ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Τεν Χαγκ βλέπει σαν… λουκούμι τον Σάντσο, μετά την τελευταία του εμφάνιση!
Κανείς δε θέλει να αναλάβει την Μπάγερν – Τα τρία «άκυρα» και οι πιθανότητες του Τούχελ
Ξέκοψε κάθε συζήτηση ο Ζανέτι: «Η Ίντερ ανανεώνει τα συμβόλαια των Λαουτάρο – Μπαρέλα»
Τα δύο μεγαθήρια που «χρυσώνουν» την Μπαρτσελόνα για Αραούχο
«Κόκκαλο» ο Τζέιμι Κάραχερ από τις μπύρες στα πανηγύρια της Ντόρτμουντ (vid)
H «τριπλέτα» που επιθυμεί διακαώς ο Ποστέκογλου στην Τότεναμ για το καλοκαίρι
Από κλεισμένος… χυλόπιτα – Ο Ράνγκνικ αδειάζει την Μπάγερν Μονάχου
Η Ντόρτμουντ έγραψε ιστορία: Πέντε γερμανικές ομάδες στο επόμενο Champions League
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Η μάχη των «Κέρβερων» (vid)
Μέσος με… καντάρια εμπειρίας αυτοπροτάθηκε στην Μπαρτσελόνα
Εδώ να μείνεις: Η Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισε την παραμονή του Μόντριτς
Ο Μαρκίνιος έγινε… Μαλντίνι και έκανε το τάκλιν της ζωής του! (vid)
Η Ρεάλ έκανε πραγματικότητα τον… εφιάλτη του Τούχελ! (pic & vid)
Η Ίντερ θέλει να κάνει δικό της το «διαμάντι» της Σκωτίας!
Επική «σακούλα» του Σάντσο, αλλά ο Φούλκρουγκ έστειλε την μπάλα στα… πουλιά! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπάγερν Μονάχου

Τόμας Μίλερ: Ο «αόρατος» βασιλιάς του Μονάχου είναι και πάλι εδώ!

Ο Τόμας Μίλερ διανύει ακόμη μια σούπερ χρονιά. Ο Γερμανός παραμένει ένας παίκτης παγκόσμιας κλάσης χωρίς κανείς να… καταλαβαίνει πως

Τόμας Μίλερ: Ο «αόρατος» βασιλιάς του Μονάχου είναι και πάλι εδώ!

Ο Τόμας Μίλερ είναι μια πάρα πολύ ιδιαίτερη περίπτωση παίκτη. Τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά και το αγωνιστικό του στυλ είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέμε θεαματικά. Ο Γερμανός δεν είναι γρήγορος, δεν είναι δυνατός, δεν είναι ντριμπλέρ, δεν κρατάει μπάλα. Παρόλα αυτά είναι ένας από τους καλύτερους μεσοεπιθετικούς στον κόσμο. Από τη στιγμή που έφυγε ο Κόβατς ο Μίλερ επέστρεψε στην εντεκάδα και είναι απλά εκπληκτικός. Επί δέκα χρόνια αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες της Μπάγερν Μονάχου και εμείς ακόμα προσπαθούμε να καταλάβουμε πως το κάνει.

Έφυγε ο Κόβατς, επέστρεψε ο Μίλερ, απογειώθηκε η Μπάγερν

Ο κύκλος του Νίκο Κόβατς στο Μόναχο έκλεισε σχετικά γρήγορα. Μια επιλογή που από την αρχή αμφισβητήθηκε έντονα και τελικά όντως δεν βγήκε στους Βαυαρούς. Επί των ημερών του Κροάτη τεχνικού η Μπάγερν παρουσίαζε συχνά προβληματική εικόνα. Ασχέτως αν τελικά παρέμεινε αφεντικό έδωσε δικαιώματα στους εγχώριους αντιπάλους της.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που άλλαξε ο Κόβατς με του που ανέλαβε τη Μπάγερν ήταν η παρουσία του Τόμας Μίλερ στην εντεκάδα. Στο κλασσικό 4-3-3 που προτιμάει δεν υπήρχε θέση για έναν παίκτη σαν τον Μίλερ. Η θέση που αγωνίζεται ο Γερμανός είναι αυτή του δεύτερου επιθετικού. Εκεί κάνει τη διαφορά. Ούτε στα πλάγια ούτε πιο πίσω στον άξονα. Η συνύπαρξη των δύο ήταν φανερό ότι δεν λειτουργούσε στο Μόναχο. Μίλερ Κόβατς

Ο μεν Κόβατς αναγκαζόταν να κάνει αλχημείες για να χωρέσει τον Μίλερ στην εντεκάδα, ο δε Μίλερ δεν ένιωθε αρκετά σημαντικός για το νέο προπονητή παρουσιάζοντας για πρώτη φορά τάσεις φυγής. Κάποιος από τους δύο έπρεπε να αποτελέσει παρελθόν. Ευτυχώς για τη Μπάγερν αυτός ήταν ο Κόβατς. Με του που στον πάγκο της ομάδας βρέθηκε ο Φλικ ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε ήταν να επαναφέρει τον Μίλερ μόνιμα στην φυσική του θέση. Και όλα πήραν το δρόμο τους. Τόμας Μίλερ

Ο Γερμανός ένιωσε ξανά άνετα και έδειξε και πάλι τι είναι ικανός να κάνει. Με 11 γκολ και 21 ασίστ (!!!) σε 39 εμφανίσεις αποτελεί σημείο αναφοράς για την επιθετική λειτουργία της Μπάγερν. Αν μάλιστα δεν υπήρχε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που δεν σταματάει να σκοράρει με τίποτα τότε ο Μίλερ θα ήταν άνετα ο MVP της φετινής χρονιάς για τους Βαυαρούς. Ο Φλικ έδειξε τυφλή εμπιστοσύνη στον Μίλερ και βγήκε απόλυτα κερδισμένος. Από τη στιγμή που ο Γερμανός πήρε το ελεύθερο να αγωνιστεί όπως ξέρει και μπορεί η Μπάγερν απογειώθηκε επιθετικά, πάτησε γκάζι και άφησε πίσω της όλους όσους εποφθαλμιούσαν το στέμμα της.

Πως διάολο τα καταφέρνει;

Ο Μίλερ λοιπόν είναι ξανά όλα τα λεφτά για τη Μπάγερν. Όσο συνηθισμένο κι αν είναι αυτό ακόμη οι περισσότεροι αδυνατούν να καταλάβουν πως τα καταφέρνει. Όχι άδικα. Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός δεν ξεχωρίζει ούτε για τα φυσικά του προσόντα, ούτε για την ταχύτητά του, ούτε για την απαράμιλλη τεχνική του.

Υπάρχει όμως ένας τομέας του παιχνιδιού που ο Μίλερ είναι ίσως ο καλύτερος στον κόσμο. Αυτό δεν είναι άλλο από την κίνηση στους χώρους εντός γηπέδου. Κατά κόσμον spacing. Ο τρόπος που κινείται ανάμεσα στις γραμμές σε συνδυασμό με πολύ υψηλό ποδοσφαιρικό του iq καθιστούν τον Μίλερ έναν εξαιρετικά επικίνδυνο παίκτη. Αγωνιζόμενος πίσω από το φορ έχει την ικανότητα να γίνεται απειλητικός χωρίς να κρατάει την μπάλα πολύ ώρα στα πόδια του.

Προσωπικά μου θυμίζει αρκετά τον Φίλιπο Ιντζάκι με τη διαφορά ότι ο Ιταλός ήταν καθαρό φορ και περισσότερο τελείωνε τις φάσεις παρά τις δημιουργούσε. Ο Μίλερ από την άλλη είναι εξαιρετικά ικανός και στους δύο τομείς. Η ισορροπία ανάμεσα στο σκοράρισμα και στη δημιουργία αποτυπώνεται πλήρως και στα στατιστικά του. Από το ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα της Μπάγερν μέχρι σήμερα έχει σκοράρει 196 γκολ και έχει μοιράσει 188 ασίστ!

Εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι πολύ σύντομα θα ξεπεράσει τον αριθμό 200 και στις δύο κατηγορίες. Αυτά τα στατιστικά είναι ξεκάθαρα ελίτ παίκτη. Κι ενώ όλοι ψάχνουν να βρουν τι είναι αυτό που κάνει τόσο καλά ο αντιεμπορικός Γερμανός αυτός συνεχίζει ακάθεκτος να γράφει ιστορία.

Παίκτης σύμβολο για Μπάγερν και Γερμανία

Φυσικά η απόδοση του Μίλερ σε τόσο ψηλά στάνταρ δεν είναι κάτι το περίεργο. Ο Γερμανός δεν είναι και κανένας χθεσινός. Για την ακρίβεια πρόκειται για έναν από τους πιο σημαντικούς και επιτυχημένους παίκτες όχι μόνο της Μπάγερν αλλά συνολικά της Γερμανίας. Ερχόμενος από τις ακαδημίες της ομάδας έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο το 2008 και από τότε δεν έχει σταματήσει να κερδίζει τίτλους και διακρίσεις.

Με 525 συμμετοχές με τη φανέλα των Βαυαρών είναι 7ος στη λίστα των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία του κλαμπ. Μάλιστα φαντάζει μεγάλο φαβορί να ξεπεράσει στην πρώτη θέση των Σεπ Μάιερ των 700 συμμετοχών! Με τη Μπάγερν έχει κερδίσει τα πάντα. 8 Πρωταθλήματα Γερμανίας, 6 Κύπελλα, 5 Σούπερ Καπ και το Τσάμπιονς Λιγκ του 2013. Σε επίπεδο εθνικών ομάδων έχει 100 συμμετοχές και 38 γκολ με την εθνική Γερμανίας με την οποία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.

Μπορεί λοιπόν για διάφορους λόγους να μη λαμβάνει την αναγνώριση που του αξίζει ωστόσο η καριέρα του μιλάει από μόνη της. Δεν ξέρω πόσοι Γερμανοί παίκτες έχουν βιογραφικό καλύτερο από το δικό του. Ένα βιογραφικό που ακόμα γράφεται, αφού ο Μίλερ είναι ακόμη… 30! Κι έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα δεν φαίνεται να μένει μακριά απο τίτλους και γκολ ούτε τα επόμενα χρόνια.

Στη Μπάγερν έχουν αποδείξει πολλάκις ότι ξέρουν να εκτιμούν και να σέβονται τους παίκτες που προσφέρουν στην ομάδα. Για αυτό το λόγο άλλωστε ανανέωσαν τη συνεργασία τους με τον Μίλερ μέχρι το 2023. Ένα χρόνο πριν λήξει το τρέχον συμβόλαιό του. Μπάγερν και Μίλερ θα είναι για τουλάχιστον τρία χρόνια ακόμη μαζί με μάτι που γυαλίζει και δίψα για νέες διακρίσεις. Ποιος τολμάει να τα βάλει μαζί τους;

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ