ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Μουσιάλα απάντησε στο δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο – «Ένας είναι ο GOAT»
Σαν το καλό κρασί: Μόντριτς και Κρόος κάνουν και φέτος τη διαφορά στη La Liga (stats)
Μετά τον Τσάβι πάμε για… κωλοτούμπα και με Τούχελ στην Μπάγερν
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Τσέλσι

Ζόλα: “Αζάρ και Γουίλιαν υπέφεραν υπό τον Σάρι”

Ο πρώην βοηθός προπονητή της Τσέλσι, Τζιανφράνκο Ζόλα, αναφέρθηκε στον κορεσμό που προκάλεσαν στους παίκτες οι προπονήσεις την εποχή του Σάρι.

Ζόλα: “Αζάρ και Γουίλιαν υπέφεραν υπό τον Σάρι”

To καλοκαίρι του 2018, η Τσέλσι προσέλαβε τον Τζιανφράνκο Ζόλα ως βοηθό προπονητή του Μαουρίσιο Σάρι. Η θητεία των 2 τους κράτησε ένα χρόνο ακριβώς, καθώς η περσινή πρόσληψη του Λάμπαρντ στην τεχνική ηγεσία συνοδεύτηκε και με την αποχώρηση του Ζόλα. Μέσα σε μία χρόνια, η Τσέλσι του Σάρι κατάφερε να κατακτήσει το Γιουρόπα Λιγκ και να τερματίσει στην τρίτη θέση της Πρέμιερ Λιγκ. Οι “μπλε” είχαν ξεκινήσει με θεαματικό τρόπο εκείνη τη χρονιά. Ωστόσο, μετά τα Χριστούγεννα και την ήττα με 6-0 από τη Σίτι, η ομάδα βγήκε εκτός τροχιάς τίτλους. Η επιμονή του Σάρι σε ένα σύστημα αποδείχτηκε ότι κούρασε πνευματικά τους παίκτες. Πόσο μάλλον τους σούπερ σταρ της ομάδας, όπως ο Γουίλιαν και ο Αζάρ. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκε ο Ζόλα με δηλώσεις του στο Bein Sports.

“Υπήρχαν ταλαντούχοι παίκτες, όπως ο Γουίλιαν και ο Αζάρ, παίκτες που γνώριζαν πως να κερδίζουν παιχνίδια μόνοι του, ο οποίοι υπέφεραν από του είδους της προπόνησης και των ασκήσεων που κάναμε. Ήταν, όμως, απαραίτητες για τους υπόλοιπους. Θα είμαι ειλικρινείς. Ήταν υπέροχοι επειδή παρόλο που βαριούνταν, συνέχιζαν να το κάνουν. Γι΄αυτό όταν οι υπόλοιποι  έπεφταν εμείς ανεβαίναμε προς το τέλος.

Η επανάληψη έγινε κουραστική

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Τσέλσι, αναφέρθηκε και στον αντίκτυπο που είχαν οι συνεχόμενες παρόμοιες προπονήσεις στη ψυχολογία των παικτών.

“Στην αρχή, οι παίκτες υποστήριζαν οτιδήποτε λέγαμε. Ήταν απίθανοι. Ακολουθούσαν κάθε οδηγία. Όσο περνούσαν, όμως, οι εβδομάδες, λόγω της επαναληψιμότητας και της ποσότητας των παιχνιδιών, οι παίκτες άρχισαν να κουράζονται και να βαριούνται σε ένα βαθμό. Αυτή η πλήξη, όμως, είναι μέρος της δουλειάς μας. Καμιά φορά πρέπει να βαριέσαι. Όταν γίνεται αυτό, όμως, συνεχίζεις να το κάνεις και να το κάνεις καλύτερα. Θυμάμαι ότι όταν μάθαινα να παίζω μπάλα, να τη χτυπάω για παράδειγμα, το έκανα 300 με 400 φορές την ημέρα τουλάχιστον. Υπήρχαν στιγμές που κουραζόμουν αλλά έπρεπε να το επαναλάβω, διότι ήθελα να γίνει μέρος μου. Αυτή τη διαδικασία έπρεπε να περάσω”.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ