ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
Οζίλ: «Μπαρτσελόνα, έχεις… χαλάσει! Πάψε να μιλάς για διαιτητές»
Στον τελικό ο Ολυμπιακός, έκαναν το θαύμα τους τα «ερυθρόλευκα» πιτσιρίκια! (vids)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ντόρτμουντ

Γκέτσε: Ένα διαμάντι που έμεινε ακατέργαστο

Ο Γκέτσε είναι με το ένα πόδι εκτός Ντόρτμουντ και το Sportsking.gr αναλύει τι πήγε στραβά με το πάλαι ποτέ «χρυσό παιδί» της Γερμανίας.

Γκέτσε: Ένα διαμάντι που έμεινε ακατέργαστο

Ο Μάριο Γκέτσε μόλις τέσσερα καλοκαίρια μετά την θυελλώδη επιστροφή του στη Ντόρτμουντ, εμφανίζεται προ των πυλών της εξόδου. Επόμενος σταθμός; Άγνωστος. Σίγουρα, όμως, η καριέρα του κάποτε «χρυσού παιδιού» της Γερμανίας δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ ίδια.

Οι τάσεις φυγής του Γκέτσε

Ο Γκέτσε πάντα είχε τάσεις φυγής. Όχι γιατί δεν αγαπάει τη Ντόρτμουντ. Ούτε γιατί είναι αχάριστος. Αν δεν την αγαπούσε ή ήταν αχάριστος δεν θα γυρνούσε. Και βασικά δεν θα τον δεχόταν ο σύλλογος. Δεν είναι και πως η Ντόρτμουντ έχει ανάγκη από τον Γκέτσε ή τον κάθε Γκέτσε.

Αλλά ομολογουμένως είναι από τους παίκτες που θέλουν να έχουν παραστάσεις. Να πειραματίζονται και να βλέπουν μέχρι που φτάνουν τα όριά τους.

Άλλωστε και ο αθλητικός διευθυντής της Ντόρτμουντ Μάικλ Ζορκ πως «ο Μάριο είναι εκπληκτικός παίκτης και επαγγελματίας. Απλά είναι στη νοοτροπία του να ψάχνει νέες δουλειές. Ίσως στο εξωτερικό».

Οι τραυματισμοί που δεν είχε υπολογίσει

Αν μη τι άλλο κανένας αθλητής που τραυματίζεται δεν το περιμένει. Ρισκάρει, γνωρίζει πως είναι κομμάτι της δουλειάς του αλλά πάντα το έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του. Και όταν εκείνη η στιγμή έρχεται, τα πάντα αλλάζουν. Μένει εκτός δράσης, ο οργανισμός του επιβαρύνεται, βγαίνει εκτός ρυθμού, ακολουθούν τα χειρουργεία, η αποθεραπεία. Ανάλογη πορεία ακολουθεί και η ψυχολογία του. Πρώτα έρχεται η απογοήτευση, μετά το πείσμα, η άρνηση, η αγωνία, η απορία, η αποφασιστικότητα, μέχρι τη μέρα της επιστροφής.

Έτσι συνέβη και με τον Γκέτσε. Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν πάει στη Μπάγερν Μονάχου τον Μάιο του 2013. Ουσιαστικά τότε αποκόμισε τον πρώτο σοβαρό τραυματισμό του. Αλλά ενώ θα έπαιρνε μία μεταγραφή που και ο ίδιος ήθελε πολύ, τα πράγματα δεν θα κυλούσαν τόσο καλά. Έκατσε στα «πιτς» 130 μέρες και προσπάθησε με νύχια και με δόντια να επανέλθει. Αλλά η μοίρα του επιφύλασσε κι άλλα χτυπήματα. Τον Οκτώβριο του 2015 και τον Ιούλιο του 2017. Τότε ο Γκέτσε θα δεχόταν γερά… χαστούκια που θα τον άφηναν ξανά εκτός δράσης για τέσσερις και πέντε μήνες.

Το κεφάλαιο «Μπάγερν» και η επιστροφή του ασώτου Γκέτσε στη Βεστφαλία

Η μεταγραφή του στη Μπάγερν Μονάχου ήταν αναμφίβολα το ζήτημα του καλοκαιριού. Η Ντόρτμουντ είχε χάσει τον τελικό του Champions League και η «χρυσή παρέα» της Βεστφαλίας θα διαλυόταν εν μία νυκτί. Ο Γκέτσε θα έπαιρνε το αεροπλάνο για το Μόναχο για μία μεταγραφή που ονειρευόταν πάντα. Αν και τραυματίας, πίστευε ότι θα γύρναγε στα γήπεδα και θα έφτανε με τη Μπάγερν στην κορυφή της Γερμανίας και της Ευρώπης.

Το πρώτο θα γινόταν, το δεύτερο όχι. Ο Γκέτσε θα έπαιρνε χρόνο αλλά δεν θα γινόταν ποτέ το πρώτο βιολί της Μπάγερν. Αυτό που θα μπορούσε να χτίσει στην κοιλάδα του Ρουρ, στο Μόναχο δεν «περνούσε». Το καλοκαίρι του 2014 θα καταφέρει να ξεπλύνει τις λάσπες του «προδότη» από το όνομά του όταν θα χαρίσει με το γκολ του το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Γερμανία.

Η χρονιά που θα ακολουθήσει θα τον βρει πρωταθλητή και ως ένα από τα πιο hot ονόματα της Ευρώπης. Αλλά μέχρι εκεί. Τον Οκτώβριο του 2016 θα τραυματιστεί ξανά και θα παίξει σε μόλις 14 παιχνίδια με τη φανέλα των Βαυαρών. Πλέον εκτός του σωματικού, το πρόβλημα του Γκέτσε είναι και ψυχολογικό. Η επιστροφή του στη Ντόρτμουντ μοιάζει να είναι η μόνη λύση για τον Γκέτσε.

Η επιστροφή του ασώτου γίνεται πράξη. Ο Γκέτσε γυρνάει στα λημέρια του, αυτά που αγάπησε και τον αγάπησαν. Δεν είναι όλα ίδια φυσικά. Η ψυχολογία του δοκιμάζεται αλλά σιγά σιγά δείχνει να επανέρχεται. Λίγο μετά την επιστροφή από το διάλειμμα των Χριστουγέννων τραυματίζεται ξανά. Μένει εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν, η Γερμανία δεν τα καταφέρνει στο Euro και κάπου εκεί μπαίνει ένας επίλογος στις συζητήσεις για το που θα μπορούσε να φτάσει ο Γκέτσε.

Το μέλλον του Γκέτσε

Ο Γκέτσε σήμερα γίνεται 28 ετών. Μεγάλο δεν τον λες. Ούτε ότι η καριέρα του έχει τελειώσει. Σίγουρα δεν μπορεί να πάρει τις διαστάσεις που ενδεχομένως μπορούσε αν δεν του συνέβαινε κανένας τραυματισμός. Φήμες θέλουν πολλούς συλλόγους να βρίσκονται στο κατώφλι του αλλά εκείνος σαφώς θα πει την τελευταία κουβέντα. Το μόνο σίγουρο είναι πως αν θελήσει να κυνηγήσει το big dream, δύσκολα θα πετύχει. Ρεαλιστικά θα πρέπει να κοιτάξει σε επίπεδο ομάδων που δεν κατατάσσονται στις υπερδυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Τότε, ναι, ίσως ο Γκέτσε συνδέσει το όνομά του με κάτι αξιοσημείωτο.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ