ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπάγερν Μονάχου

Τζόσουα Κίμιχ: Δεν υπάρχει τίποτα που να μη μπορεί να κάνει!

Ο Τζόσουα Κίμιχ έκρινε το Klassiker με μια γκολάρα που θα ζήλευε και ο μεγαλύτερος μπαλαδόρος. Ο χαφ της Μπάγερν είναι ένας από τους πιο πλήρεις παίκτες παγκοσμίως.

Τζόσουα Κίμιχ: Δεν υπάρχει τίποτα που να μη μπορεί να κάνει!

Το μαγικό του Κίμιχ στο χθεσινό ντέρμπι ήταν ακόμη μια απόδειξη για το πόσα διαφορετικά πράγματα μπορεί να κάνει αυτός ο τύπος μέσα σε ένα παιχνίδι. Ίσως το τελευταίο πράγμα που περιμένεις από το αμυντικό σου χαφ είναι ένα γκολ με σκάψιμο έξω από την περιοχή. Εκτός και αν ονομάζεται Τζόσουα Κίμιχ! Ο Γερμανός είναι ένας ποδοσφαιριστής τόσο πολυσύνθετος που σε κάνει να απορείς αν υπάρχει κάποιος τομέας του παιχνιδιού που να υστερεί.

Ελίτ παίκτης σε δύο διαφορετικές θέσεις!

Είναι τέτοια η πληρότητα του Κίμιχ που τον κατατάσσει ανάμεσα στους κορυφαίους στον κόσμο σε δύο διαφορετικές θέσεις. Αν και πρόκειται για έναν παίκτη που ξεκίνησε την καριέρα του σαν χαφ η ανάγκη τον έφερε να πάρει πολλά παιχνίδια σαν δεξί μπακ. Φυσικά δεν είχε κανένα πρόβλημα. Ο Κίμιχ ξεχωρίζει σε αυτές τις δύο αυτές θέσεις με ακριβώς την ίδια άνεση. Δεν σε αφήνει να καταλάβεις ποια από τις δύο είναι η φυσική του θέση. Κίμιχ

Να τονίσουμε εδώ ότι πρόκειται για δύο θέσεις με εντελώς διαφορετικές απαιτήσεις. Δεν είναι για παράδειγμα όπως όταν κάποιος παίζει δεξί μπακ και στόπερ ή μπακ και εξτρέμ στην ίδια πλευρά. Οι αρμοδιότητες του δεξιού μπακ και του αμυντικού χαφ δεν έχουν απολύτως καμία σχέση! Το ότι ο Κίμιχ καταφέρνει να παίζει και τις δύο αυτές θέσεις στο υψηλότερο επίπεδο είναι πιο εντυπωσιακό απ’ ότι νομίζουμε. Δύσκολα μπορεί να σκεφτεί κάποιος τρία αμυντικά χαφ ή τρία δεξιά μπακ καλύτερα από τον Κίμιχ!

Σαν αμυντικό χαφ προσφέρει ασταμάτητο τρέξιμο και κοψίματα στη μεσαία γραμμή ενώ παράλληλα είναι άψογος στην κυκλοφορία της μπάλας και στη δημιουργία ενώ απειλεί συχνά με σουτ έξω από την περιοχή. Το χθεσινό γκολ-τίτλος στο Βεστφάλεν ήταν μια επίδειξη τεχνικής κατάρτισης που ελάχιστοι ποδοσφαιριστές διαθέτουν. Σαν δεξί μπακ ανεβοκατεβαίνει ασταμάτητα την πλευρά χωρίς να μπορείς να διακρίνεις ποτέ στο παιχνίδι του σημάδια κόπωσης.

Στη συγκεκριμένη θέση μάλιστα το παιχνίδι του πραγματικά εκτοξεύεται δημιουργικά! Τις δύο προηγούμενες χρονιές που έπαιζε ως επί το πλείστων στα δεξιά της άμυνας είχε 17 και 19 ασίστ αντίστοιχα! Να σημειωθεί ότι αυτές δεν είναι οι μόνες θέσεις που μπορεί να προσφέρει. Έχει δώσει αμέτρητες φορές λύσεις τόσο ως στόπερ όσο και ως κεντρικός χαφ. Συνολικά στην καριέρα του έχει αγωνιστεί 104 φορές σαν δεξί μπακ, 82 σαν αμυντικό χαφ, 69 σαν κεντρικό χαφ και 22 σαν στόπερ! Απίστευτο!

«Δώρο» του Πεπ, ευλογία για τη Μπάγερν

Δεν υπάρχει ομάδα στον κόσμο που να μην ήθελε στο ρόστερ της ή καλύτερα στην εντεκάδα της έναν παίκτη σαν τον Κίμιχ. Βέβαια μόνο μια είναι αυτή που έχει την τύχη να απολαμβάνει τις υπηρεσίες του και δεν είναι άλλη από τη Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί είναι γνωστοί για το ότι αγοράζουν ότι καλύτερο υπάρχει στο γερμανικό πρωτάθλημα, αλλά στην περίπτωση του Κίμιχ ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Γιατί; Γιατί πολύ απλά όταν αποφάσισαν να τον αγοράσουν δεν αγωνιζόταν καν στη Μπουντεσλίγκα!

Η Μπάγερν αγόρασε τον Κίμιχ του καλοκαίρι του 2015 με τον παίκτη να μετρά μόλις δύο επαγγελματικές χρονιές. Μία στην τρίτη και μια στη δεύτερη κατηγορία! Η συγκεκριμένη μεταγραφή έφερε φαρδιά πλατιά την υπογραφή ενός ανθρώπου που έμελλε να σημαδέψει την καριέρα του Κίμιχ. Του Πεπ Γκουαρντίολα. Ο Καταλανός τεχνικός που τότε βρισκόταν στον πάγκο της Μπάγερν είδε στον 19χρονο τότε Κίμιχ κάτι το πολύ ξεχωριστό. Αποφάσισε να φέρει αλλά και να καθιερώσει έναν παίκτη με μηδενική εμπειρία στην πρώτη κατηγορία της Γερμανίας και δικαιώθηκε απόλυτα.

Πέντε χρόνια μετά ο Κίμιχ έχει εξελιχθεί σε έναν από τους βασικότερους πυλώνες τόσο της Μπάγερν όσο και της εθνικής Γερμανίας. Με 210 συμμετοχές 22 γκολ και 49 ασίστ αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο για το κλαμπ στην ηλικία μόλις των 25 ετών. Η επιρροή που είχε στο παιχνίδι του η συναναστροφή με τον Πεπ ήταν τεράστια. Αν και συνεργάστηκαν μόλις για έναν χρόνο ο Κίμιχ πήρε πολλά από τον Γκουαρντιόλα. Κίμιχ Γκουαρντιόλα

«Ο Πεπ μου έδειξε πώς να εκμεταλλεύομαι εντελώς καινούργιους χώρους μέσα στο γήπεδο. Ήθελε πάντα να ξέρεις τι θα κάνεις πριν καν πάρεις τη μπάλα. Βελτιώθηκα πάρα πολύ μαζί του». Μπορεί το πέρασμα του Γκουαρντίολα από το Μόναχο να μην πήγε όπως ακριβώς το περίμεναν στη Μπάγερν όμως το «δώρο» Τζόσουα Κίμιχ σίγουρα είναι κάτι για το οποίο οι Βαυαροί είναι ευγνώμονες.

Αφήνει το παιχνίδι του να μιλήσει γι’ αυτόν

Η Μπάγερν αγόρασε τον Κίμιχ έναντι μόλις 8.5 εκατομμύριών ευρώ! Μπορεί το πόσο αυτό σήμερα να μοιάζει αστείο όμως το 2015 ήταν λογικό. Εκτός από το ότι προερχόταν από μια ομάδα δεύτερης κατηγορίας ο Κίμιχ δεν είχε κάνει κάποιο τρελό μπαμ εκείνη την εποχή. Βέβαια για αυτό ίσως φταίει και το χαμηλό προφίλ τόσο της θέσης που έπαιζε όσο και του ίδιου.

Το μάτι του Πεπ είδε κάτι που οι περισσότεροι δεν μπορούσαν να δουν και έτσι ο Κίμιχ εξελίχθηκε σε έναν από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Κι αν σε αυτά τα πέντε χρόνια άλλαξαν τα πάντα στην καριέρα και τη ζωή του, ένα πράγμα έμεινε σταθερό. Εξακολουθεί να μην προκαλεί θόρυβο γύρω από το όνομά του. Μόνο που πλέον αυτό είναι σχεδόν ανεξήγητο.

Έχοντας στην πλάτη του πέντε χρόνια γεμάτα στα οποία μάλιστα πρωταγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο το όνομα Τζόσουα Κίμιχ θα έπρεπε να ακούγεται πολύ περισσότερο. Ο λόγος που συμβαίνει κάτι τέτοιο δεν είναι σε καμία περίπτωση αγωνιστικός. Το μόνο γεγονός που μπορεί να ερμηνεύσει αυτή την κατάσταση είναι η νοοτροπία και το lifestyle των σύγχρονων Γερμανών ποδοσφαιριστών. Αν κοιτάξει κανείς πιο προσεκτικά τους Γερμανούς σταρ της νέας γενιάς θα παρατηρήσει ότι η προβολή που έχουν δεν συνάδει με την αγωνιστική τους αξία.

Παίκτες όπως ο Κίμιχ, ο Βέρνερ, ο Χάβερτζ, ο Γκνάμπρι, ο Μπράντ κ.α ενώ αγωνιστικά κάνουν παπάδες ακούγονται πολύ λιγότερο από άλλους παίκτες ανάλογου και ίσως και κατώτερου επιπέδου. Αυτό συμβαίνει διότι η συγκεκριμένη γενιά ποδοσφαιριστών παρουσιάζει έναν απόλυτο επαγγελματισμό. Δεν απασχολούν ποτέ με κάτι εξωαγωνιστικό δεν ξεφεύγουν ποτέ από τα αυστηρά πλαίσια του ποδοσφαίρου. Με λίγα λόγια δεν «πουλάνε» τίποτα άλλο εκτός από το παιχνίδι τους. Ας είναι. Ένας παίκτης με την ποιότητα του Κίμιχ μπορεί να αφήσει το παιχνίδι του να μιλήσει για αυτόν. Στο χθεσινό Klassiker το εμπέδωσαν -ξανά- άπαντες.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ