλογος ετοιμάζεται να γίνει η πρώτη ομάδα στον κόσμο, που προσαρμόζει τις ανάγκες των φιλάθλων της μετά την πανδημία του κορονοϊού, μετατρέποντας την έδρα της σε ένα «εικονικό γήπεδο», με τους φίλους της να δίνουν το… παρών στις εξέδρες, μέσω της ψηφιακής βίντεο-πλατφόρμας «Zoom». Εικόνες από το μέλλον; Ίσως, αλλά σίγουρα μία ωραία προσωρινή λύση στο μεγάλο πρόβλημα απουσίας κόσμου από τις κερκίδες.

Η Άαρχους, που βρισκόταν στην 3η θέση του πρωταθλήματος «Superligaen» της Δανίας με 40 βαθμούς (πολύ πιο πίσω από τις Μίντιλαντ και Κοπεγχάγη) όταν αυτό διεκόπη, είχε συλλάβει από τις πρώτες ημέρες του lockdown την ιδέα μίας «ψηφιακής εξέδρας» και πλέον είναι ένα βήμα από το να την εφαρμόσει στους αγώνες της.

Οι Δανοί υποστηρίζουν πως οι οπαδοί της ομάδας θα μπορούν να «εισέρχονται» στην ψηφιακή εξέδρα μέσα από 22 διαφορετικά σημεία του γηπέδου, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και ένα εικονικό τμήμα εκτός γηπέδου, το οποίο θα «συνδέεται» με το «Ceres Park Stadium».

Οι οθόνες στη μέση του σταδίου θα δείχνουν στους οπαδούς κατά τη διάρκεια του αγώνα, με τους ανθρώπους της Άαρχους να υποστηρίζουν πως αυτό θα επιτρέψει στους παίκτες της ομάδας να «βλέπουν και να αισθάνονται την υποστήριξη από τα σαλόνια των φιλάθλων, απευθείας στο γήπεδο».

Οι φίλαθλοι δεν θα χρεώνονται σε πρώτη φάση «εισιτήριο» για να συμμετάσχουν στις «εισόδους» του Zoom και θα συγκεντρώνονται σε μια τηλεδιάσκεψη με άλλους φιλάθλους, για να δημιουργούν αυτή την «ψηφιακή κερκίδα».

«Στο πρώτο παιχνίδι μετά από δύο και πλέον μήνες χωρίς ποδόσφαιρο στη χώρα, οι οπαδοί θα εξακολουθούν να μπορούν να λάβουν μέρος στο παιχνίδι και να απολαύσουν τη συντροφιά μαζί με τους συνοπαδούς τους, παρά το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται να έρθουν στο γήπεδο», ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωσή της η Άαρχους.

Η διοίκηση της ομάδας, τόνισε ακόμη πως θα χρειαστούν μόλις 23 άτομα για την εκτέλεση του σχεδίου, το οποίο όπως υποστηρίζει ο διευθύνων σύμβουλος του δανέζικου συλλόγου, Γιάκομπ Νίλσεν «μπορεί να εμπνεύσει κι άλλους συλλόγους να χρησιμοποιήσουν παρόμοιες μεθόδους».

Η επίσημη πρώτη της «ψηφιακής κερκίδας» θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαΐου, στο εντός έδρας ματς της Άαρχους με την Ράντερς. «Θα είναι ο πρώτος αγώνας για το πρωτάθλημα μετά από πολύ καιρό. Θα το γιορτάσουμε με μια ιστορική ψηφιακή πρωτοβουλία και είμαστε περήφανοι που είμαστε ο πρώτος σύλλογος στον κόσμο που χρησιμοποίησε κάτι τέτοιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίλσεν.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ