ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πρόεδρος La Liga: «Να είναι καλά το VAR! Μόνο έτσι δεν θα υπήρχε γκρίνια…»
Αρτέτα σε Ποτσετίνο: «Σε συμπαθώ πολύ! Έπρεπε να κερδίσεις όλα τα τελευταία ματς…» (vid)
Ακραία απόφαση της Μπαρτσελόνα – Πουλάει τον «ηγέτη» της… αλλά γκρινιάζει!
Μουνιαίν: «Μπιλμπάο, αγάπη μου αποχωρώ» – Αποχωρεί ο ηγέτης μετά από 15 χρόνια (vid)
Ο Ράκιτιτς αποκάλυψε τον… νέο σταθμό του Μόντριτς – «Έλα, σε περιμένω!»
Ο Μπαπέ κάνει εύκολη τη ζωή του Αντσελότι… και του Βινίσιους
Οι τρεις επικρατέστεροι για τη θέση του Πιόλι στον πάγκο της Μίλαν
H Λεβερκούζεν κάνει πλάκα σε όποιον θέλει τον Φλόριαν Βιρτζ
Λέμε για τον Μόντριτς αλλά η πάσα του Χούμελς δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά (vid)
H Γιουνάιτεντ θέλει στόπερ και οι – δύο – επιλογές της βρίσκονται στη Serie A
«Πνίγηκε» στον ανταγωνισμό – Αποχωρεί με μεταγραφή το αστέρι της Ρεάλ
«Γροθιά» στους παίκτες της Τσέλσι το μήνυμα πιτσιρικά στις εξέδρες (pic)
Από τους λίγους ρομαντικούς ο Τιάγκο Σίλβα – Συμφώνησε με την τελευταία του ομάδα
Δεν πίστευε στα μάτια του ο Αρτέτα: Τα έπαθε ΟΛΑ στο δεύτερο γκολ του Μπεν Γουάιτ! (pic)
Ο Ποτσετίνο είπε αλήθειες για την Τσέλσι, μετά την «πεντάρα» από την Άρσεναλ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ντόρτμουντ

Χακίμι και Γκερέιρο απογειώνουν την Ντόρτμουντ

Ασράφ Χακίμι και Ραφαέλ Γκερέιρο είναι όλα τα λεφτά για την Ντόρτμουντ μετά τη διακοπή. Οι δύο ακραίοι μπακ αλλάζουν όλο το παιχνίδι των Βεστφαλών.

Χακίμι και Γκερέιρο απογειώνουν την Ντόρτμουντ

Χακίμι και Γκερέιρο με δύο δικά τους γκολ χάρισαν σπουδαίο διπλό στη Ντόρτμουντ κόντρα στη Βόλφσμπουργκ. Ο Μαροκινός και ο Πορτογάλος στις θέσεις  και με τον τρόπο που τους χρησιμοποιεί ο Φαβρ δίνουν αυτό το κάτι παραπάνω στο παιχνίδι της Μπορούσια. Και οι δύο μαζί έχουν φέτος 16 γκολ και 15 ασίστ προσφέροντας πολύτιμες λύσεις σε κρίσημα σημεία. Σε μια ομάδα που όλα τα φώτα πέφτουν στον Σάντσο και τον Χόλαντ οι δύο μπακ χαφ συνεχίζουν με το πόδι στο γκάζι. Μέχρι στιγμής είναι αυτοί που έχουν πάρει στις πλάτες τους τη Ντόρτμουντ σε αυτή την… περίεργη περίοδο μετά την διακοπή λόγω πανδημίας.

Πιο πολύ χαφ απ’ ότι μπακ

Το μυστικό για την αγωνιστική εκτόξευση του Χακίμι και του Γκερέιρο κρύβεται στον τρόπο που τους χρησιμοποιεί ο Φαβρ και στο τι ζητάει από αυτούς. Αν και μιλάμε για δύο πλάγια μπακ ο Γάλλος τεχνικός τους χρησιμοποιεί περισσότερο σαν χαφ. Σε ένα σύστημα που μόνο η Ντόρτμουντ χρησιμοποιεί στην Ευρώπη ο Μαροκινός και ο Πορτογάλος είναι το δεξί και το αριστερό χαφ αντίστοιχα στο 3-4-2-1 του Φαβρ.

Ξεκινώντας από πιο μπροστά έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν με μεγαλύτερη άνεση τις επιθετικές τους αρετές. Παράλληλα η φύση του μπακ δεν τους αφήνει να ξεχαστούν στην επίθεση και να γίνουν τρύπα στην άμυνα. Κάπως έτσι γίνονται ο πιο σημαντικός παράγοντας ισορροπίας στο σύστημα της Ντόρτμουντ ενώ την ίδια στιγμή είναι και το πιο απρόβλεπτο στοιχείο της!

Έτσι όπως τοποθετείται η τριάδα στην επίθεση δύο παίκτες βρίσκονται πίσω από τον Χόλαντ και όχι δίπλα του στα πλάγια. Η δεξιά και η αριστερή πλευρά της ομάδας είναι ελεύθερες για να της οργώσουν ο Χακίμι και ο Γκερέιρο. Σε ένα ρόλο που παρέχει αρκετές ελευθερίες αλλά και πολλές ευθύνες.

Με τις προωθήσεις των δύο η Ντόρτμουντ βάζει για πλάκα πέντε παίκτες μέσα στην αντίπαλη περιοχή και μάλιστα από όλες τις μεριές του γηπέδου. Όταν η Μπορούσια επιτίθεται είναι ουσιαστικά σαν να παίζει με τέσσερεις μεσοεπιθετικούς, οι οποίοι μπορούν όλοι τόσο να πασάρουν όσο και να σκοράρουν. Η ομάδα του Φαβρ συχνά είναι χάρμα οφθαλμών όταν ανταπτύσσεται.

Το γεγονός ότι έχει μετατρέψει σε σημαντική πηγή σκοραρίσματος τους δύο πλάγιους μπακ της αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Βέβαια για να γίνει αυτό εκτός από την ιδέα χρειάζεται και το κατάλληλο υλικό για την υλοποίησή της.

Το διαμάντι από το Μαρόκο και το πολυεργαλείο από την Πορτογαλία

Ξεκινώντας με τον Χακίμι να αναφέρουμε ότι ο Μαροκινός είναι ένας καταπληκτικός παίκτης παγκόσμιας κλάσης. Δεν υπάρχουν πολλοί στη θέση του δεξιού μπακ που να είναι καλύτεροι από αυτόν. Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς ότι είναι μόλις 21 ετών καταλαβαίνει αμέσως ότι ο Χακίμι θα μας απασχολεί για πολλά χρόνια ακόμα. Η Ντόρτμουντ έχει στα χέρια της ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι.

Παίκτης με απίστευτη ταχύτητα που αγωνίζεται με την ίδια άνεση και στις δύο πλευρές έχοντας απόλυτη ισορροπία τόσο στα αμυντικά όσο και στα επιθετικά του καθήκοντα. Το μόνο πρόβλημα για την Ντόρτμουντ είναι ότι o Χακίμι ανήκει στη Ρεάλ Μαδρίτης. Mετά το διετή δανεισμό του η απόφαση για επιστροφή στο Μπερναμπέου έχει ήδη παρθεί.

Ευτυχώς οι Γερμανοί δεν θα χρειαστεί να έχουν ανάλογες ανησυχίες για τον Ραφαέλ Γκερέιρο. Ο Πορτογάλος που αγοράστηκες έναντι μόλις 12 εκατομμυρίων το 2016 από τη Λοριάν έχει κανονικά συμβόλαιο. Αυτά τα τέσσερα χρόνια στο Βεστφάλεν ο Γκερέιρο έχει αγωνιστεί παντού. Από αριστερό μπακ και αριστερό εξτρέμ μέχρι κεντρικό χαφ και στόπερ.

Ο ορισμός του παίκτη που λατρεύουν οι προπονητές έχει μια λύση για κάθε πρόβλημα. Είναι ξεκάθαρο ωστόσο ότι αποδίδει καλύτερα στην αριστερή πλευρά και ότι εκεί πρέπει να μονιμοποιηθεί. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι φέτος που παίζει αποκλειστικά στα αριστερά κάνει την καλύτερη χρονιά του και έχει μπει στο μεταγραφικό στόχαστρο της Μπαρτσελόνα.

Όπως και να έχει μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν και οι δύο θα βρίσκονται στη Ντόρτμουντ και μαζί θα κάνουν την ύστατη προσπάθεια να εκθρονίσουν τη Μπάγερν Μονάχου.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ