ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Σίτι

Χαρτ: “Δεν αντιπαθώ τον Γκουαρντιόλα”

Ο πρώην τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Σίτι, Τζο Χαρτ, περιέγραψε τον τρόπο που υποδέχτηκε τα νέα της πρόσληψης του Πεπ Γκουαρντιόλα στους "πολίτες".

Χαρτ: “Δεν αντιπαθώ τον Γκουαρντιόλα”

Ο Τζο Χαρτ αποτέλεσε τερματοφύλακας της Σίτι από το 2006 έως το 2018 κατακτώντας μεταξύ άλλων 2 πρωταθλήματα. Στην ουσία, όμως, από την περίοδο που ήρθε ο Γκουαρντιόλα (2016) αποτέλεσε παρελθόν για την ομάδα. Αρχικά, αγωνίστηκε ως δανεικός στην Τορίνο αφήνοντας αρνητικές εντυπώσεις. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στη Γουέστ Χαμ και τώρα υπερασπίζεται την εστία της Μπέρνλι. Στην πραγματικότητα ποτέ δεν επέστρεψε στην καλύτερη φόρμα του μετά την αποχώρηση του από τη Σίτι.

Ο ίδιος, πάντως, μιλώντας στον Guardian ξεκαθάρισε πως δεν κρατάει κακία στον Πεπ που δεν τον ήθελε στην ομάδα.

“Ήμουν αρκετά ανήσυχος όταν έμαθα για τον ερχομό του Γκουαρντιόλα. Πολλοί σημαντικοί άνθρωποι προσπάθησαν να με καθησυχάσουν. Είχα, όμως, ένα συναίσθημα. Επέστρεψα από το EURO του 2016 και μου το κατέστησε σαφές ότι έπρεπε να αλλάξω ομάδα στο μεταγραφικό παράθυρο. Αυτή είναι η ομορφιά του Πεπ. Ότι παίρνει αποφάσεις και εμμένει σε αυτές. Δεν αντιπαθώ τον Γκουαρντιόλα. Τα πάμε καλά και αμφότεροι αγαπάμε το ποδόσφαιρο. Βεβαιώθηκα ότι θα κάναμε ένα διάλογο. Υπερασπίστηκα τον εαυτό μου όταν μιλήσαμε. Άκουσα τι ήθελε να μου πει. Υπήρχε κάτι περισσότερο από το ότι δεν ήμουν τόσο καλός με τη μπάλα στα πόδια ως γκολκίπερ. Συνειδητοποίησα ότι ήθελε να βάλει τη σφραγίδα του στην ομάδα. Είχε μία κατεύθυνση που ήθελε να πάει και δε μπορεί να πει κάποιος ότι δυσκολεύτηκε από τότε”.

Η απόφαση του Πεπ αποδείχτηκε σοφή

Η απόφαση του Γκουαρντιόλα να αντικαταστήσει τον Χαρτ βασιζόταν σε ποδοσφαιρικά κριτήρια. Ειδικότερα, ήθελε κάποιον τερματοφύλακα με καλύτερη ικανότητα χειρισμού της μπάλας όταν την έχει στα πόδια. Αυτό θα βοηθούσε το σχέδιο του για ανάπτυξη του παιχνιδιού από τον γκολκίπερ. Είναι γνωστό άλλωστε ότι στις ομάδες του Πεπ, οι τερματοφύλακες πρέπει να συμμετέχουν στο build up.

Αρχικά, ο παίκτης που έφερε ο Πεπ γι΄αυτή τη θέση δεν το δικαίωσε. Ειδικότερα, ο Κλαούντιο Μπράβο αποχώρησε από τη Μπαρτσελόνα για λογαριασμό της Σίτι. Ωστόσο, η μία γκάφα διαδεχόταν την άλλη. Έτσι, το επόμενο καλοκαίρι αντικαταστάθηκε από τον Έντερσον, ο οποίος έβγαλε ασπροπρόσωπο τον Ισπανό κόουτς. Με τις εμφανίσεις του έχει καθιερωθεί ως ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ