ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
Γιουνάιτεντ, χάνεις και τους… τέσσερις – Ξεπουλάει όλη την άμυνα!
Επίσημο: Η πρώτη χώρα της Ευρώπης που είπε «ΟΧΙ» στο VAR! (pic)
Μπαρτσελόνα: Φέρνει τον… ξεχασμένο για την μεσαία γραμμή – Μεταγραφή από το Κατάρ!
Ο Ποτσετίνο έβγαλε στην σέντρα τους… ηγέτες – «Σοβαρά, μόνο εγώ φταίω;»
Ράγισε καρδιές ο Φερνάντες: «Πονούσα για έξι μήνες! Ήμουν με ενέσεις και φάρμακα, δεν άντεξα…»
Premier League για τις παραβάσεις της Σίτι: «Ετοιμαστείτε! Θα λυθεί άμεσα…»
Ο Κλοπ διέλυσε το πλάνο της Τσέλσι – Είπε «όχι» και τον κράτησε στο Άνφιλντ!
Μπαρτσελόνα: Ο αρχηγός της αποχωρεί για… μικρομεσαία ομάδα της La Liga!
Τούχελ: «Οι οπαδοί με θέλουν για πάντα στην Μπάγερν, αλλά…»
Από… κλεισμένος στον πάγο – Η Ρεάλ αλλάζει στρατηγική για την ενίσχυση της άμυνας
Μια ανάσα πριν την ανακοίνωση προπονητή η Λίβερπουλ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Πογκμπά-Φερνάντες: Το πιο πολυαναμενόμενο δίδυμο της Πρέμιερ Λιγκ!

Πολ Πογκμπά και Μπρούνο Φερνάντες είναι δύο από τα πιο βαριά χαρτιά της Γιουνάιτεντ. Στο «πάντρεμα» των δύο ο Σόλσκιερ στηρίζει σχεδόν τα πάντα.

Πογκμπά-Φερνάντες: Το πιο πολυαναμενόμενο δίδυμο της Πρέμιερ Λιγκ!

Ο Μπρούνο Φερνάντες ήρθε τον περασμένο Γενάρη να καλύψει ένα τεράστιο κενό που υπήρχε για χρόνια στο κέντρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η άφιξη του Πορτογάλου συνέπεσε με την πολύμηνη απουσία του Πολ Πογκμπά. Ο παγκόσμιας κλάσης χαφ της Γιουνάιτεντ έχει χάσει σχεδόν ολόκληρη τη φετινή χρονιά και ως αποτέλεσμα δεν έχει παίξει ούτε μισό δευτερόλεπτο μαζί με τον Φερνάντες. Με την επανέναρξη της Πρέμιερ Λιγκ στις 17 Ιουνίου θα έχουμε την ευκαιρία να τους δούμε επιτέλους να αγωνίζονται μαζί. Οι προσδοκίες βρίσκονται στα ύψη; Θα τις δικαιώσουν;

Η κλάση του Πογκμπά θα έλειπε από κάθε ομάδα

Η φετινή χρονιά είναι ακόμη μια περίεργη χρονιά για τη Γιουνάιτεντ. Η ομάδα του Σόλσκιερ έχει πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της και δείχνει ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Για αυτή την εικόνα υπάρχουν ευθύνες όμως υπάρχουν και ελαφρυντικά. Ένα ελαφρυντικό που δεν αναγνωρίζεται ιδιαίτερα στον Νορβηγό είναι η απουσία του Πογκμπά.

Ο Γάλλος τη φετινή σεζόν έχει ταλαιπωρηθεί απίστευτα από ένα πρόβλημα στον αστράγαλο και ουσιαστικά είναι νοκ άουτ από Σεπτέμβρη. Ο Πολ Πογκμπά δεν είναι ένας ακόμη παίκτης για το ρόστερ της Γιουνάιτεντ. Όσο κι αν έχει αμφισβητηθεί παραμένει ξεκάθαρα ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας. Αρκεί κανείς να σκεφτεί ότι την περσινή σεζόν ήταν πρώτος σκόρερ και πρώτος σε ασίστ για τους «Κόκκινους Διαβόλους». Το βασικότερο πρόβλημα δεν ήταν η απόδοση του Πογκμπά αλλά ότι η Γιουνάιτεντ ζητούσε τα πάντα από αυτόν. Αν δεν έπιανε σούπερ απόδοση η ομάδα δημιουργικά ήταν ανύπαρκτη.

Η αμφισβήτηση στο πρόσωπό του έχει να κάνει περισσότερο με το ύψος των απαιτήσεων αλλά και με την εξωγηπεδική του συμπεριφορά. Είναι φανερό ότι ο Πογκμπά αλλιώς τα περίμενε και αλλιώς τα βρήκε στο Μάντσεστερ. Όταν το καλοκαίρι του 2016 επέστρεφε στην ομάδα από την οποία ουσιαστικά ξεκίνησε είχε ως στόχο να κερδίσει μαζί της τίτλους και διακρίσεις. Ωστόσο η παρατεταμένη κρίση που βιώνει το κλαμπ το έχει κρατήσει μακριά από τη φυσική του θέση. Την κορυφή δηλαδή.

Ο Γάλλος είναι ένας παίκτης τεράστιο βεληνεκούς και θέλει να είναι σε ένα περιβάλλον που κερδίζει. Από τη στιγμή που συνειδητοποίησε ότι στη Γιουνάιτεντ δεν μπορεί να το κάνει αυτό άρχισε να… τσινάει. Για τη συμπεριφορά και τη νοοτροπία του Πογκμπά μπορούν να ειπωθούν πολλά. Η κλάση και η ποιότητά του όμως είναι αδιαπραγμάτευτη. Η παρουσία του Μπρούνο Φερνάντες τον «απελευθερώνει» σε σημαντικό βαθμό και αυτό μόνο σε καλό μπορεί να βγει για τον Σόλσκιερ.

Ο Μπρούνο ήρθε πιο έτοιμος απ’ ότι θα πίστευε μέχρι και ο ίδιος

Η μεταγραφή Φερνάντες ήταν μια κίνηση που κλαμπ και προπονητής πίστευαν εξαρχής. Φάνηκε άλλωστε από το πόσο κυνήγησαν τον παίκτη. Ήταν διατεθειμένοι να περιμένουν ένα εξάμηνο για να πάρουν αυτόν που πραγματικά θέλουν. Το ότι ο Φερνάντες ήταν ένας καλός παίκτης το γνωρίζαμε. Το είχαμε καταλάβει από τα όργια που έκανε στην Πορτογαλία με τη φανέλα της Σπόρτιγνκ που ήταν για πλάκα ο καλύτερος παίκτης του Πρωταθλήματος.

Ότι ήταν μια μεταγραφή που θα βγει για τη Γιουνάιτεντ το πιστεύαμε. Είχαμε τις αμφιβολίες μας αλλά το πιστεύαμε. Ο Μπρούνο είναι ένα μοντέρνο οχταροδεκάρι που δεν «τεμπελιάζει» καθόλου μέσα στο γήπεδο ενώ είναι πολύ απειλητικός για την αντίπαλη εστία.Το ότι όμως θα κατάφερνε να κάνει τόση διαφορά τόσο γρήγορα μάλλον δεν το πίστευε ούτε ο ίδιος.

Από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο Μάντσεστερ ανέλαβε ηγετικό ρόλο. Μπήκε κατευθείαν στην εντεκάδα και έγινε σημείο αναφοράς για το παιχνίδι της ομάδας. Κάλυψε ακριβώς αυτό το κενό το οποίο ήρθε να καλύψει και έδειξε ότι είναι ένας παίκτης στον οποίο ο Σόλσκιερ μπορεί να στηρίξει πολλά.

Ήταν τέτοια η εκκίνησή του στην Αγγλία που ανακηρύχθηκε παίκτης του μήνα τον Φλεβάρη. Ο Φερνάντες ανέλαβε να οργανώσει το παιχνίδι της Γιουνάιτεντ και το έκανε με απόλυτη επιτυχία. Παίζει με την ίδια άνεση που έπαιζε και στη Σπόρτιγνκ. Βλέποντάς τον να ξεχωρίζει τόσο έντονα όλοι σκεφτήκαμε πως θα είναι όταν παίξει μαζί με τον Πογκμπά.

Έτσι όπως κυλούσε η σεζόν όλα έδειχναν ότι τουλάχιστον για φέτος αυτό το ερώτημα θα παρέμενε αναπάντητο. Όμως η ζωή είχε άλλα σχέδια. Η διακοπή των Πρωταθλημάτων έδωσε χρόνο στον Πογκμπά να αποθεραπευτεί. Πλέον είναι πανέτοιμος να επιστρέψει στα παιχνίδια. Εκεί που θα τον περιμένει ο Μπρούνο. Ένα πρότζεκτ που αν πετύχει θα αλλάξει τα πάντα για την Γιουνάιτεντ.

«Φωτιά» στη θεωρία ανυπομονησία για την πράξη

Αν υποθέσουμε ότι ο Φερνάντες θα παραμείνει σε ανάλογα στάνταρ και ο Πογκμπά θα είναι ο παίκτης που όλοι ξέρουμε τότε το κέντρο της Γιουνάιτεντ ανεβαίνει επίπεδο. Ο Φερνάντες έφερε ισορροπία στη Γιουνάιτεντ, η οποία πριν την διακοπή έτρεχε ένα σερί 11 αγώνων χωρίς ήττα. Ήταν η πρώτη φορά στην εποχή Σόλσκιερ που σε έπειθε ότι η πρόοδος είναι πραγματική και κυρίως ουσιαστική. Η Γιουνάιτεντ έδειχνε επιτέλους σαν μια ομάδα που ξέρει τι θέλει να κάνει μέσα στο γήπεδο και πως θα το καταφέρει. Η εικόνα της μετά την διακοπή θα δείξει μια και καλή αν αυτή η πρόοδος είχε στέρεες βάσεις ή όχι.

Πάντως η προσθήκη Πογκμπά θα είναι ένα πολύ δυνατό εφόδιο προς αυτή την κατεύθυνση. Ο άξονας της Γιουνάιτεντ γίνεται πανίσχυρος. Ο Φερνάντες θα παραμείνει βασικός υπεύθυνος του οργανωτικού κομματιού. Ο Πογκμπά θα παίξει λίγο πίσω του σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο. Αυτό θα του επιτρέψει να κινηθεί με μεγαλύτερη άνεση στους χώρους και να πατήσει περιοχή με μεγαλύτερη συχνότητα.

Στον ρόλο του αμυντικού μέσου ο αναγεννημένος Μάτις, ο αγνώριστος -προς το καλό- Φρεντ και ο ακούραστος ΜακΤόμινεϊ μπορούν να προσφέρουν διαφορετικές και αξιόπιστες λύσεις. Για πρώτη φορά μετά το 2013 το οικοδόμημα της ομάδας χτίζεται με αργά αλλά στέρεα βήματα. Το δίδυμο των Πογκμπά-Φερνάντες πρόκειται να αποτελέσει τον κεντρικότερο πυλώνα σε αυτό το οικοδόμημα. Οι δύο φαίνονται ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι από αυτή την προοπτική και το δείχνουν με κάθε ευκαιρία.

Μάλιστα φαίνεται ότι η παρουσία του Μπρούνο Φερνάντες έχει κάνει τον Πογκμπά να βλέπει με άλλο μάτι το μέλλον του στο Μάντσεστερ. Θεωρητικά όλα μοιάζουν ιδανικά για τη Γιουνάιτεντ. Μένει να δούμε αν αυτό θα αποδειχτεί και στην πράξη. Η Πρέμιερ Λιγκ επιστρέφει και το πιο πολυσυζητημένο δίδυμό της είναι ώρα να δώσει απαντήσεις! Εμείς ανυπομονούμε. Εσείς;

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ