Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Γιουνάιτεντ: Ο Κουλιμπαλί είναι το κερασάκι στην τούρτα;

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έβαλε στο στόχαστρο και πάλι τον Κουλιμπαλί και το Sportsking.gr σχολιάζει το ενδεχόμενο μεταγραφής του.

Η Γιουνάιτεντ έβαλε ξανά τον Καλιντού Κουλιμπαλί στη λίστα των μεταγραφών και τα σενάρια που θέλουν τον Σενεγαλέζο να μετακομίζει στο Μάντσεστερ φουντώνουν.

Ο αμυντικός της Νάπολι αποτελεί εδώ και πολύ καιρό στόχο των «κόκκινων διαβόλων» αλλά οι δύο ομάδες δεν τα έβρισκαν στο οικονομικό.

Θα βοηθήσει τη Γιουνάιτεντ ο Κουλιμπαλί;

Σαφώς. Πρόκειται για έναν από τους πιο σταθερούς και βελτιωμένους αμυντικούς της Ευρώπης. Έχει γαλουχηθεί στο κατά κόρον πιο αμυντικό πρωτάθλημα της Ευρώπης και δεν είναι τυχαίο που είναι τόσο περιζήτητος.

Το ζήτημα αποχώρησης του Κουλιμπαλί σταματάει εκεί που ξεκινάει η λογική του Αουρελιο Ντε Λαουρέντις. Ο πρόεδρος της Νάπολι θέλει να πουλάει ακριβά, πολύ ακριβά. Και εκεί χαλάνε όλα. Γιατί πράγματι ζητά από τις ομάδες που θέλουν να τον αποκτήσουν να κάνουν την υπέρβαση.

Η Γιουνάιτεντ φυσικά έχει χρήματα να δώσει. Αλλά το κομμάτι των διαπραγματεύσεων είναι τελείως διαφορετικό. Ο Κουλιμπαλί είναι καλός παίκτης αλλά όχι ο μοναδικός στο είδος του. Αν λοιπόν ο Ντε Λαουρέντις κουράσει τους ιθύνοντες της Γιουνάιτεντ με τα τερτίπια του πολύ πιθανόν να αποσύρουν το ενδιαφέρον τους. Όπως ακριβώς είχαν κάνει και στο παρελθόν.

Ο ρόλος της Λίβερπουλ

Φυσικά, ρόλο στην ανάκαμψη του ενδιαφέροντος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Κουλιμπαλί παίζει και το ενδιαφέρον της Λίβερπουλ. Οι «reds» πρόσφατα μπήκαν στο χορό των μετά γραφικών σεναρίων για τον Κουλιμπαλί και αναμφίβολα τάραξαν τα νερά.

Όχι γιατί μπορούν να δώσουν περισσότερα χρήματα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Φυσικά και η Γιουνάιτεντ έχει μεγαλύτερο «κουμπαρά» από τη Λίβερπουλ. Αυτό που αγχώνει τη Γιουνάιτεντ είναι σε περίπτωση που το οικονομικό καλυφθεί και από τις δύο, το ποια θα διαλέξει ο ίδιος ο Σενεγαλέζος.

Εκεί κατά πάσα πιθανότητα επικρατεί η Λίβερπουλ. Ποιος δεν θέλει να αγωνιστεί εδώ και δύο χρόνια στη Λίβερπουλ; Η ομάδα του Κλοπ φαντάζει αψεγάδιαστη. Δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, παραμένει ακλόνητη και καλώς εχόντων των πραγμάτων, του χρόνου θα είναι σταθερά στη διεκδίκηση και της Premier League και του Champions League.

Εν αντιθέσει με τη Γιουνάιτεντ που φυσικά θα ήταν αφελής κάποιος αν το έλεγε αυτό για εκείνη. Αν μη τι άλλο έχουν γίνει κάποιες εξαιρετικές προσθήκες αλλά ακόμα το επίπεδο της ομάδας δεν είναι για να «χτυπήσει» κάποιο από τα δύο τρόπαια.

Βέβαια, μπορεί ο Κουλιμπαλί να πειστεί να αποτελέσει καίριο παράγοντα στην προσπάθεια της Γιουνάιτεντ για ολική ανασύσταση. Να γίνει ο δικός της «Φαν Ντάικ». Ένας ηγέτης των μετόπισθεν που θα αλλάξει άρδην την αμυντική εικόνα των «διαβόλων» μαζί με τον Χάρι Μαγκουάιρ.  Εκεί, ναι, μπορεί να πατήσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να τον κάνει δικό της.

Και αν μη τι άλλο, αν κερδίσει στο τέλος την κούρσα της απόκτησής του τότε θα μιλάμε για μία εντελώς διαφορετική Γιουνάιτεντ στην αρχή της επόμενης σεζόν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ