ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μάντσεστερ Σίτι: Οι πέντε ηχηρές απουσίες στο ντέρμπι με την Άρσεναλ
Επίσημο: Ο Τσάμπι Αλόνσο παραμένει στο τιμόνι της Λεβερκούζεν
H Ίντερ παραδίδει τα κλειδιά στον Ιντζάκι με συμβόλαιο μέχρι το 2027
To «χρυσό» συμβόλαιο της Puma έρχεται να σώσει την Μπαρτσελόνα
Το μεγάλο φαβορί για τον πάγκο της Λίβερπουλ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Τσέλσι

Η Τσέλσι (επαν)έρχεται με άγριες διαθέσεις!

Η Τσέλσι έχει κλείσει τον Ζίγιεχ βρίσκεται μια ανάσα από την απόκτηση του Τίμο Βέρνερ και βάζει πλώρη για τον Τσίλγουελ. Και είναι ακόμα Ιούνιος

Η Τσέλσι (επαν)έρχεται με άγριες διαθέσεις!

Η Τσέλσι είναι μια ομάδα που εδώ και πάνω από μια δεκαπενταετία έχει μάθει να πρωταγωνιστεί. Οι «Μπλε» αποτίναξαν γρήγορα από πάνω τους τη ταμπέλα του νεόπλουτου κλαμπ. Ναι τα λεφτά του Αμπράμοβιτς την άλλαξαν επίπεδο αλλά από εκεί και πέρα λειτουργεί υποδειγματικά. Η φετινή σεζόν είχε αρκετές δυσκολίες και ιδιαιτερότητες εξαιτίας της απαγόρευσης μεταγραφών. Με ένα πολύ οργανωμένο πλάνο όμως οι «Μπλε» κατάφεραν να διατηρηθούν σε επίπεδο τετράδας αναδεικνύοντας παράλληλα νέους πρωταγωνιστές. Με του που η απαγόρευση έληξε η ομάδα του Λάμπαρντ φρόντισε να δείξει αμέσως ότι δεν σκοπεύει σε καμία περίπτωση να μείνει στο ρόλο του παρατηρητή.

Ο σίγουρος Ζίγιεχ, ο κλεισμένος Βέρνερ και ο Τσίλγουελ που είναι κοντά

Η Τσέλσι δεν κάθισε να κλάψει τη μοίρα της που δεν μπορούσε να κάνει μεταγραφές. Το ακριβώς αντίθετο. Είδε τη φετινή σεζόν σαν μια ευκαιρία να κάνει ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ της, να δει ποιοι από τους νεαρούς της μπορούν να σταθούν σε επίπεδο πρώτης ομάδας και αν ο Φρανκ Λάμπαρντ έχει τα φόντα να την οδηγήσει στη νέα εποχή. Τα πήγε εξαιρετικά καλά και στους τρεις τομείς.

Παίκτες οι οποίοι για τον ένα ή τον άλλο λόγο δεν έχουν πλέον το κίνητρο ή τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που θέλει ο Λάμπαρντ θα αποτελέσουν παρελθόν. Πέδρο, Γουίλιαν, Μάρκος Αλόνσο και Ζιρού δεν έχουν θέση στη νέα Τσέλσι. Από την άλλη Μάουντ, Άμπραχαμ, Χάντσον Οντόι, Τομόρι και Ρις Τζέιμς απέδειξαν ότι εκτός από μέλλον έχουν και παρόν. Τέλος ο Φράνκι κέρδισε με το σπαθί του το δικαίωμα να παραμείνει στον πάγκο της ομάδας που λάτρεψε και λατρεύτηκε και να την στήσει όπως αυτός θέλει. Χωρίς περιορισμούς.

Η Τσέλσι έδειξε από νωρίς τις προθέσεις της. Από τον Φλεβάρη κιόλας έδωσε 40 εκατομμύρια ευρώ στον Άγιαξ και έκανε δικό της τον Χακίμ Ζίγιεχ. Ο Μαροκινός είναι ένας από τους καλύτερους playmaker στην Ευρώπη και έχει κάνει πράγματα και θαύματα τα τελευταία τρία χρόνια με τη φανέλα του «Αίαντα». Στα 27 του είναι απόλυτα ώριμος για αυτό το βήμα και δείχνει να ταιριάζει απόλυτα στην επιθετική Τσέλσι του Λάμπαρντ.

Στην επίθεση όλα συνηγορούν ότι οι «Μπλε» βρίσκονται πολύ κοντά στην έκπληξη με την απόκτηση του Τίμο Βέρνερ. Ο Γερμανός -που φαινόταν μια ανάσα από τη Λίβερπουλ- είναι από τους πιο καυτούς επιθετικούς στην Ευρώπη και είναι παίκτης πρώτης γραμμής που έρχεται σαν ένα πολύ βαρύ χαρτί. Το καλό δείχνει ότι θα τριτώσει με την απόκτηση του Μπεν Τσίλγουελ από τη Λέστερ. Ή πιο απλά του καλύτερου Άγγλου αριστερού μπακ. Σε εξαιρετική ηλικία όπως και ο Βέρνερ -23 και 24 αντίστοιχα- θα είναι και αυτός μια πολύ σημαντική κίνηση.

Ποιότητα, βάθος, πολυμορφία

Και οι τρεις αυτοί παίκτες προορίζονται για βασικοί. Με τους ταλαντούχους νεαρούς του ρόστερ να μετράνε ήδη μια γεμάτη σεζόν στη Πρέμιερ Λιγκ έχοντας αποδείξει τι μπορούν να κάνουν η Τσέλσι δεδομένα θα εμφανιστεί πολύ πιο δυνατή και με σαφώς περισσότερες επιλογές του χρόνου. Στο τέρμα αν δεν έρθει ο Ονάνα τότε ο Κέπα πρέπει να πάρει άλλη μια ευκαιρία. Στα άκρα της άμυνας οι Τσίλγουελ και Ρις Τζέιμς θα δώσουν ασταμάτητο τρέξιμο, ενέργεια και ανεβάσματα.

Στα στόπερ ο Ρούντιγκερ θα είναι βασικός και η θέση του παρτενέρ του θα παιχτεί ανάμεσα στους Κρίστενσεν, Ζουμά, Τομόρι και ίσως Αθπιλικουέτα ο οποίος παίζει όμως και στα δεξιά. Στο κέντρο η τριάδα Ζορζίνιο, Καντέ και Μάουντ τα συνδυάζει όλα και μάλλον αποτελεί την πιο δυνατή γραμμή των «Μπλε». Θέση στην τριάδα αυτή διεκδικεί επί ίσης όροις και ο βιονικός Κόβασιτς ενώ από πίσω έρχονται οι διεθνείς Άγγλοι Μπάρκλεϊ και Λόφτους Τσικ και ο νεαρός Σκωτσέζος Γκίλμουρ.

Στην επίθεση που αναμένονται και οι περισσότερες αλλαγές ο Ζίγιεχ θα παίξει αριστερά, ο Βέρνερ στην κορυφή και ο Χάντσον Οντόι με τον Πούλισιτς θα κονταροχτυπηθούν για την τελευταία θέση στην τριάδα. Για τη θέση του φορ υπάρχει και ο -πρώτος σκόρερ της ομάδας φέτος- Τάμι Άμπραχαμ. Βλέπουμε λοιπόν ότι σε όλες τις γραμμές υπάρχουν πολλές και διαφορετικές επιλογές που επιτρέπουν στον Λάμπαρντ να ελιχθεί.

Για παράδειγμα μπορεί να παίξει με Κόβασιτς αντί για Μάουντ σε παιχνίδια που θέλει να το πάει πιο συντηρητικά. Μπορεί να βάλει τους Πούλισιτς και Χάντσον Οντόι μαζί αν θέλει φουλ ταχύτητα. Μπορεί να χρησιμοποιήσει τον Άμπραχαμ φορ και τον Βέρνερ στα πλάγια. Και για να μην μακρηγορούμε μπορεί να προσαρμοστεί πιο εύκολα σε διαφορετικές ανάγκες που ενδέχεται να προκύψουν από παιχνίδι σε παιχνίδι. Το πλούσιο ρόστερ των πολλών επιλογών είναι βασική προϋπόθεση για ομάδες που θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό.

Θέλει κάτι ακόμη για να χτυπήσει κούπα

Η Τσέλσι λοιπόν δείχνει ότι επιστρέφει με άγριες διαθέσεις. Δεν χωράει αμφιβολία ότι αν τελικά οριστικοποιηθούν και οι μεταγραφές Βέρνερ και Τσίλγουελ θα είναι μια πολύ υπολογίσιμη αντίπαλος στην ερχόμενη σεζόν. Θα μπορέσει όμως να χτυπήσει την πρωτιά; Μάλλον όχι. Σε ένα Πρωτάθλημα όπως οι Πρέμιερ Λιγκ οι «Μπλε» θα χρειαστούν κάτι παραπάνω για να θεωρηθούν διεκδικητές.

Με Λίβερπουλ και Σίτι σε άλλο επίπεδο και με μια Γιουνάιτεντ σε διαρκή άνοδο ο ανταγωνισμός είναι στα ύψη. Η Τσέλσι θέλει ακόμη μία ίσως και δύο κινήσεις από το πάνω ράφι για να κοιτάξει στα μάτια τους αντιπάλους της. Εκεί που σίγουρα χρειάζεται ένας πρωτοκλασάτος παίκτης είναι στο κέντρο της άμυνας.

Ένας παίκτης γρήγορος και aggressive που θα συμπληρώσει ιδανικά τον ντελικάτο Ρούντιγκερ. Οι υπόλοιπες επιλογές στο κέντρο της άμυνας δεν βρίσκονται στο επίπεδο να κάνουν τη διαφορά σε μια ομάδα που πάει για τίτλο στην Αγγλία. Τουλάχιστον δεν έχουν δείξει κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής. Από εκεί και πέρα ίσως να χρειαζόταν και ένας παίκτης με εμπειρίες και παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο και στα εξτρέμ. Κάποιος με την προσωπικότητα να κρίνει ένα παιχνίδι με μια ενέργεια. Να πάρει την ομάδα από το χέρι όταν αυτή δεν είναι καλά.

Με λίγα λόγια κάποιον που να κάνει ότι τόσα χρόνια έκανε ο Αζάρ. Προφανώς το να φέρεις έναν παίκτη του βεληνεκούς του Βέλγου δεν είναι απλή υπόθεση. Δεν χρειάζεται όμως ο παίκτης αυτός να είναι ένας αντίστοιχος Αζάρ. Ας είναι ένας αντίστοιχος Βέρνερ. Ένας παίκτης εγνωσμένης αξίας με ελάχιστο ρίσκο για το αν θα βγει.

Όπως και να έχει η Τσέλσι αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πόσο «όμορφα» έχει μεγαλώσει. Μια ομάδα που λειτουργεί άκρως ποδοσφαιρικά, δεν «επαναπαύεται» στα πλούτη της και ψάχνεται συνέχεια για νέες διακρίσεις. Κι όσο βαδίζει σε αυτά τα μονοπάτια δεν έχει να φοβάται τίποτα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ